• Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος λέει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ στους 60+ ανεμβολίαστους θα ήταν αποτελεσματικό αν αφαιρούταν από τη σύνταξή τους

    Το ότι ο θόρυβος στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με την πανδημία είναι τόσο δυνατός, που πλέον δεν μπορείς να ακούσεις τίποτα, είναι γνωστό και δεν είναι καν καινούργιο –αμέτρητοι οι ειδικοί και μη που βγαίνουν καθημερινά σε κανάλια και ραδιόφωνα για να καταθέσουν την άποψή τους, δημιουργώντας έναν χυλό πληροφοριών.

     

    Ενίοτε, πάντως, μερικές από αυτές τις απόψεις ξεχωρίζουν. Οπως αυτή που διατύπωσε την Τετάρτη ένας από τους ειδικούς με την πλέον ιδιαίτερη παρουσία στα ελληνικά media, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

     

    Πέραν των επιστημονικών περγαμηνών του, ο κ. Βασιλακόπουλος είναι ένας από τους ειδικούς που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν τη δική τους επικαιρότητα – τον Οκτώβριο είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του στην Καλαμπάκα για τα εμβόλια, προ ημερών είπε το παραστατικό «η διαφορά rapid και self test είναι πόσο βαθιά βάζουμε τον στυλεό στη μύτη» κ.λπ.

     

    Την Τετάρτη, λοιπόν, βγήκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και αφού αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ που σύντομα θα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους 60+, πρότεινε να αφαιρείται από τη σύνταξή τους!

     

    Αρχικά είπε: «Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει επιβληθεί, είναι θεωρητικό. Δεν είμαι νομικός, αλλά υπάρχουν υποχρεωτικότητες και υποχρεωτικότητες. Να σας το πω διαφορετικά: Αν έμενα μου επιβάλετε ένα πρόστιμο το οποίο θα μου έρθει στο τέλος του χρόνου και θα μου λέει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ αλλά εγώ δεν το κάνω, ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τη μεθεπόμενη, σε δέκα χρόνια θα αθροιστεί ένα ποσό. Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει».

     

    Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή; Για να έλεγε η κυβέρνηση ότι θα παρακρατείται από τη σύνταξή σου ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ τον μήνα, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν αύριο. Το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά δεν θα εισπραχθεί».

  • Πλεύρης: «Ο κ. Τσίπρας περνάει τον χρόνο του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέποντας Netflix»

    Ας μείνουμε στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ και να πούμε ότι στους «Αταίριαστους» βγήκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο οποίος αφού είπε πολλά και ενδιαφέροντα –π.χ. ότι θα φτάσουμε και πάλι τα 50.000 ημερήσια κρούσματα– σχολίασε σε ένα σημείο την πολυσυζητημένη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα σχολεία.

     

    Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία, ο κ. Τσίπρας είπε το βράδυ της Τρίτης να καυτηριάσει την απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολικών δομών στις 10 Ιανουαρίου, με ένα tweet το οποίο εκτός από τη λάθος χρήση των αγγλικών, χαρακτηριζόταν από μια επιχείρηση να παραλληλιστεί το κινηματογραφικό σουξέ του Netflix «Don’t Look Up» με τα κρούσματα στη χώρα μας.

     

    Ο κ. Πλεύρης δεν σχολίασε τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σημείωσε: «Μάθαμε κάτι σημαντικό. Οτι ο κ. Τσίπρας περνάει τον χρόνο του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέποντας Netflix. Είναι ποιοτική δραστηριότητα για τον κ. Τσίπρα»…

  • Πρωτοχρονιάτικο καλτ: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μας εύχεται οδηγώντας αγροτικό τρακτέρ

    Οι περισσότεροι συνάδελφοί του υπηρέτησαν το κλισέ των ημερών, με μια απαστράπτουσα φωτογραφία για να μας ευχηθούν έπειτα, με τη σχετική ανάρτηση, για τη νέα χρονιά. Οχι όμως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν. υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ.

     

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης παίρνει το βραβείο της πιο καλτ ανάρτησης για την Πρωτοχρονιά, καθώς ποζάρισε πάνω σε ένα αγροτικό τρακτέρ κατά τα φαινόμενα κάπου στη Λακωνία, καθώς το όχημα φέρει τις πινακίδες της συγκεκριμένης περιφερειακής ενότητας. Μάλιστα μας ευχήθηκε «Καλή χρονιά με καλές σοδειές!».

     

    Αυτή η εικόνα-ύμνος στην αγροτική ζωή μπέρδεψε κάποιους. Κάποιοι το θεώρησαν σοσιαλμιντιακό πρελούδιο μιας προεκλογικής εκστρατείας, άλλοι ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης μπορεί να αφήσει τον δύσκολο Δυτικό Τομέα της Αθήνας και να κατεβεί υποψήφιος στη Λακωνία.

     

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατάγεται από τη Βάρβιτσα της Λακωνίας –εξ ου και το επώνυμο. Ο συνονόματος παππούς του, ο οποίος είχε διατελέσει και βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, είχε γεννηθεί εκεί το 1897. Αλλά προς το παρόν στο μυαλό του αν. υπουργού Εξωτερικών δεν υπάρχουν οι εκλογές, αλλά η σοδειά από το οικογενειακό κτήμα.




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30