190
Το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας είναι πλέον λευκή ζώνη και κάποιοι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης | REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Αν δεν εμβολιαστεί το 70%, νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 17:09
Το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας είναι πλέον λευκή ζώνη και κάποιοι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης
|REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Αν δεν εμβολιαστεί το 70%, νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 17:09

Η Ιταλία είναι πέμπτη παγκοσμίως στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα των Financial Times.

«Τα περιστατικά της μετάλλαξης παρουσιάζουν σαφώς αύξηση, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να πούμε αν θα υπάρξει ένα νέο δραματικό κύμα, όπως στη Βρετανία. Ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία αύξηση κρουσμάτων της επιδημίας, να περιοριστούν χάρη στα εμβόλια και στη ζέστη», δήλωσε ο ιταλός καθηγητής Ιολογίας, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο.

«Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, θα παιχτεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων. Οπως πάντα, βασικής σημασίας είναι η ατομική ευθύνη όλων των πολιτών», υπογράμμισε ο ιταλός επιστήμονας.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, τα περισσότερα περιστατικά με παραλλαγή Δέλτα καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην περιφέρεια Ανω Αδίγη (στα σύνορα με την Αυστρία) και στο Βένετο.

Παράλληλα, υπάρχουν εστίες και στη Σικελία, στη Σαρδηνία και στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, αλλά οι Αρχές υπογραμμίζουν ότι μέχρι τώρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι και ιδιαίτερα σοβαρά κρούσματα που να οφείλονται στην συγκεκριμένη παραλλαγή.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πάντως, αν δεν εμβολιαστεί εγκαίρως τουλάχιστον το 70% των κατοίκων της χώρας, υπάρχει κίνδυνος μέσα στο φθινόπωρο να χρειαστεί να ληφθούν νέα προληπτικά μέτρα, με σειρά περιορισμών στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News