653
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Γκάζι το βράδυ της Τετάρτης | Dimitris Kapantais / SOOC

Ενδιαφέρεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να γίνει Πρωθυπουργός; «Βεβαίως»

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 09:31
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Γκάζι το βράδυ της Τετάρτης
|Dimitris Kapantais / SOOC

Ενδιαφέρεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να γίνει Πρωθυπουργός; «Βεβαίως»

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 09:31

Για τα δεδομένα του Κινήματος Αλλαγής, ήταν μια εντυπωσιακή σε πλήθος και παλμό προεκλογική ομιλία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο Γκάζι και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η βάση του ΚΙΝΑΛ θα δώσει σαφές μήνυμα για την ανανέωση, την πολιτική αυτονομία και την ενότητα στις εκλογές στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών το «αν θα προχωρήσουμε με ανανέωση ή με ανακύκλωση μιας από τα ίδια».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η ανανέωση που πρεσβεύει θα βασιστεί σε ένα νέο πολιτικό ήθος, «χωρίς να παραμένουμε βιδωμένοι στις καρέκλες».

Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα μεγάλο κι ισχυρό. «Θα είστε υπερήφανοι για την επιλογή σας, και όπως σας είπα το 2017, δεν θα σας απογοητεύσω», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει την αξιοπιστία της νέας εποχής. Ενα κόμμα, όπως είπε, που θα είναι διαφορετικό, ανοικτό, οργανωμένο, με κανόνες λειτουργίας από τα κάτω μέχρι τη κορυφή. Δήλωσε ότι η πόρτα του είναι κλειστή για όσους έφυγαν και έγιναν «γενίτσαροι» στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανοιχτή για τους αγωνιστές της παράταξης, τους οποίους κάλεσε να επιστρέψουν. «Ενα κόμμα προοδευτικό ρεαλιστικό με όραμα για τη πατρίδα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ενότητα, δήλωσε ότι ήταν και είναι πάντα παρών, ούτε έφυγε από την παράταξη, μολονότι χρειάστηκε να απολογηθεί για αποφάσεις και λάθη στα οποία δεν είχε καμία συμμετοχή. «Η ιστορία της παράταξης δεν διαιρείται. Είναι μία, με τα καλά και τα λάθη μας. Αυτήν τη παρακαταθήκη ενότητας άφησε η Φώφη Γεννηματά και είμαι αποφασισμένος να την κρατήσω ψηλά», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Όλοι μαζί θα μεγαλώσουμε την παράταξη», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την πολιτική αυτονομία, κατέστησε σαφές ότι δεν λοξοκοιτάζει, ούτε προς τη ΝΔ ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε με τους ελιτιστές της ΝΔ ούτε με τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «θα ξαναγίνουμε κόμμα εξουσίας και όχι συμπληρωματικό δεκανίκι κανενός».

«Το ΠΑΣΟΚ έφερε τον έρωτα στην πολιτική»

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε δώσει μια πολύ προσωπική και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ όπου πέρα από τα αναμενόμενα –«στόχος είναι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής η παράταξη», «είμαστε κόμμα εξουσίας», «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει, και θα είναι το σύμβολο του κόμματος, αυτό ζητά και η πλειοψηφία…», «ο Καραμανλής έφερε το μνημόνιο», «λάθη έγιναν, αλλά η χώρα χρεοκόπησε από τη ΝΔ», «το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ότι πήρε μια “βόμβα” στα χέρια του», «έπρεπε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας»– μίλησε και για τον ίδιο εν όψει της κάλπης της 5ης Δεκεμβρίου.

«Δεν περίμενα ποτέ να φθάσω εδώ, δεν ήταν ποτέ στο σχεδιασμό μου», ανέφερε ο 42χρονος ευρωβουλευτής, ο οποίος μίλησε για την πορεία του. «Περίμενα να γίνω γραμματέας του ΠΑΣΟΚ; Δεν το περίμενα. Το καλό είναι ότι έχουν σπάσει επετηρίδες, η παράταξη έχει μεγάλη ευκαιρία μπροστά της», είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Τα Παιδιά της Αλλαγής» με τους Γιάννη Κολοκυθά και Μαρία Αναστασοπούλου

«Αν ήμουν βουλευτής, θα ήταν ευκολότερη η εκλογή μου», παραδέχτηκε σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του, περιγράφοντας το τι συνέβη το 2019 και από την τότε ηγεσία δεν του προτάθηκε να κατεβεί υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ενώ είχε ήδη εκλεγεί πανηγυρικά, με 180.000 σταυρούς, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν είμαστε στην αρχή της τετραετίας. Σε λίγο θα είμαι και βουλευτής, αφού κάποιοι έχουν αγωνία. Η μάχη είναι στην κοινωνία. Εκλογικά είμαστε μικρό κόμμα, στο 8%. Πρέπει να δώσουμε μάχη στην κοινωνία», είπε για να αποκρούσει τις ενστάσεις ότι ως ευρωβουλευτής το κόμμα θα είναι ουσιαστικά ακέφαλο στις μάχες στη Βουλή.

«Ο πήχης μου είναι η παράταξη να γίνει ξανά πρωταγωνιστής. Να γίνει μια σοσιαλδημοκρατική λύση στην Ελλάδα. Αυτό το κόμμα που λέω εγώ, θα είναι κάποτε κυβέρνηση», τόνισε, σε μια αντίστιξη με τους συνυποψηφίους του που περιγράφουν το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση.

Στην ερώτηση αν ενδιαφέρεται να γίνει Πρωθυπουργός, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Βεβαίως».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...