• Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει τον Ζάκερμπεργκ για κλοπή του «Metα» και τον διατάσσει: «Κοντά τα χέρια»

    Τι ήταν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανακοινώσει ότι στην εταιρεία-ομπρέλα για τις διαδικτυακές πλατφόρμες του θα δώσει το ελληνοπρεπές όνομα «Metα»; Αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις διεθνώς, όμως η σφοδρότερη ήρθε από την αδάμαστη πατρίδα μας και κυρίως τον πιο αδάμαστο από όλους, τον Γιάνη Βαρουφάκη.

     

    Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών αναφώνησε –μέσω Twitter, που δεν ελέγχεται από τον άρπαγα της ελληνικής Μαρκ Ζάκερμπεργκ: «Κοντά τα χέρια!».

     

    Κάποιοι διείδαν μια έκρηξη ανάγκης για προσοχή, όμως η αλήθεια είναι ότι τον κ. Βαρουφάκη τον πνίγει το δίκιο. Περιγράφει τον 37χρονο μεγιστάνα ως έναν κοινό λογοκλόπο, καθώς θεωρεί ότι η λέξη «μετά» τού ανήκει.

     

    Τούτο διότι ο κ. Βαρουφάκης είχε ιδρύσει προ μηνών το «mέτα», το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού –ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Και έτσι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 προχώρησε σε μια σειρά αναρτήσεις στο Twitter:

     

    Οταν έγραψε στα ελληνικά, διέταξε το αφεντικό του Facebook «κοντά τα χέρια κ. Ζάκερμπεργκ»· όταν έγραψε στα αγγλικά –όπου το ακροατήριο ενδεχομένως να προβληματιζόταν με μια φράση του τύπου «short your damn arms Μr. Zuckerberg»–κατήγγειλε «δάνεια» του λεγάμενου από όλες τις ιδέες του (απομένει να κλέψει ο Μαρκ και τη δημιουργική ασάφεια).

    Μετά από όλο αυτό –το «μετά» το χρησιμοποιούμε με την άδεια του κ. Βαρουφάκη– είναι πολύ πιθανόν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ να αναδιπλωθεί και να αλλάξει ρότα.

  • Απόδραση σε ψησταριά στα Αμπελάκια για τον Κώστα Καραμανλή

    Είναι γνωστό ότι λίγοι άνθρωποι, όχι απλώς στην Ελλάδα αλλά στον κόσμο όλο, μπορούν να εκτιμήσουν μια καλή ταβέρνα όσο ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.

     

    Οπως φυσικά και λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό της ολιγοήμερης ανάπαυσης ανάμεσα σε φίλους και κοψίδια. Και ο Καραμανλής Β’ δεν ήταν ποτέ από αυτούς.

     

    Ετσι, ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» αυτή τη φορά τον πρώην Πρωθυπουργό με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη σε φημισμένη ψησταριά στα Αμπελάκια της Λάρισας, όπου βρέθηκε την Τετάρτη, παραμονή της εθνικής επετείου (και ημέρα εθνικού πένθους) καλεσμένος του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη.

    Προφανώς, μετά την εμφατική παρουσία του, πρόσφατα στην εκδήλωση στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο πρώην Πρωθυπουργός είχε ανάγκη μια ανάπαυλα.

     

    Αλλωστε ήταν και ο μόνος πρώην Πρωθυπουργός που δεν εθεάθη στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά…




text
  • Είναι κρίμα που δεν θα γίνει debate. Να περιμένουμε τρία χρόνια αλλά ποιον θα έχει απέναντι ο Κυριάκος;


    20 Απριλίου 2024, 13:30