731
Η Μέιβις με την σούπερ επιταγή των 758.700.000 δολαρίων. Καθόλου άσχημα, έτσι; | Massachusetts State LotteryHandout via REUTERS

Η Μέιβις Γουάντσικ έσπασε το ταμείο και τους κανόνες της λοταρίας!

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2017, 10:51
Η Μέιβις με την σούπερ επιταγή των 758.700.000 δολαρίων. Καθόλου άσχημα, έτσι;
|Massachusetts State LotteryHandout via REUTERS

Η Μέιβις Γουάντσικ έσπασε το ταμείο και τους κανόνες της λοταρίας!

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2017, 10:51

Μα πόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη φαίνεται η Μέιβις Γουάντσικ στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο όλου του κόσμου. Και ποιος δεν θα ήταν, άλλωστε, εάν βρισκόταν στη θέση της; H (πρώην, πλέον,) νοσοκόμα στο Mercy Medical Center του Σπρίνγκφιλντ στη Μασαχουσέτη, φεύγοντας από τη δουλειά της, την περασμένη Τετάρτη, μαζί με έναν πυροσβέστη φίλο της, διαπίστωσε πως στην ηλικία των 53 ετών, τότε που τα όνειρα συνήθως σβήνουν μπροστά στην όποια πραγματικότητα, είναι πλουσιότερη κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, έχοντας κερδίσει το μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιράσει ποτέ το Powerball (η πιο σημαντική από τις λοταρίες της Αμερικής) σ’ ένα άτομο.

Αλλά ποιος στη θέση της Μέιβις θα έκανε όλα όσα έκανε εκείνη, σχεδόν αμέσως μετά, πηγαίνοντας ενάντια σε κάθε κανόνα που ακολουθούν, καθ’ υπόδειξη των ειδικών, οι μεγάλοι υπερτυχεροί όλου του κόσμου, εκθέτοντας σε κοινή θέα – και, ενδεχομένως, θέτοντας σε κίνδυνο – τον ίδιο της τον εαυτό;

Ο Μπομπ Μπούλντακ, ιδιοκτήτης του βενζινάδικου από το οποίο η Μέιβις αγόρασε το τυχερό δελτίο, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους REUTERS/Brian Snyder
Ο Μπομπ Μπούλντακ, ιδιοκτήτης του βενζινάδικου από το οποίο η Μέιβις αγόρασε το τυχερό δελτίο, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους REUTERS/Brian Snyder

Ο πρώτος κανόνας ορίζει πως οι νικητές δεν αποκαλύπτονται σχεδόν ποτέ. Αντιθέτως η Μέιβις την περασμένη Πέμπτη, την επομένη της ημέρας που η ζωή της άλλαξε άρδην χάρη στους τυχερούς αριθμούς που είχε μαντέψει μόλις το προηγούμενο βράδυ σ’ ένα βενζινάδικο του Τσίκοπι, όχι μόνο αποκάλυψε την ταυτότητά της αλλά εμφανίστηκε και ενώπιον των ΜΜΕ. Σήμερα, ωστόσο, η χήρα μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται ήδη υπό αστυνομική προστασία με τις Αρχές να δηλώνουν πως « τώρα αποτελεί πόλο έλξης για βδέλλες, απατεώνες και λωποδύτες που θέλουν ένα κομμάτι της πίτας». Μην συνυπολογίζοντας τους συγγενείς, τους φίλους, τους γείτονες και τους λοιπούς γνωστούς που ενδέχεται να εμφανιστούν στο κατώφλι της.

Ο δεύτερος κανόνας προειδοποιεί πως οι νεο-πολυεκατομμυριούχοι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσουν, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, κανονικά τη ζωή τους, σαν να μην άλλαξε το παραμικρό. Αλλά η επί τριακονταετία νοσοκόμα δεν κρατήθηκε και τηλεφώνησε αμέσως στο αφεντικό της για να του ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να την ξαναδεί. Εκείνος μπορεί να μην την πίστεψε. Δεν αποκλείεται, όμως, να θυμήθηκε πως πριν από μερικές εβδομάδες η Μέιβις είχε αναρτήσει στο Facebook ένα μήνυμα στο οποίο επισήμαινε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τα εξής: «Έχω ανάγκη από διακοπές. Και μιλώντας για διακοπές εννοώ πως πρέπει να φύγω μακριά και να βρω μια νέα δουλειά. Σε μια παραλία. Με ρούμι». 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με φόντο μια τεράστια επιταγή που έφερε το όνομά της δίπλα από το ποσό των 758.700.000 δολαρίων, η Μέιβις είπε το πρώτο που θέλει να κάνει τώρα είναι να χαλαρώσει. Και σίγουρα μπορεί να το κάνει στις παραλίες του δικού της ιδιωτικού νησιού με δεκάδες μπάτλερ να της σερβίρουν τα καλύτερα και τα ακριβότερα αποστάγματα. Γιατί όχι κάπου στην Μικρονησία, δεδομένου ότι ακόμα και μετά την καταβολή των προβλεπόμενων φόρων, το ποσό που θα εισπράξει (περί τα 330 εκατ. δολάρια) η κυρία Γουάντσικ θα υπερβαίνει το ΑΕΠ (322 εκατ. δολάρια) της νησιωτικής χώρας.

Κόσμος περιμένει για να αγοράσει δελτία για το Powerball την περασμένη Τριτη στη Νέα Υόρκη REUTERS/Brendan McDermid
Κόσμος περιμένει για να αγοράσει δελτία για το Powerball την περασμένη Τριτη στη Νέα Υόρκη REUTERS/Brendan McDermid

Σύμφωνα με τον τρίτο κανόνα θα ήταν προτιμότερο οι νικητές να λαμβάνουν τα όσα δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδισαν σταδιακά, ανά έτη –σε διάστημα τριακονταετίας σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία- και όχι όλα μαζί.  «Πολλοί άνθρωποι θ’ αρχίσουν να πηγαίνουν προς αυτούς με κάθε λογής απαιτήσεις. Τους συνιστώ να προσλάβουν καλούς, πάρα πολύ καλούς δημοσιογράφους και συμβούλους και να σκεφτούν πολύ σοβαρά όσον αφορά το πώς θα διαχειριστούν την περιουσία τους», τόνισε από την πλευρά της και η υπουργός Οικονομικών της Μασαχουσέτης Ντεμπ Γκόλντμπεργκ.

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι ειδικοί σε ζητήματα διαχείρισης κεφαλαίων προειδοποιούν ότι σχεδόν ένας στους τρεις νικητές του λότο καταλήγουν χρεοκοπημένοι. Και για τον λόγο αυτό συνιστούν να λαμβάνονται τα κέρδη σε ετήσιες δόσεις. «Εάν κάποιος λάβει εφάπαξ ένα τεράστιο ποσό, είναι ευκολότερο να κάνει λάθος, ενώ στην περίπτωση καταβολής ενός συγκεκριμένου ποσού ανά έτος, εάν κανείς χάσει τα λεφτά του πρώτου χρόνου θα έχει τουλάχιστον μια δεύτερη ευκαιρία», υποστήριξε στο CNBC ο σύμβουλος οικονομικού σχεδιασμού Νικ Χόουλμαν.

Αλλά η Ντέιβις φαίνεται πως τα θέλει όλα εδώ και τώρα. Ενδεχομένως για να τελειώσει με όλα αυτά μιαν ώρα αρχύτερα. Ώστε να εξαφανιστεί και να μπορέσει, πλέον, να είναι ο εαυτός της, όπως προσδιόρισε η ίδια ενώπιον ολόκληρης της Αμερικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...