• Η Νίκη Κεραμέως έπαιξε βόλεϊ σε σχολείο της Φλώρινας

    Είχε που είχε τις σκοτούρες της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση, είπε να το ρίξει στο βόλεϊ.

     

    Γενικά η κυρία Κεραμέως είναι μια υπουργός που όταν βρει ευκαιρία, δεν το λυπάται, το ρίχνει στις μανσέτες και στα σερβίς, σε αυτοσχέδια ματς σε σχολικές αυλές. Το είχε κάνει την περασμένη άνοιξη όταν άνοιξαν τα σχολεία ύστερα από μήνες τηλεκπαίδευσης –να την πάλι–, το έκανε και την Πέμπτη στη Φλώρινα, όπου επισκέφτηκε τα σχολεία της περιοχής.

     

    Η υπουργός Παιδείας έπαιξε βόλεϊ με μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας και όπως φαίνεται από το βίντεο που ανέβασε το ertnews.gr, το κατέχει το άθλημα.

  • Ευλόγησον: ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

    To παρατηρητήριο προεκλογικής δραστηριότητας Γιώργου Παπανδρέου τον εντόπισε την Πέμπτη να φιλοτεχνεί αρχηγικό προφίλ με μια επίσκεψη στο γραφείο του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

     

    Ο κ. Παπανδρέου, ο μόνος μέχρι στιγμής από τους υποψήφιους για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής που είχε την ευκαιρία για ένα ενσταντανέ με τον κ. Ιερώνυμο, σημείωσε σε σχετική ανάρτηση:

     

    «Συναντήθηκα σήμερα με τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα της εποχής, όπως η πανδημία, που έχει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Θεωρώ πολύ σημαντική τη θεσμική συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την επίλυση των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε».

     

    Ευλόγησον…

  • Τα τρία «καρφιά» της Εύας Καϊλή για τον Νίκο Ανδρουλάκη

    Το ότι η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, υποστηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο για αρχηγό του κόμματος το ξέραμε –υπό αυτό το πρίσμα η παρουσία της, στο στούντιο του ΣΚΑΪ στους «Αταίριαστους», δεν προσέφερε κάτι παραπάνω πέρα από το προφανές.

     

    Ωστόσο αυτό που είχε ενδιαφέρον ήταν ότι η κυρία Καϊλή διάνθισε το μεγαλύτερο μέρος των οκτώ λεπτών της στον αέρα του ΣΚΑΪ για να ρίξει τα καρφιά της, όχι τόσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον θεωρητικά μεγάλο αντίπαλο του εκλεκτού της, αλλά για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

     

    Είναι ενδιαφέρον, διότι με τον κ. Ανδρουλάκη συνεργάστηκαν πολύ στενά τα τελευταία επτά χρόνια στην Ευρωβουλή, σε βαθμό που το 2017 η κυρία Καϊλή να είναι ουσιαστικά η «υπαρχηγός» του, στην υποψηφιότητά του τότε για την αρχηγία τού υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς.

     

    Παρά αυτή τη σχέση της με τον έτερο των ευρωβουλευτών του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Καϊλή είπε μεν μια μπηχτή για τον κ. Παπανδρέου –για την παρέμβαση του Νίκου Μπίστη– αλλά άφησε τρεις για τον κ. Ανδρουλάκη.

     

    Πρώτον, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να μη γίνει ούτε με πέντε το ντιμπέιτ επειδή, εκτός από τη γνωστή αποχή του κ. Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης διαφωνεί με τους δημοσιογράφους που προτάθηκαν από την ΕΡΤ –«μακάρι να γίνει το ντιμπέιτ και να συμμετέχουν όλοι. Γιατί, όχι μόνο ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Ανδρουλάκης τώρα εκφράζει αντιρρήσεις ως προς την επιλογή των δημοσιογράφων», είπε η κυρία Καϊλή.

     

    Δεύτερον, ενέταξε και τον κ. Ανδρουλάκη σε αυτούς που μιλούν για «προοδευτική διακυβέρνηση», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ –«έχω ακούσει κάποιους από τους υποψηφίους να κάνουν αναφορά στην προοδευτική διακυβέρνηση. Και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης το έχει κάνει αυτό, δηλαδή αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

     

    Και τρίτον, κάλεσε τους τρεις μη κοινοβουλευτικούς υποψηφίους –δηλαδή τον εξής έναν, τον κ. Ανδρουλάκη, αφού οι άλλοι δύο, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, δεν φαίνεται, με βάση τις δημοσκοπήσεις, να έχουν πολλές πιθανότητες για καλό αποτέλεσμα– να πουν ποιον θα ορίσουν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο –«θα πρέπει να απαντηθεί από τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψηφίους για την προεδρία της παράταξης ποιον επιλέγει ο καθένας να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή μέχρι τις εκλογές του 2023. Αυτό είναι κρίσιμο. Ποιος θα τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».




text
  • Δωρεά Στέφανου στην Παναγία την Πορταΐτισσα. Η Παναγιά μαζί μας


    25 Απριλίου 2024, 06:30