186
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. Τώρα ετοιμάζεται να βγάλει από τον «κουμπαρά» 5 δισ. ευρώ | REUTERS/Susana Vera

Ισπανία: Σχέδιο Σάντσεθ για αυξήσεις 3,5% στους δημόσιους υπαλλήλους

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. Τώρα ετοιμάζεται να βγάλει από τον «κουμπαρά» 5 δισ. ευρώ
|REUTERS/Susana Vera

Ισπανία: Σχέδιο Σάντσεθ για αυξήσεις 3,5% στους δημόσιους υπαλλήλους

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα προσφέρει στους δημόσιους υπαλλήλους αύξηση 3,5% το 2023 για να αντισταθμιστούν εν μέρει οι συνέπειες του αυξανόμενου πληθωρισμού: αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη η El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές εργατικών συνδικάτων.

Η πρόταση για αύξηση 3,5% θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα συνδικάτα, τα οποία ζητούν περισσότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία προσέθεσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να προτείνει περικοπή στον αριθμό των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας.

Γενική αύξηση του μισθού κατά 3,5% για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θα στοίχιζε στην κυβέρνηση περίπου 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της El Pais.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Προϋπολογισμού αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Πέρυσι, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε αύξηση 2% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ο ετήσιος πληθωρισμός είναι σήμερα πολύ υψηλότερος από ό,τι τότε και ανέρχεται σε 10,5%.

Οι εργοδότες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα αιτήματα από εργαζόμενους για αυξήσεις των μισθών τους που αντιστοιχούν ή υπερβαίνουν τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται ή πλησιάζει σε υψηλά επίπεδα τριών δεκαετιών. Οι υψηλότεροι μισθοί, με τη σειρά τους, είναι πιθανόν να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News