405
Ο Αρης Σπουρδαλάκης, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε «ντουντουκοφόρος» του κομματος, κουνάει το δάχτυλο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου | ΥοuΤube

Ηλιόπουλος και Σκουρλέτης για το υψωμένο δάχτυλο στην ΠτΔ: «Ηταν διάλογος, όχι επίθεση – κέρδος για τη δημοκρατία!»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 12:14
Ο Αρης Σπουρδαλάκης, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε «ντουντουκοφόρος» του κομματος, κουνάει το δάχτυλο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
|ΥοuΤube

Ηλιόπουλος και Σκουρλέτης για το υψωμένο δάχτυλο στην ΠτΔ: «Ηταν διάλογος, όχι επίθεση – κέρδος για τη δημοκρατία!»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 12:14

Στον «θαυμαστό» κόσμο του Τwitter -και όχι μόνο- δεν ήταν λίγοι όσοι χαιρέτισαν τις αποδοκιμασίες (αρχικά) και τη φραστική επίθεση (στη συνέχεια του επεισοδίου στο λιμάνι της Καλαμάτας) με το υψωμένο δάχτυλο των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου (που τόλμησε να μιλήσει για σύνορα και την προστασία τους). Σε άλλους πάλι ήρθαν μνήμες της μνημονιακής περιόδου και μιας άλλης επίθεσης -και πάλι από αγανακτισμένους (εντός ή εκτός εισαγωγικων) στον Ανώτατο Πολιτειακό Αρχοντα, στον Κάρολο Παπούλια, τον Οκτώβριο του 2011, στη Θεσσαλονίκη – με τη «μαύρη κηλίδα» του συνθήματος «Παπούλια προδότη».

Τότε, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης και είχε χαρακτηρίσει τα επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, «αντάξια της Ιστορίας του λαού μας».

Και σήμερα παρείχε απόλυτη κάλυψη και στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ για το καταγγελτικο υψωμένο δάχτυλο προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού όπως είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, δεν είδε κάτι το επιλήψιμο. «Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς!» αναφώνησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά για διάλογο και «κέρδος για τη δημοκρατία».

«Η δημοκρατία πρέπει να αντέχει τον διάλογο.  Είναι κέρδος στη δημοκρατία να ακούγονται αυτές οι εκφράσεις προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε ευθαρσώς ο κ. Ηλιόπουλος και έκρινε σκόπιμο να αφήσει και ίδιος μία αιχμή σε βάρος της κυρίας  Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι «είναι θέμα όταν η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου για παράνομες επαναπροωθήσεις, να μην έχει μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Σκουρλέτης είπε αρχικά ότι χάρηκε που «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους, ανεξάρτητα από πού ανήκουν, αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους». Αυτό είναι καλό σημάδι», έκρινε και επέμεινε πως δεν είδε κάτι επιλήψιμο:

«Δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων, να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα».

Στην παρατήρηση δε ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν με χαρακτηριστική ευκολία στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είναι συνυπεύθυνη για τον θάνατο παιδιών, παραπέμπουν σε χουλιγκανισμό, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε με ένα όχι.

«Οχι -τόνισε- θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία. Αλίμονο αν οι νέοι άνθρωποι δεν μας στήνουν στον τοίχο να μας ανακρίνουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...