• Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεστοκάρισε το AstraZeneca και είπε γιατί δεν το έκανε γυμνόστηθος

    Αφού κατέβηκε στην πορεία για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, μετέβη έπειτα σε πρωτοβάθμια δομή υγείας και εμβολιάστηκε για δεύτερη φορά –παρά τις γνωστές λοιδορίες του Αλέξη Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Οξφόρδης/AstraZeneca.

     

    Στη σχετική βέβαια ανάρτηση που έκανε στο Facebook, o κ. Τσακαλώτος δεν ασχολήθηκε με τα όσα υπονομευτικά για τους εμβολιασμούς είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το πώς εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης –θυμήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός είχε βγάλει το πουκάμισό του και είχε γίνει viral.

     

    Ετσι, επιστρατεύοντας το γνωστό του χιούμορ, ο Ευκλείδης παρατήρησε: «Από τον πρωθυπουργό μας κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι γυμνόστηθος στη φωτογραφία για να δουλέψει το εμβόλιο αλλά ευτυχώς ο Αντρέας Ξανθός με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι απαραίτητο».

  • Και η εγκυμονούσα Εφη Αχτσιόγλου στην πορεία για το εργασιακό νομοσχέδιο

    Σε άλλα νέα από το δελτίο απεργιακών κινητοποιήσεων, να πούμε ότι στο κέντρο της Αθήνας και παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της, εμφανίστηκε και η Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook πως «ο κόσμος της εργασίας έχει καταλάβει. Εχει καταλάβει τη στρατηγική της κυβέρνησης για βαθιά υποτίμηση της εργασίας. Έχει καταλάβει το σχέδιο της 10ωρης εργασίας, της απλήρωτης εργασίας, των αυθαίρετων απολύσεων, της ανομίας που θέλουν να γίνει νόμος. Έχει καταλάβει και αντιδρά, αντιστέκεται, διεκδικεί. Κι εμείς στο πλάι του με κάθε τρόπο, σε κάθε χώρο».

     

    Και συνόδευσε αυτή τη δήλωση με τις σχετικές φωτογραφίες.

  • Ο Σκυλακάκης ενθουσιάζεται που θα αυξηθούν τα ενοίκια

    Μετά τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, βγήκε τις προάλλες ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αν. υπουργός Οικονομικών, στον ΑΝΤ1 και ανέλυσε τις συνέπειες των νέων τιμών σε αυτό το «μίξερ που λέγεται ΕΝΦΙΑ».

     

    Και κάπου μεταξύ ερωτήσεων για το πώς η αύξηση των αντικειμενικών θα συμπαρασύρει και άλλους φόρους που συνδέονται με το ακίνητο, το πέταξε το ωραίο: «Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σημαίνει αύξηση των αξιών των ακινήτων, σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα παίρνει κατά τι μεγαλύτερο ενοίκιο», είπε ενθουσιασμένος, για να περιγράψει τα οφέλη των ιδιοκτητών.

     

    Που σημαίνει δύο πράγματα:

     

    α) Οτι τον κ. Σκυλακάκη δεν τον πολυαπασχολεί που ο ιδιοκτήτης θα μετακυλήσει τελικά τους φόρους που τον βαραίνουν για την ιδιοκτησία του στον ενοικιαστή,

     

    και β) ότι δεν τον απασχολεί καν τι θα απογίνουν οι ενοικιαστές, η μεγάλη αλλά αθόρυβη κατηγορία, δηλαδή, των ανθρώπων που δεν έχουν ή είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ιδιόκτητο σπίτι και θα κληθούν είτε να πληρώσουν παραπάνω είτε να ξεσπιτωθούν.

     




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53