295
Η Ανγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής | John Thys/Pool via REUTERS

Μέρκελ: Ανησυχώ για τη μετάλλαξη Δέλτα – πρέπει να δράσουμε συντονισμένα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 15:48
Η Ανγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής
|John Thys/Pool via REUTERS

Μέρκελ: Ανησυχώ για τη μετάλλαξη Δέλτα – πρέπει να δράσουμε συντονισμένα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 15:48

Την ανησυχία της για την εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα» του βασικού στελέχους του κορονοϊού εξέφρασε και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης, ενώ τόνισε την ανάγκη «πιο συντονισμένης» αντιμετώπισης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ασφαλώς μας ανησυχεί η παραλλαγή Δέλτα και θα επιδιώξω γι’ αυτό πιο συντονισμένη στάση στο θέμα των αφίξεων από περιοχές όπου διαπιστώνεται εξάπλωση παραλλαγών», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, σε ένα προφανές μήνυμα και προς τη Βρετανία, όπου ήδη καταγράφεται έξαρση του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού της Covid-19

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Ούλριχ Μοντγκόμερι είχε εκφράσει τη δυσκολία του να καταλάβει την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία έχει αποφασίσει να επιτρέψει τη διεξαγωγή των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου παρουσία 60.000 φιλάθλων. Κάλεσε μάλιστα τους Γερμανούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για τον αγώνα της Εθνικής Γερμανίας εναντίον της Αγγλίας, την ερχόμενη Τρίτη.

Η Ανγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ακόμη ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν τα θέματα του εμβολιασμού και των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, εκφράζοντας πάντως την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά το Ταμείο Ανάκαμψης και για το γεγονός ότι πρόσφατα εγκρίθηκε και το γερμανικό σχέδιο. Στο γεύμα των «27» με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα τεθεί και το ζήτημα της πρόσβασης όλων των χωρών σε επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά της Covid-19, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι θα πρέπει μεν να εξεταστεί η συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ στις προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα και να βρεθεί κάποιο πλαίσιο διαλόγου. «Μπορεί κανείς να επιλύσει τις διαφορές καλύτερα, εάν συζητά με τον άλλον, αυτό το είδαμε και με τον αμερικανό Πρόεδρο», δήλωσε η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News