473
|

Ζήλεψε τη δόξα Πολάκη ο Ραγκούσης: «Εκθετος ο Ελευθεριάνος»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 11:34

Ζήλεψε τη δόξα Πολάκη ο Ραγκούσης: «Εκθετος ο Ελευθεριάνος»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 11:34

Καθώς μαίνονται οι αντιδράσεις του δικαστικού κόσμου για το «μανιφέστο εκκαθάρισης» δικαστών και εισαγγελέων από τον Παύλο Πολάκη (εδώ), ο διάδοχός του στη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, που παρενέβη (εδώ) για τις προγραφές του βουλευτή Χανίων, δίνοντας εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Οpen, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «πολιτικές απόψεις» το επιεικώς επικίνδυνο λογύδριο Πολάκη κατά δικαστικών και δημοσιογράφων, καταγγέλλοντας –με αφορμή την παρέμβαση Ελευθεριάνου– την ποινικοποίησή τους, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι εκτεθειμένος λόγω ακριβώς των αντανακλαστικών που επέδειξε!

«Είναι άλλο πράγμα η διατύπωση πολιτικών απόψεων και άλλο η ποινικοποίησή της. Μπορεί κανείς να διαφωνεί με αυτή (σ.σ. την πολάκειο άποψη), μπορεί να θεωρεί ότι κινείται στα άκρα, αλλά η κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για κάτι τέτοιο νομίζω ότι εκθέτει τον κ. Ελευθεριάνο», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης σε μία ακόμη βολή για τον θεσμό και τους λειτουργούς του.

Διότι, κατά τη δική του ανάγνωση, άλλο η στοχοποίηση προσώπων και άλλο η οξεία πολιτική κριτική.

Και στον αντίποδα, συνεχίζοντας τις υποδείξεις-νουθεσίες προς τους εισαγγελείς της χώρας (που κατά τον Παύλο Πολάκη πρέπει να αντικατασταθούν με άλλους «καλύτερους), χαρακτήρισε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για την περίπτωση της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου – με την οποία έκλεισε τη δράση του ως (απελθών) τομεάρχης Διαφάνειας ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη ήταν και η κοινή δήλωση του κ. Ραγκούση με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, στο πλαίσιο της α λα καρτ αξιολόγησης δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών παρεμβάσεων.

«Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής», επεσήμαναν οι δύο βουλευτές, επαναφέροντας όπως χαρακτηριστικά λένε, «ως κοινωνική αναγκαιότητα» το σύνθημα «Δικαιοσύνη Παντού» (που όμως δεν «κόλλησε» καλά με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά).

Η ανάρτηση Πολάκη «στράφηκε στην ουσία κατά του Αλέξη Τσίπρα»

Κατά τα άλλα ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε στις δηλώσεις του στο Οpen ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως αντίθετος με όσα είπε ο Παύλος Πολάκης. «Διαφωνήσαμε γιατί αυτά μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους όχι μόνο ως πρόσωπα αλλά και σαν κόμμα που πρόσφατα έχει βάλει κάτω όλες τις προγραμματικές εξαγγελίες και ομόφωνα με την ψήφο και του κ. Πολάκη έχει αποφασίσει ότι θα κινηθεί από την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινείται».

Και το «καλύτερο» το άφησε για το τέλος, με την επισήμανση ότι η επίμαχη ανάρτηση Πολάκη «στράφηκε στην ουσία κατά του Αλέξη Τσίπρα», καθώς, όπως σημείωσε, μόλις μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε περιγράψει την πολιτική του κόμματος στα θέματα που έθιξε με τον δικό του αψύ (κατά δήλωση Τσίπρα) τρόπο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...