220
O πρωθυπουργός της Τρίπολης Σεράζ προσπαθεί να διευρύνει τις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες του ώστε να σταματήσει την επίθεση του Χαφτάρ | REUTERS/Ulf Laessing/File Photo

Η Τρίπολη καλεί τους Δυτικούς σε πόλεμο εναντίον του… ISIS!

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 19:37
O πρωθυπουργός της Τρίπολης Σεράζ προσπαθεί να διευρύνει τις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες του ώστε να σταματήσει την επίθεση του Χαφτάρ
|REUTERS/Ulf Laessing/File Photo

Η Τρίπολη καλεί τους Δυτικούς σε πόλεμο εναντίον του… ISIS!

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 19:37

Επιχείρηση διεύρυνσης των «αμυντικών» συμμαχιών της επιχειρεί η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Τρίπολης.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές σε «πέντε φίλιες χώρες» από τις οποίες ζητεί τη σύναψη διμερών «συμφωνιών ασφαλείας» με σκοπό την απόκρουση «της επίθεσης του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ».

Οι χώρες αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αλγερία και, εξυπακούεται, η Τουρκία.

Οπως είναι γνωστό, μία ημέρα νωρίτερα, η κυβέρνηση Σαράζ είχε αποδεχθεί την «προσφορά» του καθεστώτος Ερντογάν για στρατιωτική συνδρομή, «θέτοντας σε εφαρμογή» τη σχετική «συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας».

Ο επιστολογράφος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους ηγέτες των πέντε χωρών, ζητεί «ενεργοποίηση συμφωνιών συνεργασίας» με αντικειμενικό στόχο «να απωθηθεί η επίθεση κάθε οργάνωσης η οποία επιχειρεί εκτός της κρατικής νομιμότητας, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη και να επιτευχθεί η σταθερότητα της Λιβύης» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τρίπολης.

  • Το κερασάκι της τούρτας του Σαράζ είναι η προτροπή του στους πέντε ηγέτες να συνεργαστούν μαζί του ώστε να καταπολεμηθούν… ο ISIS, η Αλ Κάιντα και άλλοι τρομοκράτες! Μάλιστα ενοχοποιεί τους εχθρούς του στη Λιβύη και ειδικά τον Χαφτάρ για την «αυξημένη δραστηριότητα» των ισλαμιστών εκεί!

Η Τουρκία έχει ήδη στείλει στην Τρίπολη πολεμικό υλικό, ενώ η ομάδα του Χαφτάρ ενισχύεται κυρίως από την Αίγυπτο. Ο ΟΗΕ δημοσιοποίησε στοιχεία βάσει των οποίων οι μάχες των φατριών στη Λιβύη έχουν σκοτώσει 284 ανθρώπους από την έναρξη των συγκρούσεων, την περασμένη άνοιξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...