• Ο Αδωνις Γεωργιάδης έγινε νονός εν μέσω lockdown

    Ολα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη —από τις αμέτρητες που κάνει καθημερινά ο υπουργός Ανάπτυξης, ο πλέον δεινός χρήστης των social media που διαθέτει η κυβέρνηση.

     

    Σε αυτήν ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έγινε νονός του μικρού Νικόλαου, σε τελετή που έγινε στον ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

    Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα…

    Δημοσιεύτηκε από Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis στις Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

     

    Όμως τα social media είναι αδηφάγα. Κάποιοι στάθηκαν στο θεολογικό, ότι ο κ. Γεωργιάδης προεξόφλησε ότι ο νεοφώτιστος θα είναι ένας «πιστός χριστιανός», όμως οι περισσότεροι παρατήρησαν ότι ο υπουργός παρέστη σε τελετή που έγινε, εν μέσω lockdown και ενώ ισχύει γενικευμένη απαγόρευση τέτοιων ιερουργιών για τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» –δηλαδή και στην Αττική όπου εδρεύει από ιδρύσεώς του ο ΙΝ του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

     

    Αφού άρχισε η βαβούρα στα social media, o κ. Γεωργιάδης επανήλθε υποστηρίζοντας ότι η βάπτιση έγινε κατ’ εξαίρεση ύστερα από άδεια που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (βλέπε Νίκος Χαρδαλιάς), αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι —παρεμπιπτόντως η Σαρακοστή στην οποία μπήκαμε, είναι μια σχετικά μακρά περίοδος κατά την οποία δεν διεξάγονται τελετές.

     

    Όμως η διευκρίνιση του υπουργού και η επίκληση της άδειας που έλαβε δεν σίγασε τη βαβούρα. Δημιουργήθηκε και ειδικό hashtag στο Twitter, το #ειδικη_αδεια, με συνέπεια το όλο θέμα να γίνει και πολιτικό.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης είδε, εν μέρει και δικαιολογημένα, μια έκρηξη αριστερής υποκρισίας, από τους ίδιους που δεν έχουν πρόβλημα να διοργανώνουν διαδηλώσεις κλπ. Με το μόνο πρόβλημα ότι για την κατ’ εξαίρεση και προνομιακή παρουσία του «νονού» υπουργού δεν διαμαρτυρήθηκαν μόνο οι αριστεροί και οι Κουφοντίνες, αλλά και πολλοί άλλοι που τηρούν τα μέτρα και δεν ψάχνουν παράθυρα και ειδικές άδειες.

     

    Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε μια ακόμη παράκαμψη των μέτρων από κυβερνητικό στέλεχος.

     

    Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν – υπό…

    Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

     

    Σε σύγκριση πάντως με άλλα που συνέβησαν Σαββατοκύριακα και αργίες για την κυβέρνηση, το λάδι του νονού Αδωνι το λες και μια γραφική έκπληξη.

     

    ΥΓ. Την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Αθηναγόρας δήλωσε άγνοια για διαδικασία κατ’ εξαίρεση βαπτίσεων.

     

    «Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις», είπε στο Mega, για να συμπληρώσει: «Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».

  • Όταν ο Ζαγοράκης ψήφισε (εκ παραδρομής) «όχι» στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην ΕΕ

     

    Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πρόσφατα επανήλθε στην ευρωομάδα της ΝΔ —είχε αποπεμφθεί από την ευρωομάδα της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2020 καταγγέλλοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης (της ΝΔ) στο θέμα του επαπειλούμενου τότε υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, αλλά αφού πέρασε την πολιτική του έρημο, επέστρεψε ύστερα από συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εν όψει της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΟ.

     

    Λίγο προτού όμως αφοσιωθεί στα καθήκοντά του ως Νο1 του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε να αφήσει ως κληροδότημα από την ευρωπαϊκή του παρουσία την αμήχανη στιγμή να καταγράφεται η αρνητική ψήφος του στην ιστορική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

     

    Μετά τις αντιδράσεις, καθώς το «όχι» του ευρωβουλευτή της ΝΔ βρέθηκε όχι μόνο απέναντι στη λογική και στη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και δίπλα σε αυτήν του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού, ο κ. Ζαγοράκης έσπευσε να υποστηρίξει ότι το «όχι» το ψήφισε εκ παραδρομής.

     

    Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+…

    Δημοσιεύτηκε από Θοδωρής Ζαγοράκης / Thodoris Zagorakis στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

     

    Κάποιοι σκέφτηκαν ότι με κάτι τέτοια όντως ισχύει το ανέκδοτο για ευρωβουλευτή που δυσκολεύεται με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Το κακό όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι παρά τη διορθωτική διευκρίνιση του κ. Ζαγοράκη στα πρακτικά (εδώ) δεν είχε γραφτεί η αλλαγή στάσης του ανδρός.

  • Ο Χρυσοχοΐδης ανησυχεί τον Βαρβιτσιώτη

     

    Επισήμως οι εκλογές εντός του έτους, ή ακόμα και κάποια στιγμή πριν το την ολοκλήρωση της τεραετίας, το 2023, διαψεύδονται.

     

    Ανεπισήμως όλοι ετοιμάζονται. Ιδίως οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, ετοιμάζεται για τον Πειραιά, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την Α’ Αθήνας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

     

    Εκεί, στα Δυτικά. όπου αναμένεται συνωστισμός, καθώς το 2019 η ΝΔ είχε εκλέξει μόνο τρεις βουλευτές και τη μία έδρα μάλιστα την είχε καταλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης —δηλαδή χώρος υπάρχει μόνο για δύο.

     

    Αυτό περιέγραψε και ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής»:

     

    «Και μιας και ο λόγος για εκλογές, να σας θυμίσω πως η στήλη είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετριέται στα δυτικά. Οπως φαίνεται, η υποψηφιότητά του στα εν λόγω προάστια της Αθήνας έχει “κλειδώσει”, καθώς εσχάτως το γραφείο του φρεσκάρει τις λίστες της περιοχής, ώστε όταν έρθουν οι εκλογές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να είναι έτοιμος.

    » Η κινητικότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα δυτικά έχει γίνει αντιληπτή πάντως από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τελευταία εντείνει τη δράση του στην περιοχή που εκλέγεται, ώστε να μην χάσει τα κεκτημένα».




text
  • H Ζωή το τερμάτισε. Δεν είναι στην ώρα της και η Βουλή την περιμένει. Καλό


    28 Μαρτίου 2024, 18:07