• Νίκος Ανδρουλάκης: πινγκ πονγκ, ζιβάγκο και Μπιρσίμ

    Μπορεί μια συνέντευξη να είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο ένα παιχνίδι πινγκ πονγκ;

     

    Αυτό μάς ρώτησε από το Facebook ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζοντάς μας τη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στα «Νέα» και στη Μυρτώ Λιαλιούτη. Η οποία συνέντευξη είχε και αυτή με τη σειρά της ένα ερώτημα: «Νίκο Ανδρουλάκη, πώς εννοείς την ανανέωση;»

     

    Η αλήθεια είναι ότι στις 906 λέξεις της συνέντευξης, δεν πολυκαταλάβαμε πώς την εννοεί την ανανέωση ο κ. Ανδρουλάκης. Ναι, ζητάει κατάργηση ομοφωνίας για τις αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση –με την οποία διαφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι δεν καταλαβαίνει τη διαφωνία του.

     

    Βεβαίως γνωρίζει πολύ καλά το πώς λειτουργεί το SPD στη Γερμανία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Πορτογαλία –δύο success stories για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία που θέλει να μεταφέρει στα καθ’ ημάς.

     

    Και αναμφίβολα έχει ένα δίκιο όταν λέει ότι αν εκλεγεί αυτός αρχηγός, θα πρέπει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ να είναι και δική του επιλογή –«η εκλογή του προέδρου του κόμματος θα είναι νωπή, άρα ο σεβασμός στην εκτίμησή του για το ποιος θα έχει κοινή στρατηγική μαζί του θα πρέπει να γίνει σεβαστή», σημειώνει.

     

    Ισως τελικά ανανέωση να είναι το όλο σχήμα. Οτι είναι 42 ετών. Οτι διαβάζει «Σημειώσεις εν καιρώ πολέμου» του Λουίς Σεπούλβεδα. Οτι επέλεξε για χάρη της συνέντευξης να φωτογραφηθεί παίζοντας πινγκ πονγκ σε γυμναστήριο φορώντας το ζιβάγκο-πασοκικό φετίχ. Και ότι έχει το τουπέ να μην πολυκρύβει ότι σκέφτεται τον εαυτό του Πρωθυπουργό. –«με ισχυρό ποσοστό στις εκλογές της απλής αναλογικής θα κατεβάσουμε δικό μας Πρωθυπουργό. Θα πάμε να εκλέξουμε Πρωθυπουργό», λέει.

     

    Αλλωστε και για την εντυπωσιακή προεκλογική του συγκέντρωση στο Γκάζι, ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο «πασοκικός Τζορτζ Λούκας», ο θρυλικός Τάσος Μπιρσίμ.

  • Ο Λοβέρδος παρουσίασε κονκάρδες ΠΑΣΟΚ με το hashtag #Andreas

    Δεν είναι μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης που παίζει αριστοτεχνικά με τα φετίχ της πασοκικής μυθολογίας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ουδέποτε έκρυψε ότι θέλει την επιστροφή στα σύμβολα και στο όνομα του ΠΑΣΟΚ (αρκεί βέβαια να βρει και λύση για το θέμα των χρεών). Την Τετάρτη, στην παρουσία του στο στούντιο του Action24 και την εκπομπή «Briefing» του Γιώργου Πιέρρου, έκανε ένα βήμα παραπέρα:

     

    Παρουσίασε την κονκάρδα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και το hashtag #Ανδρεάς. Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;

  • Ο Κοντονής εξηγεί γιατί αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη

    Οχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά είναι άλλο να το ακούς από άνθρωπο που ξέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέσα και τον Αλέξη Τσίπρα από τα μέσα και από τα έξω.

     

    Ο Σταύρος Κοντονής, άλλοτε κορυφαίος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στενός συνεργάτης του τέως Πρωθυπουργού που όμως διαγράφηκε γιατί τους κατηγόρησε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, βγήκε στην ΕΡΑ την Πέμπτη και σχολίασε την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

     

    Ο κ. Κοντονής είπε πολλά, άλλωστε είναι χειμαρρώδης ο λόγος του. Αν μπορείς να σταθείς σε κάτι, είναι το εξής:

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε βρίσκει μπροστά του να διαμαρτύρεται, για οποιονδήποτε λόγο. Είναι μοναδικό αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Και με τους κυνηγούς και με τους οικολόγους. Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει αυτό στην Ευρώπη, δεν συμβαίνει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους αντιεμβολιαστές και στους αρνητές, καθώς «επί έναν χρόνο έλεγε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό, μετά υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν, μετά έλεγε για ξεστοκάρισμα εμβολίων».

     

    «Τι να πω;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «κάποια στιγμή, ευτυχώς, η στάση του Ανδρέα Ξανθού, που είναι σοβαρός, φαίνεται ότι λειτούργησε προς την αντίθεση κατεύθυνση. Είπαμε ότι “ευτυχώς σοβαρεύουν τα πράγματα”, γιατί μας ενδιαφέρει για το πολιτικό σύστημα να ακούγονται σοβαρές προτάσεις και τοποθετήσεις, αλλά επανήλθαμε τώρα στα ίδια».

     

    Τι να πούμε κι εμείς… Τα είπε ο κ. Κοντονής…

  • Μια χριστουγεννιάτικη Ελενα Ράπτη

    Επειδή το βαρύναμε, να κλείσουμε με μια χριστουγεννιάτικη νότα την οποία είπε να μας προσφέρει η Ελενα Ράπτη.

     

    Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ καλωσόρισε τον Δεκέμβριο, τον «ευλογημένο μήνα», όπως τον χαρακτήρισε, με μια πόζα της μπροστά σε κατάστημα εποχικών ειδών, με ασορτί πανοφόρι –πόζα που προφανώς ανήρτησε στα social media.

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Elena Rapti?? (@rapti_elena_official)




text
  • Μέχρι τις εκλογές ο Βελόπουλος θα έχει αφήσει μούσι και θα κυκλοφορεί με ράσο


    26 Απριλίου 2024, 20:51