817
Σφυροκόπημα από τον κυβερνητικό εκρπρόσωπο στο briefing των πολιτικών συντακτών την Τρίτη | INTIMEnews

Oικονόμου: Παρασκευή οι απαντήσεις για τις εκλογές – Στο σώμα του Πολάκη, το πνεύμα του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 14:02
Σφυροκόπημα από τον κυβερνητικό εκρπρόσωπο στο briefing των πολιτικών συντακτών την Τρίτη
|INTIMEnews

Oικονόμου: Παρασκευή οι απαντήσεις για τις εκλογές – Στο σώμα του Πολάκη, το πνεύμα του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 14:02

Να αποκηρύξει λόγω και έργω τον πολακισμό, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε μία δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «πολακειάδα» των τελευταίων ημερών.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε αυτονόητη τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ (αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για… δεύτερες σκέψεις στην Κουμουνδούρου), όπως και του ομόφωνα καταδικασθέντος από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκου Παππά.

«Μπροστά στην κατακραυγή και υπό το βάρος της απόφασης για Παππά, ετοιμάζονται να απομακρύνουν τον Πολάκη, όμως για να απαλλαγούν από τον πολακισμό – που είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο μεδούλι του ΣΥΡΙΖΑ- το ελάχιστο που απαιτείται, είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα».

Γιατί «μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα. Αν έχω διαβάσει καλά τις τοποθετήσεις για την απόφαση για Παππά, τι έχουν πει; Ότι οι δικαστές είναι πιασμένοι. Γιατί δεν περνάνε από το Πειθαρχικό και τον κ. Αθανασίου; Κάπως έτσι το είπε. Ο Τσίπρας κάλεσε το λαό να επιβάλει δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε λαοκρατία. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει αποφάσεις με το αν συμφωνούν με τις επιδιώξεις του. Θέλουν λαϊκά δικαστήρια όπως αυτά που ζήταγαν το 2011 για να δικάσουν πολιτικούς αντιπάλους. Πολάκης και Τσίπρας είναι η ίδια αντίληψη για τη θεσμική λειτουργία και αυτό δεν αποδεικνύεται από ένα περιστατικό».

«Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρονται στην αυτονόητη πράξη που είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη. [Διότι] δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο που ξέφυγε, αλλά ο βασικός εκφραστής της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2011 και μετά. Ο Πολακισμός, ο Συριζαϊσμός είναι δυο βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του κ. Τσίπρα. Να επαναλάβω, ότι το “είτε μας τελειώνουν, είτε τους τελειώνουμε”, δεν το είπε ο κ. Πολάκης. Είναι το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του ταυτότητα. Ο Πολακισμός είναι το μεδούλι του ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβε ο κ. Οικονόμου.

«Ο Πολάκης είναι μεμονωμένη περίπτωση;» διερωτήθηκε. «Η στοχοποίηση δημοσιογράφων και ΜΜΕ εξαντλούνταν στον Πολάκη; Ή είναι κυρίαρχη αντίληψη του Τσίπρα; Μόνο ο κ. Πολάκης με την προχθεσινή προκήρυξη στοχοποίησε δημοσιογράφους ή σε σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το 2020 που κατηγορούσαν συλλήβδην τους δημοσιογράφους ότι ελέγχονται και χρηματίζονται;

»Ο Τσίπρας επένδυσε στη χυδαιότητα Πολάκη. Ο πολακισμός έφτασε να γίνει πολιτική παθογένεια που χαρακτηρίζει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο σώμα του Πολάκη, υπάρχει το πνεύμα του Τσίπρα. Ο Τσίπρας του καταλόγισε μόνο προσωπική σταυροφορία. Ο Πολάκης χαλάει την ατμόσφαιρα θεσμικής στροφής του Τσίπρα. Οφείλει όχι μόνο να τον διαγράψει αλλά και να αποδοκιμάσει λόγω και έργω τον πυρήνα του πολακισμού. Επιβάλλεται η άμεση διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ και η απόσυρση από τα ψηφοδέλτια τον καταδικασμένο Νίκο Παππά», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οπως είπε, «η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

»Είναι το ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμου που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δημιούργησε πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους και παράλογων αιτημάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλλει αυταρχικό καθεστώς και γ’ αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012-2015 με κουκουλοφόρους μάρτυρες και με το Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα».

«Η δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα ήταν ευθύνη μόνο του κ. Πολάκη ή η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ;», επέμεινε ο Γιάννης Οικονόμου, για να υπογραμμίσει ότι όλα αυτά συνιστούν την κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον συριζαϊσμό.

Οσον αφορά το Νο2 της Πρώτης Φοράς Αριστερά, Νίκο Παππά, υπενθύμισε ότι κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο και «όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων». «Εχουμε ομόφωνη, αμετάκλητη δικαστική απόφαση», σημείωσε, επαναφέροντας το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και θα αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια (και το κόμμα) τον κ. Παππά.

«Εκείνοι που τάχα νοιάζονταν για την ελευθερία του Τύπου καταδικάζονται γιατί έστηναν μηχανισμό, έλεγαν υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας, καταδικάζονται από 13 ανώτατους δικαστές. Από τον ακτιβισμό σε βάρος του κοινοβουλίου, καταλήγουν σε ευθεία βολή σε βάρος της Δημοκρατίας. Εντάσσουν στα ψηφοδέλτιά τους, έναν ένοχο για παράβαση καθήκοντος. Εχουμε ομόφωνη δικαστική απόφαση. Θα αναλάβει ο κ.Τσίπρας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί; Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει τον καταδικασμένο κ.Παππά; Για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια τον κ.Παππά, ο κ.Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ.Τσίπρα. Θα το μάθουμε, τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι», κατέληξε στην αναφορά του για τον καταδικασθέντα πρώην υπουργό Επικρατείας του Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Την Παρασκευή τα σπουδαία»

Ερωτηθείς τέλος για την προκήρυξη των εκλογών και το αν το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα είναι το τελευταίο της παρούσας κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου απάντησε λακωνικά λέγοντας:

«Στο υπουργικό της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...