• Ο Πέτρος Παππάς το βρήκε: Ο «τότε ΣΥΡΙΖΑ» φταίει για τη Novartis, εμείς κάναμε... αυτοκριτική

    Μια ενδιαφέρουσα αν και όχι τόσο πρωτότυπη ιδέα ανακάλυψε ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής  Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και θαυμαστής του Στέφανου Κασσελάκη, για να δικαιολογήσει τα ομολογημένα αίσχη του κόμματος στην υπόθεση Novartis: επικαλέστηκε τον «τότε» ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ο «τωρινός» ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και μεγάλη σχέση.

     

    Βέβαια, ο κ. Παππάς είναι ένας άνθρωπος που θα πει ό,τι χρειάζεται –ακόμα και μια καταπληκτική επινόηση ενός φανταστικού «τότε» και ενός εξίσου φανταστικού «τώρα» ΣΥΡΙΖΑ– για να υποστηρίξει το κασσελάκειο δημιούργημα και να μην φέρει αυτό τα βάρη του τσιπρικού κόμματος, αλλά από την πλευρά του έχει και ένα δίκιο: βουλευτής έγινε το 2023 και στον «τότε» ΣΥΡΙΖΑ μπήκε το 2019, προεκλογικά, σε εκείνη την περίφημη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης όπου είχε μπει όποιος έβλεπε φως.

     

    Σε παρουσία του, λοιπόν, σε πάνελ της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», στο κανάλι Action24, το πρωί της Τρίτης ο κ. Παππάς κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει στο σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη για το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα και τις παραδοχές του Σταύρου Κοντονή και του Στέλιου Κούλογλου για παραϋπουργείο Δικαιοσύνης και πολιτική απόφαση που οδήγησε στο στήσιμο της υπόθεσης Novartis.

     

    Είπε λοιπόν με πολλή απλότητα –και υπεραπλούστευση– ότι αυτά ήταν έργα του «τότε ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ τότε».

     

    «Υπάρχει ο “τότε” ΣΥΡΙΖΑ και ο “τώρα” ΣΥΡΙΖΑ»; ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

     

    «Προφανώς! Σήμερα είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει κάνει την αυτοκριτική του και προχωράει σε έναν καινούργιο δρόμο», απάντησε ο κ. Παππάς.

     

    Στο ερώτημα αν αποδέχεται τη θέση ότι ο «τότε» ΣΥΡΙΖΑ «προσπάθησε να βάλει 10 πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή», ο κ. Παππάς απάντησε: «Εγώ θεωρώ ότι η πρόθεση ήταν αγαθή και σωστή, η διερεύνηση δηλαδή αυτού του μεγάλου σκανδάλου. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαχείριση και το γεγονός ενδεχομένως ότι κάποια από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν δεν έπρεπε ποτέ να μπουν στο κάδρο, προφανώς σε αυτό το κομμάτι, συμφωνώ».

     

    Στο ερώτημα «δηλαδή κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν γιατί ενδεχομένως κάποιοι ήθελαν να στήσουν πολιτικές καριέρες, αυτό εννοείτε;», ο βουλευτής Κιλκίς εξήγησε: «Είπα ότι δεν υπήρχαν ενδεχομένως επαρκή στοιχεία για να μπουν κάποιοι άνθρωποι στο κάδρο».

     

    Απλώς να θυμίσουμε και να τον ενημερώσουμε ότι ο «τότε» ΣΥΡΙΖΑ είχε και τον συνεπώνυμο Νίκο (με τον οποίο ίσως να έχει ανταγωνισμό για το ποιος είναι ο καλύτερος «Παππάς» του κόμματος) και τη Θεοδώρα Τζάκρη, πρωθιέρεια του κασσελακισμού, και τον Παύλο Πολάκη, μέντορα του προέδρου και πολλούς άλλους ακόμη.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Κασσελάκης αγκαλιάζει σκυλιά και ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις

    Μένουμε στον χώρο του «τωρινού» ΣΥΡΙΖΑ, για να πούμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τη δική του εκδοχή της αμερικανικής συνταγής πολιτικής επιτυχίας: Αντί για «shaking hands and kissing babies», αντί δηλαδή να δίνει χειραψίες και να φιλάει μωρά, εκείνος αγκαλιάζει σκυλιά.

     

    Το έκανε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και κατά την επίσκεψή του στον Φάρο του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου μας χάρισε πολλές τέτοιες πόζες.

    Με αυτά και με άλλα όμως –μπορεί να μην ξέρει πού θα καταγαγεί την Παρασκευή, καθώς μας έλεγε ότι θα μπει στην Σπάρτη, αλλά τελικά η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε ότι θα πάει στη Θήβα– ο κ. Κασσελάκης γεμίζει με περιεχόμενο τα social media και τις πρωινές εκπομπές.

     

    Και τώρα o «τώρα» ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει και πάλι δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη που δεν αγκαλιάζει σκυλάκια και κάνει τον κόσμο να χασμουριέται: δημοσκόπηση της Interview έδειξε τη ΝΔ να προηγείται με 28,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη δεύτερη θέση με 12,2% και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 10,5%.

  • Ο Ανδρουλάκης ομιλητής σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον - αλλά όχι ο αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος!

    Περνάμε λοιπόν στον χώρο του δημοσκοπικά νησταλέου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να δούμε τι είναι αυτό που μάλλον δεν πάει και πολύ καλά. Και θα σταθούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Χαριλάου Τρικούπη για το περιβάλλον: θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» και θα έχει τίτλο «Αξιοβίωτη Ελλάδα 2030: Εθνικός διάλογος για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον».

    Αν σας φαίνεται κάτι περίεργο στην φλύαρη αφίσα, είναι ότι μεταξύ των 15 ομιλητών της εκδήλωσης δεν υπάρχουν ούτε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτής Ανατολικής Αττικής και αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ούτε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος θεωρείται μετρ στα περιβαλλοντικά θέματα.

     

    Να είναι, άραγε, αντίποινα του προέδρου κ. Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλάκης πήγε χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία σε εκείνη την περιβόητη δημόσια συζήτηση με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Εφη Αχτσιόγλου; Ή για το ότι ο κ. Δούκας εμφανίζεται ως το next big thing στην Κεντροαριστερά και ο πρόεδρος αισθάνεται μια κάποια ανασφάλεια;

  • «Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν» είπε για τα emails της Ασημακοπούλου ο Μητσοτάκης

    Είπε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στους «Αταίριαστους» (Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο) του ΣΚΑΪ –θα τα διαβάσετε αλλού στο Protagon.

     

    Αξίζει όμως να σταθούμε στα όσα είπε για το θέμα της ευρωβουλευτού της ΝΔ Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία, ως γνωστόν, έχει βρεθεί στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας (και όχι μόνο) για προεκλογικού χαρακτήρα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλησαν από το γραφείο της σε λογαριασμούς ψηφοφόρων του εξωτερικού, χωρίς όμως την έγκρισή τους (τα αδικήματα υπό διερεύνηση αφορούν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα καθώς και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου).

     

    Για πρώτη φορά, λοιπόν, η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα μοιάζει να έχει αλλάξει –και με τρόπο εμφατικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά η υπόθεση περιγραφόταν από την κυβέρνηση ως μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει την επιστολική ψήφο.

     

    Τώρα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται «σε ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», μιλάει για εσωτερική έρευνα –πέρα δηλαδή από αυτή της Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εσωτερικών– και αφήνει ανοιχτό το τι θα γίνει με την υποψηφιότητα της κυρίας Ασημακοπούλου (το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα).

     

    Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ χαρακτηριστικός:

     

    Χρήστος Κούτρας: Μιας και λέμε για τις ευρωεκλογές, υπάρχει θέμα με την κυρία Ασημακοπούλου και τα e-mails τα οποία εστάλησαν;

     

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η υπόθεση αυτή πρέπει να διερευνηθεί, όχι μόνο από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν.

     

    Χρήστος Κούτρας: Και περιμένετε τις απαντήσεις, φαντάζομαι, για να πάρετε αποφάσεις;

     

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα.

     

    Με αυτά και με τα άλλα, έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να κρίνει ότι από τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της κυρίας Ασημακοπούλου, άφησε έκθετη και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως…




text
  • Πανάξιος ο ΠΑΟΚ!


    19 Μαΐου 2024, 22:06