• Ιεράρχης από τ' αριστερά: Ο μητροπολίτης Δωδώνης ζητεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στο Δημόσιο

    Είναι η αμήχανη στιγμή που ένας άνθρωπος της ιεραρχίας σού βγαίνει από τ’ αριστερά. Λόγια και προτάσεις, που κανένας πολιτικός δεν έχει τολμήσει έως τώρα να αρθρώσει, σφράγισαν την παρουσία, το πρωί της Δευτέρας, του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου στον ΑΝΤ1.

     

    Ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος δέχεται επιθέσεις από αρνητές του εμβολιασμού, όχι μόνο χλεύασε τους ανεμβολίαστους ιερείς, αλλά ζήτησε και ευρύτερα μέτρα υποχρέωσης εμβολίου σε όλο το Δημόσιο, όπου ως γνωστόν υπάγεται ο κλήρος.

     

    Ο μητροπολίτης Δωδώνης είπε ότι οι ιερείς που τάσσονται κατά του εμβολιασμού «λένε βλακείες» και είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν διατύπωναν ακραίες απόψεις για διάφορα θέματα, όπως για  παράδειγμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

     

    «Εάν θέλουν να δείξουν δύναμη πνευματική, να πάνε σε μια εκκλησία και να πιάσουν ένα καλώδιο με ρεύμα για να δούμε εάν μπορούν να σωθούν με τη βλακεία που κουβαλάνε», είπε.

     

    Πρόσθεσε, δε, ότι για όσους πληρώνονται από το Δημόσιο, ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός. «Δεν μπορεί, για παράδειγμα, μια νοσηλεύτρια να μου λέει ότι αρνείται να εμβολιαστεί. Αν δεν θες να εμβολιαστείς, να πας σπίτι σου, κυρά μου, γιατί είσαι ψεκασμένη», είπε χαρακτηριστικά.

     

    (Για να είμαστε τίμιοι, κάτι τέτοιο, περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού δημόσιων λειτουργών, το έχει προτείνει μέσες – άκρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ).

     

  • Φλερτάροντας με το «Ακου Γεροτζιάφα»... Ο καθηγητής-σύμβουλος του Τσίπρα λέει ότι τα μέτρα του Μητσοτάκη είναι στη σωστή κατεύθυνση

    Μια που πιάσαμε τις αμήχανες στιγμές να πούμε ότι μια τέτοια καταγράφηκε την Κυριακή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγα 24ωρα μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο απορρίφθηκε ως «διάγγελμα αυτοθαυμασμού» από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη και ένας εκ των συμβούλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε και είπε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός είναι στη «σωστή κατεύθυνση, για να ανακόψουμε το πέμπτο κύμα της πανδημίας, το οποίο υπολογίζεται να έρθει τον Φεβρουάριο»

     

    Είπε ακόμα ότι τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη «συμβαδίζουν με τις ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν πριν από περίπου μία εβδομάδα, όπου κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε ηλικίες άνω των 65 ετών».

     

    Αυτή η παραδοχή του κ. Γεροτζιάφα, σχολιάστηκε τη Δευτέρα από «Τα Νέα», σε ένα σημείωμα του «Προσωπάρχη»:

     

    «Είναι ένας από τους 30 ειδικούς του τσιπρικού θινκ τανκ. Αρα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περίμεναν από εκείνον να τους δίνει επιστημονικά επιχειρήματα εναντίον της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Ωστόσο, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας δήλωσε ότι τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της κινητικότητας των ανεμβολίαστων βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Τι θα λένε οι σύντροφοι του βαθέος κόμματος πίσω από τις κλειστές πόρτες για τους αριστερούς άριστους δεν θέλω καν να φανταστώ».

     

    Σίγουρα κάποιος γνωστός μας θα έγραψε πολλές φορές στο πληκτρολόγιο το «Ακου Γεροτζιάφα…»

  • Η Σακελλαροπούλου εξήγησε γιατί είναι cat person

    Σε άλλα νέα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση και μίλησε για τη σχέση της με την Καλυψώ, την αδέσποτη γάτα που υιοθέτησε πέρυσι τέτοιον καιρό σε ένα ταξίδι της στην Κάρπαθο και φιλοξενεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

     

    Η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά» και συστήθηκε και επίσημα στο πανελλήνιο ως cat person.

     

    «Πάντα είχαμε γατιά. Όλα τα ζώα τα αγαπώ, και τους σκύλους, με συγκινούν. Αλλά φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που τους συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες», δήλωσε η Πρόεδρος, για να εξηγήσει ότι η επιλογή –γάτα ή σκύλος;– καμιά φορά έχει να κάνει και με την απασχόληση του καθενός.

     

    «Ιδίως τους συγγραφείς –επειδή έχουν αυτή τη ζωή που δεν είναι τόσο εξωστρεφής, δεν έχει τόση κινητικότητα– πάντα τους συντροφεύει μια γάτα. Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πολλά χρόνια στο δικαστήριο, τότε είχαμε άλλες δύο γάτες στο σπίτι και έχω συνδέσει την παρουσία τους στο γραφείο την ώρα που έγραφα σχέδια αποφάσεων», συμπλήρωσε.

     

    Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, εξήγησε, ήταν πολύ προβληματισμένη και στην αρχή «είχα πει ότι δεν θα έχουμε ζωάκι εδώ», επειδή το Προεδρικό Μέγαρο είναι ένας μνημειακός χώρος. Αυτό άλλαξε όμως όταν γνώρισε την Καλυψώ.

    «Ταξιδέψαμε όμως στην Κάρπαθο, τυχαία και γνωρίσαμε δύο κυρίες που έχουν ένα φιλοζωικό σωματείο. Εμφανίστηκαν με την Καλυψώ πολύ μικρή, πριν από δύο ημέρες την είχαν βρει. Η μία κυρία με τον σύζυγό της είχαν βγει περίπατο στο βουνό και άκουσαν το γατάκι να φωνάζει μέσα στους θάμνους. Την έσωσαν και την έφεραν να την δούμε», περιέγραψε.

     

    «Ετσι γνωρίσαμε, λοιπόν, τη μικρή Καλυψώ, αλλά μας μπήκε η ιδέα και υπέκυψα. Και μετά από ένα μήνα, αφού ξεπετάχτηκε και έκανε τα εμβόλιά της, ήρθε εδώ. Οφείλω να πω ότι ήταν και πολύ σημαντική συντροφιά στην πανδημία γιατί, όσο να ’ναι, όλοι ζήσαμε περισσότερο μοναχικά αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε.

  • Ο πάπας Φραγκίσκος στο Προεδρικό και η σχέση του με τα κατοικίδια

    Αγνωστο είναι πάντως αν η Καλυψώ θα είναι παρούσα κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο του πάπα Φραγκίσκου την 4η Δεκεμβρίου, οπότε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφτεί την Αθήνα.

     

    Αν ήταν ο προκάτοχός του, ο Βενέδικτος ΙΣτ’, δεν το συζητάμε. Η Καλυψώ θα ήταν η σταρ, καθώς ο προηγούμενος πάπας τις λατρεύει. Ομως γενικά ο Φραγκίσκος δεν είναι των ζώων –είχε προκαλέσει και αντιδράσεις προ ετών όταν είχε καλέσει τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά και όχι να αγοράζουν κατοικίδια– και αν προτιμάει κάποιο, αυτό είναι τα σκυλιά.

     

    Σε κάθε περίπτωση, το Προεδρικό Μέγαρο θα είναι το επίκεντρο της παρουσία του στην Αθήνα. Μάλιστα, δεν θα μεταβεί καν στο γειτονικό Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Εγραψε η στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής»:

     

    «Μόνο το Προεδρικό Μέγαρο θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος σε δύο εβδομάδες από τώρα θα είναι στην Ελλάδα και εκεί θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό. Οπως έμαθα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετά την επίσημη υποδοχή του στο Προεδρικό, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κυρία Σακελλαροπούλου στο γραφείο της και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εντός του Προεδρικού Μεγάρου. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πάπα Φραγκίσκου σε έλληνες αξιωματούχους και ξένους διπλωμάτες στο Προεδρικό Μέγαρο και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου η κυρία Σακελλαροπούλου θα συνοδεύσει τον Πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθούν το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Μυτιλήνης (Καρά Τεπέ)».




text
  • Ωραία είναι αυτά τα πολεμικά χτυπήματα με ραντεβού ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν


    19 Απριλίου 2024, 19:59