• Ο Μητσοτάκης στον τελικό της Ανατολής Μπόστον Σέλτικς - Μαϊάμι Χιτ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, χωρίς μάλιστα τα άγχη μιας συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν και μιας ιστορικής ομιλίας στο Κογκρέσο –πήγε στη Βοστώνη για να μιλήσει στην 146η τελετή αποφοίτησης του Boston College. Και καθώς το πρόγραμμα ήταν πιο χαλαρό, ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να πάει στο θρυλικό «ΤD Garden», την έδρα των Σέλτικς της Βοστώνης, για να παρακολουθήσει τον αγώνα τους εναντίον των Χιτ του Μαϊάμι για τα πλέι οφ του NBA.

     

    Τον κ. Μητσοτάκη, με κασκέτο, στις εξέδρες, εντόπισε –άθελά του– δημοσιογράφος του The Athletic που σκοπός του ήταν να αναδείξει την παρουσία των Κέιντ Κάνιγχαμ, Αϊζάια Στιούαρτ και Κίλιαν Χέις, παικτών των Ντιτρόιτ Πίστονς.

    Για την Ιστορία, οι Σέλτικς επικράτησαν άνετα 102-82 των Χιτ και ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας σε 2-2.

     

    Σημειώνεται, δε, ότι γενικά ο κ. Μητσοτάκης όταν βρει ευκαιρία να δει αγώνα του NBA, δεν το λυπάται. Προ διετίας, πριν συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ είχε πάει να δει το παιχνίδι των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς με τους Μπόστον Σέλτικς –οι οποίοι τότε είχαν χάσει.

  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει το YouTube επειδή «κατέβασε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή

    Η είδηση είναι ότι το YouTube κατέβασε το κανάλι της δημοσιογράφου, παρουσιάστριας και πολιτικού Σεμίνας Διγενή – «μόλις πληροφορήθηκα από την ομάδα του YouTube, ότι είμαι επικίνδυνη για την κοινωνία, γι’ αυτό και με τιμώρησε παραδειγματικά, κατεβάζοντας το κανάλι μου! Το έθεσε -λέει- σε αναστολή γιατί το #SeminaDigeniOfficial περιέχει “επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο”. Θα ‘θελα πολύ να μου πουν αυτοί οι κύριοι του YouTube, πώς ακριβώς παραβίασα τους αμφιλεγόμενους κανόνες, της “παραπληροφόρησης” και τους Όρους(?) της κοινότητας;», έγραψε σε οργισμένη ανάρτησή της στο Facebook.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι τη σκυτάλη της οργής κατά του YouTube πήρε έπειτα το ΚΚΕ, καθώς η κυρία Διγενή υπήρξε και υποψήφια ευρωβουλευτής και υποψήφια βουλευτής του κόμματος το 2019 –μάλιστα είχε εκλεγεί στην Ευρωβουλή αλλά παραιτήθηκε παραχωρώντας τη θέση της σε κομματικό στέλεχος.

     

    O Περισσός εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση κατά της πλατφόρμας καταγγέλλοντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις που «επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό “τρομονόμο”»:

     

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ένα ακόμη περιστατικό φίμωσης και λογοκρισίας, στο πλαίσιο της δήθεν «ελευθερίας του διαδικτύου», αυτή τη φορά με την πλατφόρμα του youtube να «κατεβάζει» το κανάλι της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή.

     

    »Ακόμη πιο προκλητικό και από το ίδιο το γεγονός είναι η αιτιολογία που το συνοδεύει, ότι δήθεν το κανάλι “έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο”.

     

    »Είναι το γνωστό πλέον “μήνυμα” της πλατφόρμας που συνοδεύει ανάλογες απαγορεύσεις σε βίντεο με μη «αρεστό» περιεχόμενο, που –από ό,τι φαίνεται από το κανάλι της Σεμίνας Διγενή– φτάνει στο σημείο να ασκεί λογοκρισία ακόμη και για σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

     

    Η πρακτική αυτή δεν είναι “κεραυνός εν αίθρια”. Αντιθέτως, τροφοδοτείται και από διάφορες οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ενσωματώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις, που ουσιαστικά επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό “τρομονόμο”.

     

    Απαιτούμε την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή».

     

  • Γιατί απουσίαζε ο Σαμαράς από το δείπνο Στουρνάρα στον Γιούνκερ;

    Από το δείπνο που παρέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της Τραπέζης της  Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προς τιμήν του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο ήταν οι πιο ηχηρές απουσίες.

     

    Η μία ήταν αυτή του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα –αλλά με τι μούτρα να πάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο δείπνο όταν επί χρόνια προσπαθούσε να διώξει τον οικοδεσπότη «με τις κλωτσιές», όπως έχει περιγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, από την ΤτΕ; Εστειλε λοιπόν την Εφη Αχτσιόγλου, η οποία μάλιστα είχε και την ευκαιρία να τα πει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Η δεύτερη ήταν του επίσης πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Γιατί απουσίαζε όμως ο κ. Σαμαράς που όταν ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου είχε τόσο καλές σχέσεις με το τιμώμενο πρόσωπο;

     

    Τη δική του εκτίμηση για αυτή την απουσία του κ. Σαμαρά από το δείπνο, μολονότι είχε προσκληθεί, έδωσε στα «Νέα» της Τρίτης ο Γιώργος Παπαχρήστος, στο σημείωμά του στην στήλη «Στίγμα» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γιατί έχει νεύρα ο Σαμαράς»:

     

    «Ο Αντώνης έχει νεύρα. Ο πρόεδρος Αντώνης (Σαμαράς) για την ακρίβεια. Βασικά τα έχει με τον πρόεδρο Κυριάκο. Για χίλιους λόγους. Από το γιατί περπάτησε με ρυθμούς χελώνας η διερεύνηση της υπόθεσής του με τη Novartis, μέχρι γιατί ο πρόεδρος Κυριάκος δεν τον πρότεινε επίτροπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αντί του Μαργαρίτη Σχοινά, και γιατί όχι και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη θέση της κυρίας Σακελλαροπούλου. Επειτα έχει νεύρα για τους «πολλούς πασόκους» της κυβέρνησης, αντί για «δικά μας παιδιά» που έχουν δώσει “τόσους αγώνες”, και γιατί η κυβέρνηση στρέφεται συνεχώς προς το Κέντρο, ενώ ο φυσικός της χώρος είναι η Δεξιά (τα είπε και στο πρόσφατο συνέδριο, ως γνωστόν…).

     

    »Ο πρόεδρος Αντώνης όταν έχει νεύρα δεν τον συγκρατεί τίποτε. Θεωρεί όλους εχθρούς του, όλους εκείνους τέλος πάντων που διαφωνούν μαζί του, με τις τραβηγμένες από τα μαλλιά θεωρίες του – όπως εγώ που μου κρατάει “μούτρα”, ούτε στη γιορτή μου δεν με πήρε τηλέφωνο, να μου ευχηθεί χρόνια πολλά. Κάθε χρόνο το έκανε. Φέτος όχι. Τέλος πάντων…

     

    »Δεν κρατώ κακίες εγώ, αλίμονο. Θα με πάρει του χρόνου, είμαι σίγουρος. Οταν θα του έχουν περάσει τα νεύρα. Αγενής όμως δεν πρέπει να γίνεται επειδή έχει νεύρα. Για παράδειγμα, γνωρίζω πολύ καλά ότι είχε προσκληθεί στο δείπνο της περασμένης Τετάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος προς τιμήν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και απουσίασε, παρά πάσα προσδοκία. Γιατί δεν πήγε; Διότι θα ήταν παρόντες στο δείπνο, τόσο ο πρόεδρος Κυριάκος (με τον οποίο είχε εκείνη την αξέχαστη κόντρα στο πρόσφατο συνέδριο της ΝουΔου) αλλά και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος. Και δεν πήγε, παρότι – κι αυτό το γνωρίζω – παρακλήθηκε να μην απουσιάζει. Δεδομένου ότι με τον Γιούνκερ είχε μια έξοχη συνεργασία την περίοδο 2012-2015, την περίοδο που η χώρα ακροβατούσε μεταξύ της καταστροφής και της διάσωσης. Ωστόσο επέμεινε στην άρνησή του, και είπαν στον φιλέλληνα πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, που ρώτησε σχετικά, μια δικαιολογία, γιατί απουσίαζε και αυτός, πλην του αγενούς “Λεγάμενου” (ο οποίος επίσης απουσίασε για να μην καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη, τον Στουρνάρα και τον Βενιζέλο…). Κρίμα…»

     




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27