500
Ο νέος και ο παλιός Μάικ Πομπέο | Facebook/Mike Pompeo/ Reuters/ CreativeProtagon

Η μεταμόρφωση του Μάικ Πομπέο: Εχασε 45 κιλά σε έξι μήνες – και ετοιμάζεται για το 2024

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2022, 12:07
Ο νέος και ο παλιός Μάικ Πομπέο
|Facebook/Mike Pompeo/ Reuters/ CreativeProtagon

Η μεταμόρφωση του Μάικ Πομπέο: Εχασε 45 κιλά σε έξι μήνες – και ετοιμάζεται για το 2024

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2022, 12:07

Οι πρώτες εικόνες ανέβηκαν στο Facebook τον περασμένο Νοέμβριο: ένας Μάικ Πομπέο αγνώριστος, ο «μισός» από εκείνον τον πληθωρικό όσο και υπέρβαρο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ που έναν χρόνο νωρίτερα ερχόταν στην Κρήτη για να γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην αποδρομή της κυβέρνησης Τραμπ.

Ακολούθησαν οι εμφανίσεις του στα αμερικανικά media οι οποίες πύκνωσαν τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στο συντηρητικό Fox: ο πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αδυνατισμένος να κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν για καταστροφή της οικονομίας και να απαιτεί από τις ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο.

Και προ ημερών ένα εκτενές αφιέρωμα στη λαϊκή και δεξιά New York Post περιέγραψε πώς έχασε περίπου 45 κιλά σε έξι μήνες.

Ολα ξεκίνησαν στις 14 του περασμένου Ιουνίου, όταν ανέβηκε στη ζυγαριά και είδε ότι ήταν λίγο κάτω από τα 150 κιλά, για πρώτη φορά στη ζωή του. Το επόμενο πρωινό ξύπνησε και είπε στη γυναίκα του τη Σούζαν: «σήμερα αρχίζω». Μετέτρεψε το υπόγειο του σπιτιού τους σε ένα μικρό γυμναστήριο, άρχισε να γυμνάζεται «όχι κάθε μέρα, αλλά σχεδόν κάθε μέρα» και φυσικά φρόντισε τη διατροφή του —«τα κιλά άρχισαν να φεύγουν» είπε.

Όταν δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του (όπως αυτή κάτω), πολλοί έσπευσαν να συμπεράνουν ότι έχει πρόβλημα υγείας. «Τα δημοσιεύματα ήταν είτε κακεντρεχή είτε απλώς ανακριβή, υποθέτοντας ότι είχα προβλήματα υγείας ή και καρκίνο. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει τι συνέβη», παραπονέθηκε.

Ο Πομπέο είπε ότι για χρόνια χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία έναν παλαιό τραυματισμό στο πόδι για το γεγονός ότι είχε παχύνει. Σε δέκα χρόνια, εξήγησε, είχε πάρει σχεδόν 50 κιλά. Και παραδέχτηκε ότι το θέμα του βάρους του ήταν μια μάχη που έδινε και δίνει σε όλη του τη ζωή.

Η Post παρατήρησε ότι αυτή η περιγραφή του για τη μάχη του με τα κιλά τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον μέσο Αμερικανό καθώς οι ΗΠΑ είναι μια από τις χώρες όπου το πρόβλημα της παχυσαρκίας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Και εδώ πλέον έρχεται το πολιτικό θέμα της εντυπωσιακής μεταμόρφωσης του Πομπέο. Μολονότι ο ίδιος αποφεύγει να πει αν θα κάνει το επόμενο βήμα στην πολιτική του καριέρα, το The Hill τον έβαλε πρώτο στη λίστα με τους 10 πιθανούς υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει των εκλογών του 2024.

Οι Times του Λονδίνου τα πάντρεψαν όλα αυτά: το αδυνάτισμα και τις φήμες ότι μπορεί να δοκιμάσει να ηγηθεί των Ρεπουμπλικανών σε μια προσπάθεια να βάλουν διακριτικά αλλά οριστικά πίσω τους την τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς να εγκαθιδρύσουν μια νέα πολιτική ηγεμονία.

Ο Πομπέο, στα 58 του, είναι ένας πολιτικός με τον οποίο ο μέσος Αμερικανός και ιδίως ο ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών μπορεί να ταυτιστεί, ο «Mr. Average Guy», που λένε και οι αναλυτές του αμερικανικού πολιτικού οικοσυστήματος. Είναι «εχθρός του Ιράν», επιτίθεται στους Κινέζους και δεν του αρέσει ο ελιτισμός των Δημοκρατικών. Επιπλέον τού αρέσουν τα λαχταριστά τσίζμπεργκερ, αλλά ξέρει ότι του κάνουν κακό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...