143
|

Ισραήλ: Στήριξη στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών στην Ανατ. Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 12:43

Ισραήλ: Στήριξη στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών στην Ανατ. Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 12:43

Την πλήρη στήριξή και την ισχυρή αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της, εξέφρασε σε επίσημη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση του εβραϊκού κράτους απέναντι σε κάθε προσπάθεια παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Λιόρ Χάιατ τονίζει ότι το Ισραήλ παρακολουθεί με ιδιαίτερη  ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο , υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, απειλώντας την εύθραυστη σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη φιλοξενείται στην Αθήνα η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Γκάμπι Ασκενάζι αναμένεται να συζητήσουν για τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης για τις προοπτικές επέκτασης της τριμερούς συνεργασίας, όπως και εκείνης με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της «Συνεργασίας 3+1».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News