411
Η Μελάνια Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ | YouTube/The White House

Η Μελάνια Τραμπ αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο: «Ηταν τέσσερα αξέχαστα χρόνια»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 10:33
Η Μελάνια Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
|YouTube/The White House

Η Μελάνια Τραμπ αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο: «Ηταν τέσσερα αξέχαστα χρόνια»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 10:33

Αποχαιρετισμός στον Λευκό Οίκο και από τη Μελάνια Τραμπ. Σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έδωσε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα –αρκετά ενωτικό, μια αντίστιξη με τη ρητορική του συζύγου της, και γεμάτο συμπόνοια.

«Η βία δεν είναι ποτέ η λύση» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η Μελάνια Τραμπ, λίγες ημέρες μετά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία να δείξετε συμπόνοια στους άλλους… Σε κάθε περίσταση ζητώ από όλους τους Αμερικάνους (…) να επικεντρώνονται σε αυτά που μας ενώνουν, να ξεπερνούν όσα μας διχάζουν, να επιλέγουν πάντα την αγάπη από το μίσος, την ειρήνη από τη βία και τους άλλους αντί για τον εαυτό τους», είπε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάρκειας έξι λεπτών βίντεο, η Μελάνια αναφέρθηκε μόνο σύντομα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ αποτίει φόρο τιμής στις οικογένειες των αμερικανών στρατιωτικών, τους εργαζομένους στην Υγεία, που είναι αντιμέτωποι με την πανδημία του κορονοϊού, και σε όσους βοηθούν τοξικομανείς.

«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν αξέχαστα» είπε η 50χρονη Μελάνια. «Καθώς ο Ντόναλντ κι εγώ ολοκληρώνουμε την παραμονή μας στον Λευκό Οίκο, σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που κρατώ στην καρδιά μου και τις απίστευτες ιστορίες τους αγάπης, πατριωτισμού και αποφασιστικότητας», συνέχισε.

«Οταν έφτασα στον Λευκό Οίκο σκέφτηκα την ευθύνη που αισθανόμουν πάντα ως μητέρα να ενθαρρύνω, να προσφέρω δύναμη και να διδάσκω τις αξίες του καλού», διαβεβαίωσε.

Σε μήνυμα που ανήρτησε η Μελάνια Τραμπ στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρώτη Κυρία, ζήτησε την ανακαίνιση ενός ανελκυστήρα, την επισκευή της ταπετσαρίας στην οικογενειακή τραπεζαρία και, εν μέσω πανδημίας Covid-19, την ανανέωση του Κήπου των Ρόδων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, ενώ ο ίδιος και η Μελάνια δεν έχουν απευθύνει πρόσκληση στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του Τζιλ για την παραδοσιακή επίσκεψη στο Οβάλ Γραφείο. Φυσικά, δεν θα παραστούν στην ορκωμοσία του.

Η Μελάνια Τραμπ δεν έχει επικοινωνήσει με την Τζιλ Μπάιντεν για θέματα που αφορούν τη μετάβαση. Κατά παράδοση η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ καλεί τη νέα για να της κάνει ξενάγηση στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, χθες, πρόσωπο από το περιβάλλον της Τζιλ Μπάιντεν επεσήμανε ότι η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι δεν έχει νόημα για κάτι τέτοιο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αναγνωρίσει τη νίκη του συζύγου της. Το ίδιο πρόσωπο πρόσθεσε εξάλλου ότι η Τζιλ Μπάιντεν γνωρίζει καλά τον Λευκό Οίκο, καθώς ο σύζυγός της έχει διατελέσει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...