• Το δεύτερο κύμα του... ιού «Παντελής Θαλασσινός»

    Ο Παντελής Θαλασσινός είναι δημοφιλής τραγουδοποιός –«Ανάθεμά σε, δεν με λυπάσαι», «Τα Σμυρνέικα τραγούδια», κάπως «εντεχνοκλαψορόκ» που θα έλεγε και ο Αγγελάκας. Είναι επίσης και ένας τραγουδοποιός που συχνά πυκνά μας απασχολεί με τις θέσεις του για την πανδημία –το καλοκαίρι ήταν οι μάσκες, τώρα τα εμβόλια.

     

    Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες όταν ο κ. Θαλασσινός έγραφε καλοκαιριάτικα στο Facebook: «Τι να την κάνεις τη ζωή με μάσκα, γάντια, 800 ευρώ σε πέντε μήνες (όχι για όλους), χωρίς αγκαλιές και φιλιά και με τον φόβο μην πεθάνεις; Βγείτε διασκεδάστε, γιατί η βαλίτσα πάει μακρυά και τους συμφέρει. Βρείτε και μία γωνία χωρίς κάμερες και κλάψτε την Ελευθερία, τον Θεό και το παρελθόν». 

     

    Τώρα, πάλι στο Facebook έγραψε με αφορμή τους πρώτους δημόσιους εμβολιασμούς: «Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος που δεν τους εμπιστεύομαι, και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι, είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;» διερωτήθηκε ο κ. Θαλασσινός ο οποίος: α) δεν διευκρίνισε ποιους θεωρεί θρασείς και δειλούς –τους νοσηλευτές, τους πολιτικούς ή τον γεράκο που εμβολιάστηκαν;– β) υπέπεσε στην παραδοξότητα του σωστού συνωμοσιολόγου που ενώ «δεν πιστεύει τίποτα» κατά τα άλλα «πιστεύει» ότι η ένεση είχε φυσιολογικό ορό και γ) πολύ φυσιολογικά δεν ξέρει ότι στο εμβόλιο, ναι, μπαίνει και φυσιολογικός ορός, καθώς κάθε φιαλίδιο περιέχει πέντε δόσεις και πρέπει να διαλυθεί.

    Βέβαια, την εν λόγω ανάρτηση την περιόρισε μετά, να μην είναι δημόσια και να διαβάζεται μόνο μεταξύ φίλων, αλλά είχε ήδη προλάβει να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και με έναν τρόπο να μας θυμίσει και την παρουσία του εν λόγω τραγουδοποιού στη ζωή μας.

     

    Πέρα όμως από την όποια πλάκα, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα για το πόσο τέτοιες αναρτήσεις από δημόσια πρόσωπα, μπορεί να υπονομεύσουν τη δημόσια Υγεία. Πόσοι θα πάρουν στα σοβαρά έναν καλλιτέχνη, ακόμα και έναν καλλιτέχνη σαν τον κ. Θαλασσινό, όταν αμφισβητεί ότι το εμβόλιο έχει… εμβόλιο; Ακόμα και ένας να το κάνει, μπορεί ο ιός της συνωμοσιολογίας να έχει διασπορά που δεν την περιμένουμε…

     

    ΥΓ. Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε ότι με την καινούργια χρονιά θα προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος όσων, κυρίως μέσω social media, διακινούν απόψεις ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες έκαναν εμβόλιο με φυσικό ορό και όχι με την παρασκευασθείσα ουσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι συγκεκριμένες απόψεις θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών και κυρίως αυτών που εμβολιάστηκαν καθώς και εκείνων που συμμετείχαν στον πλαίσιο των καθηκόντων τους στη διενέργεια των εμβολιασμών. Θα έχει γέλιο διότι ο κ. Θαλασσινός θα χρειαστεί τότε ένα άλλου είδους support art workers…

  • Η παράξενη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τις τηλεοπτικές κάμερες

    Εμβολιάστηκε λοιπόν και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά είπε ότι δεν θέλει τηλεοπτικές κάμερες γιατί δεν είναι ώρα για «επικοινωνιακά σόου» – αυτό εξήγησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στον πολιτικό σουρεαλισμό της Κουμουνδούρου. Δεν ήθελαν να γράφουν οι κάμερες την ώρα που θα τσιμπούσε η βελόνα τον πρόεδρο, ώστε να μην υπάρξει επικοινωνιακή εκμετάλλευση του εμβολιασμού του κατά της Covid-19, μολονότι αυτός ο κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα εμβολιασμός του γίνεται ακριβώς για ανάγκες επικοινωνιακής εκμετάλλευσης!

     

    Επίσης βέβαια, οφείλει κανείς να υποκλιθεί και στη σεμνότητα και στην ταπεινότητα του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελε κάμερες ο άνθρωπος την ώρα που θα επιδείκνυε το αριστερό του μπράτσο –το «καλό» του. Ωρίμασε μέσα σε λίγο καιρό ο πρόεδρος Αλέξης και δεν θέλει τις κάμερες για το εμβόλιο που τελικά –και παρά τα όσα μας έλεγε– υπάρχει.

     

    Οχι όπως τότε που εγκαινίαζε σταθμό στο Μετρό Θεσσαλονίκης που δεν υπάρχει. Και τις ήθελε τότε πολύ τις κάμερες…

  • Η Ελληνική Λύση εγκαλεί την κυβέρνηση για το φιλί στο στόμα της Αννας Βίσση με τη Δέσποινα Βανδή

    Για την τηλεοπτική συνεύρεση της Αννας Βίσση με την Δέσποινα Βανδή στο πλατό του Open, για τις ανάγκες της εκπομπής «Just the 2 of us», γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά.

     

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι δύο και καλά ορκισμένες αντίπαλοι –μια κατασκευή του εγχώριου μουσικού star system (εδώ γελάμε) που κράτησε όσο κράτησε– βρέθηκαν μαζί, τραγούδησαν μαζί και φιλήθηκαν στο στόμα, εκτινάσσοντας τους δείκτες τηλεθέασης και το ενδιαφέρον για αυτές, που είχε περιπέσει κάπου μεταξύ ταξιδιωτικών εκπομπών και σκηνών της οδού Πειραιώς.

     

    Αυτό όμως που είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι το φιλί των δύο τραγουδιστριών προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Λύσης, του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου που όπως φαίνεται όχι μόνο δεν θέλει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά ούτε και να φιλιούνται οι κοπέλες μεταξύ τους –πιθανώς διότι με κάτι τέτοιες ανταλλαγές υγρών διασπείρεται περισσότερο η Covid-19 και καθίσταται πιο αναγκαία η χρήση του εμβολίου, ποιος ξέρει.

     

    Το ζήτημα έθεσε επί επιστημονικής βάσεως –λέμε τώρα– ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης Βασίλειος Γραμμένος, απαιτώντας να μάθει από την κυβέρνηση αν οι δύο φημισμένες αρτίστες του πενταγράμμου παραβίασαν τα μέτρα για την Covid-19 με αυτό τους το παθιασμένο φιλί.

    Παραδόξως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών. Ισως να απαντούσε ότι οι δύο κυρίες είχαν προηγουμένως αλοιφθεί με την κηραλοιφή που πουλούσε προ μηνών ο κ. Βελόπουλος.

     

    Ο οποίος κ. Βελόπουλος απλώς θίχτηκε και ζήτησε παρέμαση του ΕΣΡ…

     

    Εδώ υπάρχει #ΕΣΡ;

    Δημοσιεύτηκε από Κυριάκος Βελόπουλος στις Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020

  • Ο Σκουρλέτης αναλύει το δημοσκοπικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην γραμματέας της ΚΕ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμμματος, έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3. Και έδωσε και μια εικόνα του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το πρόβλημα της… κυβέρνησης.

     

    «Αν κανείς προσπαθήσει να αποτυπώσει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, είπε, το πρώτο που θα έχει να επισημάνει είναι μια ραγδαία πτώση της απήχησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση. Ραγδαίας σε σχέση με αυτό που ίσχυε τον Απρίλιο, τον Μάιο. Αυτό προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις και από όλα τα ποιοτικά ευρήματα. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να έχει μια μικρή ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν μπορεί να καρπωθεί αυτή την φθορά. Αυτή είναι μια πραγματική δημοσκοπική εικόνα αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Προφανώς όχι για να τα ακούει η κυβέρνηση αλλά για να τα ακούνε κάποιοι στην Κουμουνδούρου.

     




text
  • Αυτή τη φορά ο Στέφανος βγήκε στη Δρούζα. Πάλι καλά να λέτε που τα κανάλια δεν έχουν παιδική ζώνη


    7 Μαΐου 2024, 14:25