238
Μπουκέτα λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας του βουλευτή Ντέιβιντ Αμες | REUTERS/Andrew Couldridge

«Τρομοκρατική ενέργεια» η δολοφονία του βρετανού βουλευτή

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2021, 11:01
Μπουκέτα λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας του βουλευτή Ντέιβιντ Αμες
|REUTERS/Andrew Couldridge

«Τρομοκρατική ενέργεια» η δολοφονία του βρετανού βουλευτή

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2021, 11:01

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε την Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Αμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία το Σάββατο.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», ανέφερε δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αστυνομικός έξω από την εκκλησία στο Εσεξ

Θυμίζουμε ότι για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική, ανακοινώθηκε επίσης το βράδυ της Παρασκευής.

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αμες σημειώνεται πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών, Τζο Κοξ από τον 53χρονο Τόμας Μερ. Η άτυχη βουλευτής ήταν μόλις 41 ετών και βρήκε τον θάνατο μετά από δολοφονική ενέδρα.

«Όλων οι καρδιές είναι γεμάτες σοκ και θλίψη για τον θάνατο του βουλευτή σερ Ντέιβιντ Αμες. Ηταν ένας από τους πιο ευγενικούς και καλούς ανθρώπους στην πολιτική», ανέφερε στο μήνυμά του ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...