262
Φωτογραφία από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καβάλα | kavalapost.gr

Καβάλα: Βρήκαν τη λεία-μαμούθ των €4,2 εκατ. ευρώ από τη ληστεία στην εταιρεία σεκιούριτι

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 18:17
Φωτογραφία από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καβάλα
|kavalapost.gr

Καβάλα: Βρήκαν τη λεία-μαμούθ των €4,2 εκατ. ευρώ από τη ληστεία στην εταιρεία σεκιούριτι

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 18:17

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζουν όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Καβάλα, με την εξιχνίαση σκηνοθετημένης -όπως αποδείχθηκε- ληστείας μετ’  απαγωγής, σε εταιρεία σεκιούριτι και τον εντοπισμό της λείας-μαμούθ των 4,2 εκατ. ευρώ.

Η ληστεία είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο από μασκοφόρους (φορούσαν μάσκες με τα πρόσωπα των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου) οι οποίοι αφού εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι στην Καβάλα, του είπαν ότι είχαν απαγάγει την 5χρονη κόρη του ζητώντας του λύτρα.

Στη συνέχεια τον οδήγησαν υπό την απειλή όπλου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, όπου άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε, ως λύτρα, το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τότε οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν σταματήσει και οι αξιωματικοί που τις είχαν αναλάβει, περίμεναν ένα λάθος των δραστών προκειμένου να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της  υπόθεσης.

Το λάθος αυτό ήρθε, όταν ένας εκ των υπόπτων αγόρασε εισιτήριο για μακρινό προορισμό του εξωτερικού, ενώ προ ημερών είχαν «ανιχνευθεί» αγορές με χαρτονομίσματα οι αριθμοί των οποίων είχαν συσχετιστεί με τη ληστεία.

Οι  έρευνες εντατικοποιήθηκαν και τελικά σε πρώτη φάση βρέθηκαν 600.00 ευρώ σε καταταπακτή σε συνεργείο αυτοκινήτων στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Ακουλούθως, και αφού επιστρατεύθηκαν ακόμα και μπουλντόζες για τις έρευνες, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα 3,6 εκατ. ευρώ  στον περίβολο του συνεργείου

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους

Και οι τρεις φέρεται να «έσπασαν» κατά την ανάκριση τους, οπότε και ομολόγησαν υποδεικνύοντας το ακριβές σημείο όπου ήταν κρυμμένα τα χρήματα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...