245
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε παλαιότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Εκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα – Χαρδαλιά για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε παλαιότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Εκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα – Χαρδαλιά για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα (τη λεγόμενη «ινδική» μετάλλαξη) στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των ατόμων στα οποία έχει εντοπιστεί η συγκεκριμένη μετάλλαξη μέχρι την Πέμπτη στο νησί είναι 20, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Θεωρείται μάλιστα σχεδόν βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός σύντομα θα αυξηθεί με τις νέες διαγνώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη από τις 15:30 στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας.

Στην ίδια σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, περιφερειάρχες και δήμαρχοι της Κρήτης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είχε παραδεχτεί ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού σε όλη τη χώρα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα την Πέμπτη.

Ο κ. Αρκουμανέας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης από 50% μέχρι και 60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη μετάλλαξη Δέλτα και μία ημέρα αργότερα, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη.

«Δεν βλέπουμε μετάδοση στην κοινότητα και γενικά τα μοντέλα δεν δείχνουν να έχουμε αύξηση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα σύντομα», είχε τονίσει ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...