202
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, δεξιά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ πριν από τις εκλογές του 2019 | Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζαγοράκη στο Μαξίμου: επιστρέφει στη ΝΔ, διεκδικεί την προεδρία της ΕΠΟ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 20:09
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, δεξιά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ πριν από τις εκλογές του 2019
|Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζαγοράκη στο Μαξίμου: επιστρέφει στη ΝΔ, διεκδικεί την προεδρία της ΕΠΟ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 20:09

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος επανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ζαγοράκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι, ύστερα από διερευνητικές συζητήσεις, προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, της ΕΠΟ, προκειμένου να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τον Λευτέρη Αυγενάκη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ως γνωστόν, ο κ. Ζαγοράκης είχε αποπεμφθεί από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ πριν από ακριβώς ένα χρόνο (στις 28 Ιανουαρίου 2020), λόγω της αντίδρασης του στο θέμα του επαπειλούμενου τότε υποβιβασμού του ΠΑΟΚ.

Αν καταλάβει τη θέση του προεδρου της ΕΠΟ, θα αντικατασταθεί στην Ευρωβουλή από τη δεύτερη επιλαχούσα, τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα. Πρώτος επιλαχών είναι ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος όμως είναι ήδη εκλεγμένος βουλευτής Ιωαννίνων και υφυπουργός Περιβάλλοντος.