224
O Αντριου Μπέιλι όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας της Αγγλίας τον περασμένο Μάρτιο. Τώρα τα χαμόγελα έχουν ξεχαστεί | Tolga Akmen/Pool via REUTERS/File Photo

Η Βρετανία αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση από το 1706!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 11:41
O Αντριου Μπέιλι όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας της Αγγλίας τον περασμένο Μάρτιο. Τώρα τα χαμόγελα έχουν ξεχαστεί
|Tolga Akmen/Pool via REUTERS/File Photo

Η Βρετανία αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση από το 1706!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 11:41

Ο κορονοϊός θα προκαλέσει τη χειρότερη κρίση που θα έχει βιώσει η βρετανική οικονομία εδώ και πάνω από τρεις αιώνες. Αυτήν την εφιαλτική πρόβλεψη έκανε την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προειδοποίησε ότι το 2020 η Βρετανία κινδυνεύει να καταγράψει ύφεση 14%, τη μεγαλύτερη από τότε που καταγράφονται οι επιδόσεις της δηλαδή το 1706!

Το βασικό σενάριο στην ανάλυση της Τράπεζας της Αγγλίας είναι ότι τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης θα αρχίσουν να αποσύρονται μέσα στο καλοκαίρι. Και όλα αυτά ενώ η Βρετανία έσπασε το φράγμα των 30.000 νεκρών από τον κορονοϊό –ένα τρομακτικά μεγάλο νούμερο που πολλοί αποδίδουν στην αρχική απροθυμία της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε πως η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,9% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά το δεύτερο τρίμηνο αναμένει να καταγράψει μια χωρίς προηγούμενο καταβύθιση της τάξεως του 25%!

Δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης της οικονομίας συνιστούν επισήμως ύφεση, αλλά αυτό πλέον είναι το λιγότερο.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Bank of England, η ύφεση του 2020 θα έχει τρομακτικό αντίκτυπο τόσο στα εισοδήματα των Βρετανών όσο και στην εκτίναξη της ανεργίας.

Και μολονότι προβλέπει για το 2021 ανάπτυξη 15%, σημειώνει ότι το χτύπημα στην οικονομία από τον κορονοϊό θα ισοδυναμεί με την απώλεια 9.000 στερλινών για κάθε οικογένεια στη χώρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...