• Το σίριαλ με τον νοτιοκορεάτη σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ, συνεχίζεται...

    • Ο Γκλεν Κιμ συμμετέχει στην περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση - την χειρότερη διαπραγμάτευση στην Ιστορία σύμφωνα με το Harvard. Η αμοιβή του όμως παρέμεινε αμείωτη
      Ο Γκλεν Κιμ συμμετέχει στην περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση – την χειρότερη διαπραγμάτευση στην Ιστορία σύμφωνα με το Harvard. Η αμοιβή του όμως παρέμεινε αμείωτη

    Η ιστορία του Γκλεν Κιμ του νοτιοκορεατικής καταγωγής συμβούλου που κληροδότησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, του ανθρώπου με την 15ετή θητεία στη Lehman Brothers που αμείβεται με 125.000 ευρώ το μήνα, ίσως να διδάσκεται στο μέλλον στις σχολές πολιτικής επικοινωνίας ως υπόδειγμα «αυτοκαρφώματος». Διότι ήταν τόσο επίμονη η προσπάθεια να «θαφτεί» το θέμα του (σ.σ.: μέχρι και τις φωτογραφίες όπου εμφανιζόταν πίσω από τον υπουργό παραποίησαν!) ώστε οποιαδήποτε πληροφορία τον αφορά, δημιουργεί, εύλογα, πολλαπλάσιο ενδιαφέρον.

    Σύμφωνα λοιπόν με τον Βηματοδότη, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το κονδύλι των 800.000 ευρώ ως αμοιβή του μυστηριώδους συμβούλου που δεν πρέπει να βλέπουμε δίπλα στον υπουργό και ο οποίος με την έλευση του κουαρτέτου των δανειστών επανεμφανίστηκε στην Αθήνα.

    Ομως για να εισπράξει την αμοιβή του ο Γκλεν Κιμ πρέπει πρώτον, να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και δεύτερον, να αρθούν τα capital controls (σ.σ.: αλλιώς θα πρέπει ή να τα ξοδέψει στην Ελλάδα ή να περιμένει 32 χρόνια και κάτι ψιλά για να τα σηκώσει όλα από τα ΑΤΜ).

    Το θέμα όμως με τον Νοτιοκορεάτη, δεν σταματάει εκεί, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Χάρη Θεοχάρη στον Βήμα FM, o κ. Κιμ «μεταφέρει πληροφορίες που αφορούν την ελληνική οικονομία σε ξένα funds». Και το καλύτερο: επειδή με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, έχει αρχίσει να κάνει και προσλήψεις, αφού όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Βηματοδότη, δίπλα του βρίσκεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό και κάποιος Πίτερ Λεγκρέν (σ.σ.: όχι, δεν είναι συγγενής του γραμματέα της νεολαίας όπως αντανακλαστικά σκεφτήκαμε όλοι) με αδιευκρίνιστες αρμοδιότητες. Οπότε οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, θα έχουν τώρα να σβήνουν δύο άτομα από τις φωτογραφίες του υπουργού. Και έπεται συνέχεια.

  • Ο Ηλίας Ψινάκης επάνω σε τρακτέρ στηρίζει τους αγρότες

    psin
    Τα ντοκουμέντα από τη συμμετοχή του δημάρχου Μαραθώνα στις κινητοποιήσεις – πάντα με «ψινάκειο» στυλ

    Φυσικά υπάρχει η φωτογραφία. Που ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Ηλία Ψινάκη στο instagram και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στο Μαραθώνα, ανέβηκε πάνω σε τρακτέρ (σ.σ.: με το κοστούμι του, το μαντήλι του τα γυαλιά του και τα όλα του) πόζαρε σαν πραγματικός σταρ, ήπιε ένα τσίπουρο μαζί τους γύρω από τη φωτιά για το κρύο (αυτό φαίνεται σε άλλη φωτογραφία) και ανέβασε τη φωτογραφία με το σχόλιο «Οργώνουμε την Ελλάδα… Εδώ στον Μαραθώνα δεν παίζουμε…!!!».

    Πάντως αν κάποτε μελετήσει κάποιος τον λογαριασμό του Ηλία Ψινάκη στο instagram θα δυσκολευτεί πολύ να εξηγήσει πώς ο ίδιος άνθρωπος μπορεί με τέτοια φυσικότητα να ανεβζει εικόνες και από τα μπλόκα των αγροτών και από το Γκσάντ φορώντας γούνες τσιντσιλά.
    (Σ.σ.: extra bonus της επικής φωτογραφίας επάνω στο τρακτέρ, τα αποθεωτικά σχόλια όσων τον ακολουθούν στο instagram)

  • Τελικά ο Νίκος Φίλης ήταν εκεί για το αντίδωρο

    filis_9 (1)
    Η φωτογραφία του Νίκου Φίλη που λόγω ιδιαίτερης γωνίας λήψης, δίνει λανθασμένες εντυπώσεις για τον Νίκο Φίλη – σύμφωνα με τον ίδιο

    Ηταν από εκείνες τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν ξαφνικά στα social media και αποτελούν για λίγο το αγαπημένο θέμα της μικρής μας πόλης. Μέχρι να εμφανιστεί κάτι άλλο που θα γίνει με τη σειρά του αγαπημένο θέμα κ.ο.κ.

    Τώρα λοιπόν που η φωτογραφία του Νίκου Φίλη που «φιλάει» το χέρι του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έζησε τα 15 λεπτά διασημότητας που της αναλογούσαν συγκεντρώνοντας πλήθος σχολίων (σ.σ.: ειδικά για το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας δεν θεωρείται και από τους πιο φανατικούς υπέρμαχους της Εκκλησίας), ο πρωταγωνιστής της δίνει τη δική του εξήγηση.

    Οπως γράφει σήμερα στα ΝΕΑ ο Μικροπολιτικός που επικοινώνησε με τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Παιδείας του δίνει μια τελείως διαφορετική εκδοχή από ό,τι υπονοείται στη φωτογραφία.

    Σύμφωνα λοιπόν με την εκδοχή του υπουργού ο ίδιος δεν φίλησε το χέρι του Αρχιεπισκόπου. «Η φωτογραφία με δείχνει να σκύβω. Εσκυψα όντως και πήρα αντίδωρο από το χέρι του» διευκρινίζει (σ.σ.: το οποίο σύμφωνα με μια άλλη μαρτυρία, το έφαγε αμέσως – όχι δεν πρόκειται για αστείο!)

    Μάλιστα ο Νίκος Φίλης περιγράφει και την ιστορία πίσω από τη φωτογραφία, εξηγώντας ότι τραβήχτηκε στις 18 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Πολύρδοσο, που τυγχάνει να είναι και η ενορία του. Στη γιορτή της εκκλησίας εκτός από τον ίδιο που προσκλήθηκε από τον ιερέα του ναού παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μάλιστα στη συνέχεια κόπηκε και η πίτα, το φλουρί της οποίας έπεσε – ω, τι έκπληξη… – στον Νίκο Φίλη!

  • Η νοσταλγία του Νότη Μηταράκη

    • Το νοσταλγικό tweet του Νότη Μηταράκη με το σκοτεινό υπουργείο Οικονομικών
      Το νοσταλγικό tweet του Νότη Μηταράκη με το σκοτεινό υπουργείο Οικονομικών

    Ιδού η εικόνα: ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, περνάει το βραδάκι από την πλατεία Συντάγματος. Ξαφνικά γυρίζει το κεφάλι του προς το υπουργείο Οικονομικών (σ.σ.: το γύρισε με νοσταλγία; Με προσμονή; Ποιός ξέρει…). Και τότε είδε κάτι που τον εντυπωσίασε. Σήκωσε λοιπόν το κινητό του, έβγαλε μια φωτογραφία και στη συνέχεια τη μοιράστηκε στο twitter…

    Η εικόνα δείχνει το υπουργείο Οικονομικών και το σχόλιο του Νότη Μηταράκη από κάτω εξηγεί γιατί αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα, αλλά ένα πολιτικό ντοκουμέντο βαρύ σαν Ιστορία: «22:20 και το Υπουργείο Οικονομίας κλειστό, ούτε ένα φως. Επί Σαμαρά δεν είχε φύγει κάνεις τέτοια ώρα», γράφει, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Και να μάθει ο κόσμος πώς ήταν τα πράγματα τον «παλιό καλό καιρό» και πώς έγιναν…

  • «Χουντολογίες» ανάμεσα σε Άδωνι και Νίκο Παππά

    adoniw-pappas_wideΑνταλλαγή «πυρών» με δηλώσεις, ανακοινώσεις και tweets ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Παππά με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι σε ραδιοφωνικό σταθμό.

    Ολα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Νίκο Παππά να «βγάλει τη στολή της χούντας». Η φράση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά στον κύριο Γεωργιάδη ζητώντας του να ανακαλέσει.

    Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, απέσυρε τη δήλωση περι χούντας (σ.σ.: επειδή όπως έγραψε «στην πολιτική πρέπει να έχουν και ανθρωπιά») αλλά κάλεσε παρ’ όλα αυτά τον Νίκο Παππά να δεχθεί να αναλάβει το ΕΣΡ τη διαδικασία, όπως είναι το σωστό.

    Ολα θα είχαν τελειώσει πολιτισμένα, αν λίγα λεπτά μετά την απόσυρση των δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη από τον ίδιο, δεν έβγαινε αιχμηρότατη ανακοίνωση από τον Νίκο Παππά όπου αναφέρεται στον αντιπρόεδρο της ΝΔ γράφοντας πως «είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που τον καθιστά ενδεχομένως τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων». Και στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ του ζητάει να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις Γεωργιάδη.

    Οπως είναι αναμενόμενο, με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του Νίκου Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε με νέο tweet όπου διευκρινίζει πως «η προηγούμενη δήλωσή του για τον Νίκο Παππά, έγινε πριν την ανακοίνωσή του». Και καταλήγει ρωτώντας: «Πότε ακριβώς έχω εκφραστεί εγώ υπέρ της Χούντας; Ντροπή!».

  • Η σιωπηλή ανοχή «έσωσε» την τελευταία παράσταση του Nash

    129978Σε ένα «θολό» θεσμικά τοπίο (σ.σ.: λέγεται και τακτική «στραβά μάτια») πραγματοποιήθηκε παρά το επίσημο κατέβασμά της, η τελευταία παράσταση της Ισορροπίας του Nash, την Κυριακή το βράδυ. Οι συντελεστές βέβαια είχαν ενημερώσει από το πρωί ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό στο χώρο του θεάτρου χωρίς να εισπράξουν καμία άρνηση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Στάθη Λιβαθινό. Βέβαια από νωρίς ήταν επίσης γνωστό μέσω ανεπίσημης ενημέρωσης (σ.σ.: στα social media δηλαδή…) ότι εκτός από τη συζήτηση θα γινόταν τελικά και η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση του έργου. Όμως ο καλλιτεχνικός διευθυντής αφού στην ουσία δεν ήταν επίσημα ενημερωμένος για τις προθέσεις τους ήταν καλυμμένος, απέναντι σε όλους. Οπότε δε χρειάστηκε να κάνει κάτι για να στηρίξει την απόφαση της διακοπής.

    Τελικά, κι ενώ ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μέλη οργανώσεων και περαστικοί είχαν μαζευτεί έξω από το Ρεξ όπου στεγάζεται η πειραματική σκηνή, κατά τις 8:30 μμ, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της πειραματικής σκηνής Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης ανακοίνωσαν με τηλεβόα ότι η παράσταση θα ανέβαινε κανονικά. Χωρίς επίσημη άδεια όπως περίμεναν οι συντελεστές της (σ.σ.: για να είναι καλυμμένοι).

    Κάπως έτσι η Ισορροπία του Nash, τελικά ισορρόπησε στα λεπτά όρια ανάμεσα στον ακτιβισμό και την «ανοχή» της διεύθυνσης. Και έτσι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Μπορεί τα κοστούμια να είχαν μεταφερθεί από την Παρασκευή στο βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου, αλλά έστω και χωρίς αυτά, η επαναστατική «δήλωση» εκ μέρους των ενδιαφερομένων, είχε γίνει.

    Ο Στάθης Λιβαθινός κατάφερε να μη συγκρουστεί με κανέναν. Οι συντελεστές δεν ήρθαν σε ρήξη με κανέναν ενώ έκαναν ταυτόχρονα και το επαναστατικό τους καθήκον. Και εκείνοι που θεωρούσαν το κατέβασμα του έργου «Επιστροφή της Ιεράς Εξέτασης» όπως έγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει, μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι ότι ο Σάββας Ξηρός ξανακούστηκε στη σκηνή του θεάτρου, παρά την απαγόρευση. Με άλλα λόγια, χάρη στη σοφή στρατηγική «κάνω τα στραβά μάτια», όλοι είναι ικανοποιημένοι και αισθάνονται νικητές. Τι το καλύτερο;

  • Ενα ερώτημα σχετικά με τη γονυκλισία του Τέρενς Κουίκ

    c6e80f6909ca3d84857df7b05611a1f2Η φωτογραφία του υφυπουργού Επικρατείας, τη στιγμή που γονατίζει μπροστά στον αδριάντα του αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, που έπεσε στα Ιμια πριν από 20 χρόνια, όσο καλόπιστα κι αν την δει κανείς (σ.σ.: και η αλήθεια είναι ότι τα social media δεν την είδαν και τόσο…), δημιουργεί τουλάχιστον ένα εύλογο ερώτημα: γιατί ειδικά τώρα;

    Γιατί δηλαδή ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων, ο Τέρενς Κουίκ έχει καταθέσει ουκ ολίγα στεφάνια για τους ήρωες των Ιμίων, διατηρώντας την ψυχραιμία του, ένιωσε ειδικά φέτος την ανάγκη να ξεφύγει από το πρωτόκολλο, να γονατίσει σταυρώνοντας τα χέρια σε στάση προσευχής και να κοιτάξει παρακλητικά προς τον ουρανό;

    Ο ίδιος, στις δηλώσεις του μετά τη σκηνή είπε ότι «την ώρα που γονάτιζε μπροστά στον αδριάντα, γιατί έτσι αξίζει σε όλους εκείνους που έχουν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα μας, η σκέψη του γύρισε στη βραδιά εκείνη και στις επόμενες μέρες, που διαχειριζόταν τη κρίση των Ιμίων ως δημοσιογράφος σε ατελείωτες ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης».

    Όμως αυτό δεν απαντά στο ερώτημα «γιατί ειδικά φέτος;», αφού και άλλες χρονιές η σκέψη του – δεν μπορεί – θα γύριζε εκεί. Μήπως είναι η αρνητική περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα που τον κάνει πιο ευάλωτο και ανασφαλή, οδηγώντας τον ξαφνικά σε απώλεια της αυτοκυριαρχίας του και σε δημόσιες επιδείξεις εθνικού οίστρου; Ή μήπως είναι κάποια γενικότερη γραμμή του προέδρου Πάνου Καμμένου, σε μια προσπάθεια να πλειοδοτήσει το κόμμα του σε αισθήματα φιλοπατρίας έναντί των άλλων (σ.σ.: οι εκπρόσωποι των οποίων, απλώς στέκονται προσοχή μπροστά στο μνημείο), αφού κι εκείνος δεν χάνει ευκαιρία για μια κατάθεση στεφάνου επί τη ευκαιρία κάποιας επετείου;

    Το σίγουρο είναι πάντως, ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, δεν είναι η πρώτη φορά που γονατίζει. Το ίδιο είχε κάνει και πέρσι τον Απρίλιο, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην τελετή στο Μνημείο των Πεσόντων του Οχυρού Νυμφαίας, στην Κομοτηνή.

  • Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν οικονομικά τη ΛΑΕ

    Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι το αίμα νερό δε γίνεται, φέρνει στο φως στα «Νέα» ο Μικροπολιτικός. Η ιστορία σχετίζεται με την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης της Λαϊκής Ενότητας, που αποφάσισε το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ως λύση για την στενότητα που αντιμετωπίζει. Στα πλαίσια αυτής της εξόρμησης λοιπόν, μερικά πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν δίστασαν να απευθυνθούν και στους πρώην συντρόφους τους, του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Στάθης Λεουτσάκος, πλησίασε με επιτυχία δύο βουλευτές και εξασφάλισε τον οβολό τους: τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Γιάννη Θεωνά που συνεισέφεραν από 20 ευρώ.
    Βέβαια, τα κίνητρα της προσφοράς για τον καθένα από τους δύο είναι κατά πάσα πιθανότητα διαφορετικά. Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης από την πλευρά του μάλλον θέλει να κρατήσει ανοιχτές τις πόρτες για παν ενδεχόμενο (σ.σ.: έτσι κι αλλιώς έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχει μετακινηθεί σε νέο κόμμα). Οσο για τον Γιάννη Θεωνά, είναι πιθανό να έβαλε το χέρι στην τσέπη λόγω τύψεων. Αφού ως γνωστόν ήταν για πολλά χρόνια πολύ κοντά με τους αποχωρήσαντες του καλοκαιριού και οι συναισθηματικοί δεσμοί δεν σπάνε τόσο εύκολα.

  • Τα ανοιχτά loft ταιριάζουν στη ΝΔ;

    Σε αναζήτηση νέων οικονομικότερων γραφείων για τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: το σχέδιο για Ρηγίλλης προφανώς ξεχάστηκε…) βρίσκεται σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα για να μειωθεί δραστικά το κόστος, αφού το κτίριο της Συγγρού κοστίζει στη ΝΔ 90.000 ευρώ το μήνα, ο νέος πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακομίσουν σε μια από τις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, εκεί που το ύψος του ενοικίου θα εξοικονομήσει στο κόμμα του περι το ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο.
    Και βέβαια, δεν είναι τόσο ο προβληματισμός για τη νέα γειτονιά που μπορεί να προκαλέσει σοκ σε κάποια από τα στελέχη, καθώς οι αστικές τους συνήθειες θα πρέπει να προσαρμοστούν βιαίως στην εναλλακτική κουλτούρα αυτών των περιοχών.

    Το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν με τη νέα διαρρύθμιση που ονειρεύεται ο πρόεδρος. Σύμφωνα λοιπόν με τον Βηματοδότη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται γραφεία ανοιχτού χώρου όπως στις μοντέρνες επιχειρήσεις του εξωτερικού. Χωρίς δωμάτια και δωματιάκια, που ευνοούν τις παρασκηνιακές συναντήσεις. Δηλαδή, μιλάμε για πλήρη αλλαγή κομματικής κουλτούρας που δεν είναι καθόλου απίθανο να φέρει πολλούς σε δύσκολη θέση. Και όχι μόνο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

  • Ο Βαρουφάκης γιορτάζει την επέτειο της χειραψίας με Ντάισελμπλουμ. Σε δύο γλώσσες

    • Το αγγλόφωνο και πολύ πιο αιχμηρό tweet του Γιάνη Βαρουφάκη
      Το αγγλόφωνο και πολύ πιο αιχμηρό tweet του Γιάνη Βαρουφάκη

    Μπορεί το στιγμιότυπο να συμπεριλήφθηκε σε όλους τους απολογισμούς του 2015 και στα επετειακά αφιερώματα για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ίσως κάποιοι να μη θυμούνται την ακριβή ημερομηνία. Γι’ αυτό σπεύδει να φρεσκάρει τη μνήμη μας ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της χειραψίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
    Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία (σ.σ.: σιγά μην την έχανε…) ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter την εμβληματική εικόνα με ένα σχόλιο που συνοψίζει τη θέση του για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης και τη γραμμή υπεράσπισης του εαυτού του γενικότερα. Γράφει λοιπόν ο Γιάνης Βαρουφάκης στα ελληνικά: «Η επέτειος μιας «χειραψίας» που η τρόικα εσωτερικού δεν μου συγχωρεί». Ταυτόχρονα σχεδόν, ανεβάζει την ίδια φωτογραφία με διαφορετικό σχόλιο (σ.σ.: πολύ πιο αιχμηρό) στα αγγλικά. Σε ακριβή μετάφραση ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρώντας ότι οι αγγλομαθείς είναι πιο σοφιστικέ, (ξανά)γράφει: «Αυτή τη μέρα πέρσι – Η «χειραψία» για την οποία η τρόικα και τα τσιράκια της (σ.σ.: «minions» στο πρωτότυπο), δεν θα μου συγχωρήσουν ποτέ (και αυτό είναι παράσημο τιμής για μένα).
    Προφανώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έχει ήδη θέσει στο προσωπικό του σύμπαν την συγκεκριμένη ημερομηνία σε περίποτη θέση. Και θα τη γιορτάζει σπεύδοντας να μας την υπενθυμίζει κάθε χρόνο.

  • Ο Αλέξης το κάνει (ξανά) όπως ο Τσε

    Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου είχε έρθει η στιγμή για την επισφράγιση της τριμερούς συμφωνίας για τον αγωγό και το καλώδιο που θα συνδέουν την Ελλάδα την Κύπρο και το Ισραήλ. Το γεύμα με ψαρικά που παρέθεσε ο οικοδεσπότης Νίκος Αναστασιάδης στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών έχει τελειώσει και ήρθε η στιγμή του καφέ. Λίγο το έθιμο που θέλει οι συμφωνίες να γιορτάζονται με ένα πούρο, λίγο το γεγονός ότι παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις του καπνίσματος σε ολόκληρη την Κύπρο, ειδικά το Προεδρικό Μέγαρο έχει ανακηρυχθεί αυθαίρετα από τον Νίκο Αναστασιάδη ζώνη ελευθέρου καπνίσματος, λίγο η ευφορία της στιγμής, γρήγορα η αίθουσα έγινε ντουμάνι.
    Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ήταν η ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διατείνεται ότι δεν καπνίζει, είχε να επιλέξει ανάμεσα στα τσιγάρα του κύπριου Προέδρου και τα πούρα που προτίμησαν ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης. Τελικά, πάντα σύμφωνα με τον Βηματοδότη, διάλεξε το πούρο Cohiba που του πρόσφεραν. Και μάλιστα το απόλαυσε καθώς τον πληροφόρησαν ότι τα συγκεκριμένα προτιμούσε και ο Τσε. Και αν θυμηθούμε ότι το μεσαίο όνομα του Τσε ήταν Ερνέστο – όπως και το όνομα που έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στον γιό του, είναι σαφές ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός, είχε ένα λόγο παραπάνω να το απολαύσει.

  • Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο του «πακτωλού»

    Έχουν ήδη περάσει 24 ώρες από τότε που η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε στο twitter για τους «πακτωλούς που διαχειρίστηκε ο Νίκος Φίλης ως διευθυντής της Αυγής» και τα ερωτήματα παραμένουν. Ηταν ένα επιθετικό / καταγγελτικό tweet ρουτίνας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, από αυτά που ποστάρει αντανακλαστικά λόγω της ακατανίκητης ανάγκης της να σχολιάσει ό,τι ακούγεται γύρω της (σ.σ.: όπως άλλωστε έκανε και όταν βρισκόταν στην έδρα της Βουλής) ή μια «προειδοποιητική βολή» που στόχευε κάπου αλλού;

    Διότι, μπορεί το συγκεκριμένο tweet της τέως Προέδρου της Βουλής να κυκλοφόρησε ευρέως χθές και να αναπαράχθηκε (σ.σ.: με χαρακτηρισμούς όπως «καρφί» ή «βολή» ή ακόμα και «επίθεση»), αλλά παραδόξως, καμιά συνέχεια δεν δόθηκε. Ούτε από τον Νίκο Φίλη αλλά ούτε και από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πράγμα ασυνήθιστο για εκείνη, καθώς είναι γνωστό πως όταν επιλέγει να καταγγείλει κάτι, του αφιερώνει αλεπάλληλες αναφορές. Οπότε το μυστήριο για τις προθέσεις της τέως Προέδρου, παραμένει.
    Το μόνο που έχει ανεβάσει στο twitter μετά τη «βόμβα» με τους «πακτωλούς» στην Αυγή, είναι μια αναγγελία ότι θα μιλήσει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Α, και πλέον αυτό που έχει επιλέξει να βρίσκεται στην κορυφή του timeline της, δεν είναι η παραπομπή στο πόρισμα της επιτροπής αλήθειας αλλά μια παραπομπή στο κείμενό της για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Λοβέρδος εκτός εαυτού με τον Νίκο Παππά στη Βουλή

    Οσοι παρακολούθησαν το ξέσπασμα του Ανδρέα Λοβέρδου που απευθυνόταν εκτός εαυτού από τα έδρανα της Βουλής στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά φωνάζοντάς του ότι «δεν είναι υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουν να γίνει το κοινοβούλιο, κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο», ευλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί, τι ήταν εκείνο που προκάλεσε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, αυτή την αντίδραση.

    Η απάντηση είναι απλή: «τίποτα». Ο Ανδρέας Λοβέρδος έφτασε στην «έκρηξη» (σ.σ.: που έκανε στη συνέχεια τον γύρο του διαδικτύου ως «άγριος καυγάς», «μετωπική» ή «άγρια κόντρα») με τη διαδικασία της «αυτοανάφλεξης»κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

    Μετά τις πρώτες αναφορές για Βόρεια Κορέα και «χουντικό κοινοβούλιο», ο Νίκος Παππάς σηκώθηκε όρθιος και απάντησε «ντροπή σου» για να ξεκινήσει νέος κύκλος χαρακτηρισμών από τον – εκτός εαυτού πλέον – κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Να κάτσεις κάτω. Να ανέχεσαι τον διάλογο», ανταπάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνέχισε: «Άσχετε! Είσαι άσχετος και μπλέκεις το κοινοβούλιο! Να κάτσεις κάτω! Άσχετε! Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά! Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις».

    Στη συνέχεια τα πυρά κατευθύνθηκαν προς τον προεδρεύοντα της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό, με τον οποίο είχε επίσης καβγά ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Απορώ, κύριε πρόεδρε, πώς προεδρεύετε ενώ υπάρχει απόπειρα να μας μετατρέψουν σε κοινοβούλιο χώρας που δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα. Σας καλώ να κατέβετε κάτω!», είπε.

    «Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί! Δεν μας φοβίζετε! Είστε εχθροί της δημοκρατίας και θα το πληρώσετε από τον λαό αυτό!», κατέληξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

  • Υπόθεση «Ξηρός»: Πανηγυρίζει ο Άδωνις, καταγγέλλει ο Κουφοντίνας Τζούνιορ...

    • Οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις στα ελληνικά social media, για το θέμα της παράστασης στο Εθνικό
      Οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις στα ελληνικά social media, για το θέμα της παράστασης στο Εθνικό

    Το θέμα της παράστασης με αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα ξηρού στην πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, όπως ήταν φυσικό δημιούργησε σε χρόνο ρεκόρ έναν ακόμα διχασμό στα ελληνικά social media. Ένα διχασμό που έγινε ακόμα πιο έντονος από τις εξελίξεις και το κατέβασμα της παράστασης.
    Από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της άποψης ότι πρέπει να κατέβει η παράσταση ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης (σ.σ.: αλίμονο…), που έσπευσε να δηλώσει μέσω twitter ότι «αισθάνεται μια μικρή δικαίωση, γιατί αυτό έπρεπε να γίνει».
    Στον αντίποδα της άποψης του Άδωνι, εμφανίστηκε ο υιός Δημήτρη Κουφοντίνα Έκτορας. Με ανάρτησή του στο facebook (σ.σ.: ως ο πλέον αρμόδιος;) αναφέρεται στον Σάββα Ξηρό ως «σύντροφο» και κάνει λόγο για «μια κλίκα βαρώνων και ληστών μαφιόζων, η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη (σ.σ.: όπως άλλωστε την ονόμαζε στις προκηρύξεις της και η 17Ν), με την καθοδήγηση πάντα της αμερικάνικης πρεσβείας» που κάνει κουμάντο στην Ελλάδα. Και φυσικά σπεύδει μιλήσει για ατέλειωτη ξεφτίλα της κυβέρνησης.
    Οσο για το σκόρ: το tweet του Άδωνι είχε 204 likes και 154 retweets ενώ η ανάρτηση του Κουφοντίνα Τζούνιορ 388 likes και 50 shares.

  • «Σας τα ‘λεγα» από Πανούση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

    • Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Πανούση στο facebook
      Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Πανούση στο facebook

    Ιδιαίτερα οξύς είναι στην ανάρτηση-ξέσπασμά του στο facebook ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης απέναντι στους πρώην συντρόφους του που κατά τη διάρκεια της θητείας του, αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις για το προσφυγικό χαρακτηρίζοντάς τον ανάμεσα στα άλλα «άσχετο» και «εθνικιστή».

    Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πανούσης γράφει: «Τους έλεγα: «θα μπουν 1.000.000 μετανάστες και δεν αντέχει η χώρα». Με έλεγαν: καλοπερασάκια χωρίς ευαισθησίες. Τους έλεγα: «Πρέπει να κάνουμε ειδική συμφωνία με το Σένγκεν ή να τους προλάβουμε». Με έλεγαν: άσχετο. Τους έλεγα: «Προσέξτε θα γίνουμε black box. Θα εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες στη χώρα».Με έλεγαν: απαισιόδοξο. Τους έλεγα: «Χρειάζεται αποτροπή». Με έλεγαν: μη-αριστερό αφού τα σύνορα είναι ανοιχτά για όλους. Τους έλεγα: «Δεν πρέπει να πέσει ο φράχτης του Έβρου». Με έλεγαν: εθνικιστή (μάλλον λόγω παραμονής 19 χρόνων στη Θράκη).

    Και καταλήγει δίνοντας τους δικούς του –εξίσου βαρείς- χαρακτηρισμούς στους πρώην συντρόφους του: «Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος εκτίμηση. Κακό είναι να μην τολμάς να πεις ποιος και πότε σε προειδοποίησε, ποιος και γιατί έλεγε τότε τα αντίθετα.
    Εθνική Πολιτική με στενόμυαλα και ιδεοληπτικά ανθρωπάκια δεν γίνεται».

  • «Σχολικού τύπου» κοκορομαχία Κεγκέρογλου – Φάμελλου

    «Κύριε αυτός μου είπε να πάμε έξω να με δείρει…»
    «Κύριε το έκανα γιατί με έβρισε… Με είπε γλείφτη…»
    Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί, αν αφαιρέσουμε την επένδυση κοινοβουλευτικής ρητορικής, ο διάλογος ανάμεσα στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο. Προφανώς οι δύο άντρες ήταν ακόμα «ζεστοί» από τη μάχη για το Ασφαλιστικό που είχε γίνει στο ίδιο «γήπεδο» την προηγούμενη μέρα.

    Το επεισόδιο πάντως, έγινε γνωστό, όταν ο κύριος Κεγκέρογλου πήρε τον λόγο επί προσωπικού και κατήγγειλε ότι ο κύριος Φάμελλος τον απείλησε «τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, λέγοντας του ότι “θα του δείξει αυτός” όταν βγούνε έξω».

    «Απειλές στην αίθουσα αυτή από βουλευτές που σέβονται την ελεύθερη έκφραση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», συνέχισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ολοκλήρωσε αποκαλώντας τον Σωκράτη Φάμελλο «κυβερνητικό υποτελή βουλευτή» διευκρινίζοντας αυτό είναι πολιτικός χαρακτηρισμός.

    Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να πει τη δική του εκδοχή: «Με είπε θρασύδειλο. Μου μίλησε με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο. Με είπε γλείφτη. Του είπα όταν βγούμε έξω να μου εξηγήσει τι σημαίνει γλείφτης. Αυτό είπα. Δεν έχω κανέναν άλλο προσωπικό λόγο με τον κύριο Κεγκέρογλου».

    Τον ρόλο του δασκάλου που προσπαθεί να συμφιλιώσει τους δύο άτακτους μαθητές ανέλαβε ο προεδρεύων κύριος Κρεμαστινός που ζήτησε να ανακαλέσουν και οι δύο βουλευτές τούς χαρακτηρισμούς και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις.

  • Γκάλοπ: Με ποιον πολιτικό αρχηγό θα πέφτατε στο κρεβάτι;

    • Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης όπως είχαν διαμορφωθεί σήμερα το πρωι
      Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης όπως είχαν διαμορφωθεί σήμερα το πρωι

    Ναι, έτσι όπως το διαβάσατε. Εχετε σκεφτεί τον εαυτό σας στο κρεβάτι σε ερωτική συνεύρεση με πολιτικό αρχηγό; Εντάξει, πιθανότατα αυτό ίσως είναι κάτι που σας τρομάζει. Όμως ας το αντιμετωπίσουμε σε θεωρητικό επίπεδο. Ούτως ή άλλως, αν το αντιμετωπίσετε σε πρακτικό επίπεδο, ελπίζουμε να μείνει ανάμεσα σε σας και στον πολιτικό αρχηγό.

    Το antivirus.gr, ένα site gay ενδιαφέροντος, διεξάγει ψηφοφορία θέτοντας στους επισκέπτες του το δύσκολο ερώτημα. Βέβαια δεν τους δίνει όλες τις επιλογές. Απουσιάζει, φυσικά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος για ευνόητους λόγους. Είπαμε, όσο και αν σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για τις ερωτικές μας προτιμήσεις, εδώ το θέμα είναι πρώτα πολιτικό. Απουσιάζει και ο Πάνος Καμμένος. Να υποθέσουμε ότι επειδή κανένας δεν επρόκειτο να τον επιλέξει; Κρίμα, θέλαμε να δούμε το σκορ. Αλλά να απουσιάζει και ο Σταύρος Θεοδωράκης; Είναι δυνατόν να απουσιάζει ο Σταύρος; Και γιατί αργεί η ανακοίνωση του Ποταμιού;

    Οι υπόλοιποι είναι εκεί. Και στις προτιμήσεις προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει το 43% όσων απάντησαν –δεν είναι και λίγοι, 2.600 άτομα. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά υστερεί σημαντικά, μόλις με 31%. Αν είναι αυτή η τάση των δημοσκοπήσεων… Από 1% συγκεντρώνουν οι κύριοι Κουτσούμπας και Λεβέντης και άλλο τόσο λαμβάνει η Φώφη Γεννηματά. «Καλύτερα μόνος» επιλέγει το 22%, πρακτική που, αν το καλοσκεφτείτε, αποτυπώνεται συχνά και στην πολιτική μας συμπεριφορά.

  • Στο δελτίο Tύπου των ΑΝΕΛ, ο προεδρος δεν έκανε λάθος

    • Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κράτάει ένα ακόμα αδειάσειστο αποδεικτικό στοιχείο που έχει βρει στο internet
      Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κράτάει ένα ακόμα αδειάσειστο αποδεικτικό στοιχείο που έχει βρει στο internet

    Αν πάντως, ο ιστορικός του μέλλοντος θελήσει κάποτε να μάθει τι πραγματικά είπε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό ο Πάνος Καμμένος, θα έπρεπε να ανατρέξει στο video της συνεδρίασης και όχι στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ. Διότι εκεί φρόντισαν να απαλείψουν την αναφορά του προέδρου του κόμματος στον «αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ», με τον οποίο ο Πάνος Καμμένος όπως ισχυρίστηκε -στην κανονική του ομιλία- υποτίθεται ότι «έδινε μάχη ενάντια στο Ασφαλιστικό του κυρίου Γιαννίτση».

    Και επειδή «τη μάχη» στην πραγματικότητα την έδινε με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΝΔ την εποχή εκείνη και όχι με τον Μιλτιάδη Εβερτ, το δελτίο τύπου φρόντισε να διορθώσει τον «αναχρονισμό» (σ.σ.: κάποιοι κακόβουλοι έκαναν λόγο για «γκάφα»… αν είναι δυνατόν!) του Πάνου Καμμένου, αφού ο ίδιος αγνόησε –με το ύφος σιγουριάς που τον διακατέχει πάντα- τις διορθώσεις που του έκαναν οι βουλευτές στην αίθουσα.

    Πάντως με την απάλειψη από το δελτίο τύπου της αναφοράς στον Μιλτιάδη Εβερτ, ο πρόεδρος δεν θα εκτεθεί στον ιστορικό του μέλλοντος (σ.σ.: γιατί σε όλους τους υπόλοιπους που τον άκουσαν, δεν είναι τόσο εύκολο). Δηλαδή ο τελευταίος, δεν θα νομίσει πως ο Πάνος Καμμένος δεν θυμάται καν τους «συμπολεμιστές» του στις μάχες κατά του Ασφαλιστικού! Και αυτό είναι μια ακόμα νίκη του (σ.σ.: από τις πολλές που έχει σημειώσει) απέναντι στην πραγματικότητα.

    Δεν είναι γνωστό βέβαια κατά πόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έσπευσε να διορθώσει το λάθος και στα πρακτικά της Βουλής. Το σίγουρο είναι όμως ότι το αγαπημένο του σλόγκαν που φροντίζει να επαναλαμβάνει με κεφαλαία γράμματα στις αναρτήσεις του, παραμένει το «όσα είπαμε ισχύουν πάντα». Εκτός φυσικά αν κάνει λάθος.

  • Η νέα ξανθιά αγαπημένη των αγροτικών μπλόκων

    • Η Μαρία Πετρούλα σε μια φωτογραφία από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook (με 262 likes)
      Η Μαρία Πετρούλα σε μια φωτογραφία από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook (με 262 likes)

    Ονομάζεται Μαρία Πετρούλα Σκλιά, είναι ξανθιά, 25 χρονών και αγαπημένη των καναλιών για προφανείς λόγους. Την ανακάλυψε η Τατιάνα Στεφανίδου, την επισήμανε ο «Βηματοδότης» και φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega». Τα στοιχεία που έχουμε γι’ αυτήν; Εργάζεται στην πτηνοτροφική επιχείρηση της οικογένειάς της, συμμετέχει στα μπλόκα με «δανεικό τρακτέρ» (σ.σ.: τι να το κάνει μια πτηνοτρόφος το δικό της τρακτέρ;), είναι απόφοιτος πολιτικών επιστημών από το πανεπιστήμιο της Κρήτης, ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον Πέτρο Τατούλη, έχει δύο προφίλ στο Facebook (σ.σ.: ένα κανονικό και ένα ως public figure) και είναι η μόνη από τα τρία άλλα αδέλφια της που μετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Με άλλα λόγια, ας καλωσορίσουμε τον νέο κρητικό κτηνοτρόφο που κάνει το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων λιγότερο brutal και πιο ελκυστικό. Η ίδια φυσικά «δεν ενδιαφέρεται για το lifestyle» (σ.σ.: καλά, αυτά τα είπαν και άλλοι… ), αλλά όταν σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Καμπουράκης διαπίστωσε ότι η Μαρία Πετρούλα έχει γίνει «η star των μπλόκων», εκείνη απάντησε με ένα απλό «Ισχύει».

  • Τα «χαϊκού» της Ζωής για τον Αλέξη μέσω twitter

    • Ενα μικρό μέρος της διαδικτυακής ομοβροντίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα
      Ενα μικρό μέρος της διαδικτυακής ομοβροντίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα

    Εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή (σ.σ.: ή μήπως έπρεπε να γράψουμε «στη Βουλή ΤΗΣ»;). Μια τηλεόραση ανοιχτή να δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει, ένα computer μπροστά της συνδεδεμένο με τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter και εκείνη να πλητρολογεί ακατάπαυστα, με σφιγμένα τα χείλια, ελαφρώς εκτός εαυτού.
    Το αποτέλεσμα: εννιά tweets με διαφορά μερικών λεπτών το ένα από το άλλο, να απαντούν στον πρωθυπουργό σε πραγματικό χρόνο όσο αυτός μιλούσε και να δημιουργούν έναν υποθετικό διάλογο με μικρά χαϊκού καταγγελίας – σαν αυτούς τους διαλόγους που κάνουν οι τηλεθεάτριες των σειρών, όταν μιλούν στους πρωταγωνιστές.
    Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας «παριστάνει ότι αγνοεί ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων» (1o tweet), «τολμά να μιλά για αναδιανομή, ενώ εγκατέλειψε υπερχρεωμένους κ αδύναμους σε πλειστηριασμούς-εξαγορά δανείων» (2o tweet), «παριστάνει ότι τον χωρίζει άβυσσος από τους νεοφιλελεύθερους, αν και δεν είναι όλοι στη ΝΔ νεοφιλελεύθεροι» (3o tweet), «είναι εθνικός υποκριτής (σ.σ.: νέα προσφώνηση!) που ψήφισε τις περικοπές των συντάξεων μαζί με τους άλλους το καλοκαίρι με νομοτεχνική συνταγή Βενιζέλου» (4o tweet), «βρίσκεται σε νεομνημονιακή κατρακύλα γιατί δηλώνει ότι «δεν δέρνουν διαδηλωτές», αλλά και ότι «οι αγώνες είναι καλοί αρκεί να έχουν αποτέλεσμα» (5o tweet), «πανηγυρίζει ο που θα εξασφαλίσει εθνική σύνταξη 384€, δηλαδή σύνταξη υποδιπλάσια του ορίου της φτώχιας» (6o tweet), «σαν σήμερα, κατέθετε πέρισυ (sic) στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και σήμερα, εκπροσωπήθηκε στο Μνημόσυνο Γρίβα στην Κύπρο» (7o tweet) και «σαν σήμερα (σ.σ.: επίσης) κατέθετε στεφάνι στο σκοπευτήριο Καισαριανής και τώρα σιωπά για τις γερμανικές οφειλές και αποκαλεί το Γλέζο ανόητο ήρωα» (8o tweet).
    Επίσης απευθύνει ένα φαρμακερό tweet στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση της με τον Πάνο Καμμένο: «Ο @PanosKammenos μιλάει για το Χρηματιστήριο;;; Ας χειροκροτήσουν οι βουλευτές “ΣΥΡΙΖΑ” όπως προηγουμένως τον @atsipras».
    Σα να ξαναζούν οι μέρες της προεδρίας της δηλαδή, μόνο που τότε έκανε τα σχόλια αυτά από την έδρα. Και τα απήυθηνε μόνο στους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματός της (σ.σ.: ενώ ο Πάνος Καμμένος απολάμβανε ασυλία).

  • Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητάει συγχώρεση από τον Θεό για το Σύμφωνο!

    • Η προεκλογική αφίσα του κυρίου Κωνσταντόπουλου, με την κωμική -πλέον-φράση «Κρατάμε Ψηλά την Ευθύνη»
      Η προεκλογική αφίσα του κυρίου Κωνσταντόπουλου, με την κωμική -πλέον-φράση «Κρατάμε Ψηλά την Ευθύνη»

    Εστω ότι είσαι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Και έχεις επισκευθεί τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις Τσουκαλάδες Παραβόλας. Είσαι ανάμεσα σε κληρικούς και σε σχετικά κλειστό κύκλο. Δεν υπάρχουν κάμερες. Πού να φανταστείς ότι αυτά που θα πεις θα μαθευτούν; Δεν το φαντάζεσαι. Οπότε τα λες. Και είναι τα εξής:
    «Ψηφίσαμε ένα σύμφωνο στη Βουλή. Ζήτησα να αφαιρεθούν τα δύο άρθρα και μάλιστα το ένα αφορούσε την υιοθεσία και αφαιρέθηκαν. Η μόνη διάταξη που ψηφίστηκε, με λυπεί. Ψηφίστηκε και από εμένα. Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει».
    Αυτά είπε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σχετικά με τη στάση του στο επίμαχο θέμα. Μόνο που μαθεύτηκαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον στις προεκλογικές του αφίσες, δεν είναι δόκιμο να χρησιμοποιεί το σύνθημα «Κρατάμε ψηλά την ευθύνη», γιατί ακούγεται κάπως κωμικό.

  • Η ημερήσια παρέμβαση Βαρουφάκη για την Οικονομία (και τον ίδιο)

    • diagramma2
      Το επίμαχο διάγραμμα που αμφισβητεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, δείχνει τη βουτιά της επιχειρηματικής πίστης στην Ελλάδα το 2015 (πράσινη γραμμή) σε σχέση με την Ισπανία (κόκκινη γραμμή). Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και έχει φτιαχτεί για να τον ενοχοποιήσει

    Στο γνωστό μοτίβο του περασμένου καλοκαιριού βρίσκεται (σ.σ.: και) η σημερινή παρέμβαση του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με την επίδρασή του στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Με άρθρο του στο site γνώμης The Project Syndicate ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «σκοπός όλων όσων τον κατηγορούν είναι να δαιμονοποιήσουν το θάρρος του ελληνικού λαού να εκλέξει την Αριστερά με σκοπό να εναντιωθεί στην τρόικα και να τους στηρίξουν με το εκπληκτικό 62% στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού ψηφίζοντας όχι». Υιοθετεί δηλαδή τη γνωστή και αμφιλεγόμενη γραμμή άμυνας, όπου κάποιος αυτίζει το πρόσωπό του με τον λαό.

    Στο άρθρο που έχει τίτλο «Το αντίκτυπο του Βαρουφάκη;» (σ.σ.: «The Varoufakis effect» με έμφαση στο ερωτηματικό στο τέλος), ο πρώην υπουργός Οικονομικών κάνει αναφορά σε ένα συγκεκριμένο διάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οικονομολόγος της τράπεζας Μπέρενμπεργκ Χόλγκερ Σμίντινγκ και το ονομάζει «ο αντίκτυπος του Βαρουφάκη». Στο συγκεκριμένο διάγραμμα φαίνεται ότι η επιχειρηματική πίστη κατέρρευσε στην Ελλάδα την περίοδο της θητείας Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Ομως ο ίδιος ο Βαρουφάκης το αμφισβητεί.
    Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι «το συγκεκριμένο διάγραμμα που επικαλείται ο Χόλγκερ Σμίντινγκ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί το πρωτότυπο διάγραμμα δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη είχε υποστεί μεγάλη βουτιά στο τέλος του 2014 πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας και πριν από τη θητεία του στο υπουργείο». Μάλιστα αναφέρει ότι ο οριζόντιος άξονας «επιμηκύνθηκε» για να δείξει πως οι επιχειρήσεις δέχτηκαν πλήγμα όταν ήταν εκείνος υπουργός». Γιατί; Μα διότι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος «ο σκοπός είναι να του φορτώσουν όλα τα δεινά της Ελλάδας». Επιχείρημα συσπειρωτικό μεν για τους υπερασπιστές του, αναποτελεσματικό ως προς την επιχειρηματολογία δε.

  • Απώλεια! Ο Αδωνις σταματά τις τηλε-πωλήσεις!

    • Εικόνα που σε λίγο θα αποτελεί μια νοσταλγική ανάμνηση
      Εικόνα που σε λίγο θα αποτελεί μια νοσταλγική ανάμνηση

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποσύρεται από τις τηλεοπτικές πωλήσεις βιβλίων. Δεν εγκαταλείπει, βέβαια, την επιχειρηματική δραστηριότητα, όμως πια δεν θα τον ξαναδούμε στις οθόνες μας με τα έργα των αρχαίων κλασικών ανά χείρας. Μπορούμε, φυσικά, να ανατρέχουμε στο youtube, ωστόσο το υλικό θα είναι παλαιό.

    Η απόφαση του κ. Γεωργιάδη εκπορεύεται από προφανείς λόγους: δεν είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίζεται ως κάτι μεταξύ τηλε-ευαγγελιστή και πωλητή telemarketing, απαγγέλλοντας αρχαία ποίηση. Αλλωστε όταν καταλαμβάνεται από τον οίστρο των πωλήσεων, συχνά καταφεύγει σε αναφορές για τις οποίες προβληματίζεται στη συνέχεια. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται πλέον να διαθέτει και χρόνο για την πώληση βιβλίων. Ως αντιπρόεδρος, αναμένεται να αναλάβει και διεθνείς επαφές της Νέας Δημοκρατίας. Εννοείται πώς η πώληση βιβλίων θα του λείψει. Ποιος ξέρει, ίσως τον δούμε σε καμιά guest εμφάνιση δίπλα στον αδερφό του, τον Λεωνίδα, στον οποίο πέφτει πλέον όλο το βάρος της εμπορικής προώθησης των εκδόσεων Γεωργιάδη.

  • Από τον Ενικό στον Zegna

    • Screenshot 2016-01-26 14.25.17
      Με αυτή τη γραβάτα εμφανίστηκε ο υφυπουργός στον Ενικό. Και πολύ σωστά μόλις είδε τον εαυτό του, έσπευσε να προμηθευτεί καινούργιες

    Χθες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για να υπερασπιστεί το Ασφαλιστικό και να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Βρούτση. Λίγες ώρες μετά το τηλεοπτικό του «βάπτισμα» – συγκεκριμένα σήμερα το πρωί – βρέθηκε στο κατάστημα Ermenegildo Zegna στη Βουκουρεστίου να ψωνίζει γραβάτες.
    Μάλλον δεν είναι τυχαίο. Ο υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα αισθάνθηκε «γραβατικά» ελλιπής ανάμεσα στους βετεράνους «γραβατοφόρους» συνομιλητές του στον Ενικό; Και γι αυτό έσπευσε να καλύψει το «μειονέκτημά του» ψωνίζοντας σε ένα από τα καταστήματα που κατ’ εξοχήν ντύνουν την ελίτ των πολιτικών πάνελ.
    Οπως και να ‘χει, ο υφυπουργός πλήρωσε με κάρτα, φροντίζοντας να συμπληρώσει αστειευόμενος ότι «τα μετρητά τελείωσαν». Και μάλλον δεν εννοούσε ότι του τελείωσαν εκείνου.




text
  • Θρύλος της Ευρώπης!


    30 Μαΐου 2024, 00:40