• Ο Τσακαλώτος συγκρίνει τη Μαρία Καρυστιανού με την Τζούλια Ρόμπερτς στο «Εριν Μπρόκοβιτς»

    Το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, αντλεί έμπνευση από το Χόλιγουντ είναι γνωστό —αξέχαστη η εκδήλωση της επιθυμίας του να βγει για «κάκτεϊλς με την Σκάρλετ Τζοχάνσεν» (διατηρούμε, όσο γίνεται, τη δική του προφορά).

     

    Αυτή τη φορά όμως, πήγε στην Τζούλια Ρόμπερτς, επιλέγοντας έναν οσκαρικό ρόλο της για να περιγράψει τη Μαρία Καρυστιανού, τη μητέρα θύματος στα Τέμπη, χάρη στην οποία (ή εξαιτίας της οποίας, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) η όλη υπόθεση έχει μείνει ζωντανή και δεν έχει περιοριστεί σε μια σκιερή γωνιά του δικαστικού μας συστήματος.

     

    Μιλώντας, λοιπόν, την Τετάρτη στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και τα όσα αποκαλύπτονται για τα Τέμπη, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον αγώνα της κυρίας Καρυστιανού, τονίζοντας ότι του «θυμίζει τη Τζούλια Ρόμπερτς στην “Έριν Μπρόκοβιτς”».

     

    Στην ταινία του 2000, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσακαλώτος, η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται την Εριν Μπρόκοβιτς, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και βρίσκει δουλειά ως βοηθός σε δικηγορικό γραφείο, από το οποίο με αυταπάρνηση και πείσμα καταφέρει να νικήσει μια τεράστια εταιρεία η οποία είχε μολύνει το πόσιμο νερό στην Καλιφόρνια. Η ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για το α’ γυναικείου ρόλου, με το οποίο τιμήθηκε τελικά η Τζούλια Ρόμπερτς.

     

    Εδώ που τα λέμε θα μπορούσε η ιστορία της κυρίας Καρυστιανού να γίνει μια σειρά στο Netflix. Και να την υποδυθεί η Σκάρλετ, μήπως και έχει την ευκαιρία του για εκείνα τα μοχίτο και ο κ. Τσακαλώτος.

  • Ατακαδόρος ο Φλωρίδης στη Βουλή: «Οσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα»

    Γενικά η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας είχε αρκετά ευφυολογήματα —η γοητεία της ατάκας, στην εποχή των social media, είναι ώρες ώρες ακαταμάχητη.

     

    Ετσι και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος στην ομιλία του στην Ολομέλεια και αποκρούοντας την όλη παραφιλολογία που αναπτύσσει η αντιπολίτευση για το δυστύχημα των Τεμπών και τις έρευνες που ακολούθησαν, δεν απέφυγε τον πειρασμό να πει κάτι που του φάνηκε πνευματώδες.

     

    «Πόση σπέκουλα για τα μπαζώματα. Για φαντάσου. Εκεί δίπλα βρέθηκαν φορτηγά με χώματα, όταν έγινε το δυστύχημα έπρεπε μηχάνημα να ανοίξει δρόμους – έχει γκρεμούς εκεί. Όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος γενικά το έχει στον λόγο του, να μην είναι αυτό που λέμε «ξύλινος».

     

    «Η κυβέρνηση εγκαλείται από ετερόκλητες δυνάμεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν σύννεφο να μην φανεί η αλήθεια, μετέρχονται μεθόδους για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια», σημείωσε επίσης στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

     

    Ο κ. Φλωρίδης θέλησε να απαντήσει και σε όσα λέγονται περί κυβερνητικής συγκάλυψης. «Η κυβέρνηση της συγκάλυψης, όπως μας κατηγορείτε, ανταποκρίθηκε τον Ιούλιο του 2023 στο αίτημα των ανακριτών και έφερε κατεπείγουσα διάταξη για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες», δήλωσε.

  • Ο Νίκος Κακλαμανάκης διαψεύδει τα περί υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ

    Επειδή όμως, μέσα σε όλα έχουμε και ευρωεκλογές, και τα κόμματα ακόμα να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Σε βαθμό που να δημιουργεί και παρεξηγήσεις. Μια από αυτές ξεδιάλυνε ο Νίκος Κακλαμανάκης, χρυσός ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, ο οποίος αναγκάστηκε να εκδώσει ολόκληρη ανακοίνωση για να διαψεύσει ότι κατεβαίνει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

     

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμανάκης ανέφερε:

     

    «Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζομαι σαν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ από ανέλεγκτα δημοσιεύματα MME, με αποτέλεσμα να έχει διαχυθεί αυτή η είδηση στο ελληνικό κοινό.

     

    »Διαψεύδω κατηγορηματικά τις ειδήσεις αυτές, περί της δήθεν υποψηφιότητάς μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές και αναφέρω ότι ουδέποτε έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μου αυτή, ως υποψηφίου ευρωβουλευτή.

     

    »Άλλωστε και στο παρελθόν, ουδέποτε έχω αποδεχθεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου σταδιοδρομίας, προτάσεις να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο της χώρας μας, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

     

    »Δεν με εκπροσωπεί τίποτε άλλο εκτός από τα χρώματα της πατρίδας μας. Ο αγώνας που δίνω για το δικαίωμα στην αλήθεια και για τις ευκαιρίες των νέων στα όνειρά τους, με όλο το κόστος που έχω επωμισθεί, δεν κατευθύνεται ποτέ από πολιτικά χρώματα».

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο απολιτίκ κ. Κακλαμανάκης κατάγεται από πολιτική οικογένεια.

     

    Μάλιστα στα πρώτα του βήματα στο wind surf, στα μακρινά πια 80s, ο αποκλεισμός του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, είχε προκαλέσει μια μίνι κυβερνητική κρίση στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου: η θεία του, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Παιδείας, Ρούλα Κακλαμανάκη, είχε παραιτηθεί εκείνο το καλοκαίρι, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας απέναντι στον ανιψιό της. Ο οποίος θα έπαιρνε την εκδίκησή του το 1996 με το χρυσό στην Ατλάντα.




text
  • Αληθεύει ότι ο Βελόπουλος θα κάνει αναπαράσταση της σταύρωσης;


    27 Απριλίου 2024, 12:57