631
Η Lady Gaga εμφανίστηκε με υπερμεγέθες ανδρικό κοστούμι | Facebook

Η Lady Gaga ξεσπαθώνει και τιμά τα παντελόνια της

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 20:28
Η Lady Gaga εμφανίστηκε με υπερμεγέθες ανδρικό κοστούμι
|Facebook

Η Lady Gaga ξεσπαθώνει και τιμά τα παντελόνια της

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 20:28

Η Lady Gaga είναι η ποπ σταρ που δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη ούτε επί σκηνής ούτε όταν περπατά στο κόκκινο χαλί. Αυτή τη φορά, όμως, η συγκεκριμένη επιλογή ρούχου δεν είχε να κάνει με τη μόδα, αλλά με τα πολύ προσωπικά της βιώματα.

Η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Elle διοργάνωσε -για 25η χρονιά, στο Λος Αντζελες- την εκδήλωση «Γυναίκες στο Χόλιγουντ». Τιμώμενα πρόσωπα ήταν η τηλεοπτική παραγωγός και σεναριογράφος Σόντα Ράιμς, οι ηθοποιοί Σαρλίζ Θερόν, Σάρα Πόλσον, Κίρα Νάιτλι και Αντζελα Μπάσετ και η Lady Gaga.

Η σούπερ σταρ αυτή τη φορά σόκαρε τους πάντες, όπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα,  όχι φορώντας κάποιο πολύ αποκαλυπτικό φόρεμα, ούτε κάποιο ρούχο που παρέπεμπε περισσότερο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα υπερμεγέθες ανδρικό κοστούμι.

Η ίδια, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της εξήγησε ότι η συγκεκριμένη στιλιστική της επιλογή ήταν ένα σχόλιο για την υπερβολική εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος στο Χόλιγουντ.

View this post on Instagram

@ladygaga’s powersuit from #ElleWIH took us right back to the ‘80s. And we are loving this look ?? @elleusa @socialistaan_official . . . #socialistaanupdates #ladygaga #gaga #80sfashion #elle #fashion #style #styleblogger #fashionblogger #instafashion #instagood #instapic #instafashion #hollywood #socialistaanworld

A post shared by socialistaan (@socialistaan_official) on

«Αφού πρώτα δοκίμασα περίπου δέκα φορέματα, νιώθοντας θλίψη στην καρδιά μου στη σκέψη ότι όλοι θα ασχολούνταν με το τι θα φοράω, είδα ένα τεράστιο κοστούμι Marc Jacobs να με περιμένει αθόρυβα σε μία γωνία. Το φόρεσα και όσοι βρίσκονταν δίπλα μου εκείνη την ώρα, γούρλωσαν τα μάτια με απορία. Προσπάθησαν να με μεταπείσουν λέγοντάς μου πόσο τέλειο ήταν πάνω μου το ένα και το άλλο φόρεμα. Ομως, ήταν όλα φορέματα. Κι εγώ δεν είχα καμία όρεξη να βάλω ένα ακόμη εντυπωσιακό φόρεμα απόψε» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζοντας: «Πρόκειται για ένα υπερμεγέθες ανδρικό κοστούμι φτιαγμένο για γυναίκα. Δεν είναι βραδινή τουαλέτα. Και κάπου εκεί, έβαλα τα κλάματα. Μέσα σε αυτό το κοστούμι, βρήκα τον πραγματικό μου εαυτό, ένιωσα ότι εκφράζει απόλυτα αυτό που είμαι σίγουρα. Και τότε βρήκα ακριβώς όλα όσα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας απόψε».

Μίλησε λοιπόν, για ζητήματα πολύ σοβαρά, για τη σκοτεινή πλευρά της μουσικής βιομηχανίας και του Χόλιγουντ: «Εχω επιβιώσει από σεξουαλική επίθεση που είχα υποστεί στα 19 μου από έναν ισχυρό άνδρα της μουσικής βιομηχανίας κι ακόμη δεν είμαι αρκετά γενναία για να αποκαλύψω το όνομά του. Ζω με ένα χρόνιο τραύμα, ως γυναίκα που από πολύ νωρίς έπρεπε να ακούει και να κάνει αυτό που της έλεγαν οι άνδρες. Και σήμερα αποφάσισα να πάρω το αίμα μου και τη δύναμη που μου αναλογεί, πίσω. Σήμερα φοράω παντελόνι».

Η Lady Gaga μαζί με ένα ακόμη τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, την ηθοποιό Σαρλίζ Θερόν (REUTERS/Mario Anzuoni)

Η περιγραφή της για τη δραματική εμπειρία της σεξουαλικής επίθεσης που είχε υποστεί στα 19 της, ήταν πολύ συγκινητική: «ύστερα από αυτό, άλλαξα ολοκληρωτικά. Ενα κομμάτι του εαυτού μου κλείδωσε για πολλά χρόνια. Δεν το είπα σε κανέναν. Κι εγώ η ίδια το απέφευγα. Ενιωθα και εξακολουθώ να νιώθω ντροπή μέχρι σήμερα, που στέκομαι εδώ, μπροστά σας. Ντρέπομαι γι’ αυτό που μου συνέβη. Ερχονται μέρες που νιώθω ότι το φταίξιμο ήταν δικό μου. Οταν μοιράστηκα το τι μου είχε συμβεί με μερικούς πολύ ισχυρούς ανθρώπους του χώρου, κανένας δεν με βοήθησε. Κανείς δεν βρέθηκε να με καθοδηγήσει προς ένα μέρος όπου θα ένιωθα δικαίωση, ούτε καν συμβούλευσαν ώστε να πάρω την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη που μου ήταν απαραίτητη εκείνη την περίοδο».

Τώρα λοιπόν, η Lady Gaga νιώθει πως είναι χρέος της να βοηθήσει άλλες γυναίκες που έχουν βρεθεί στη θέση της κι έχουν νιώσει εξίσου αβοήθητες: «το όνειρό μου είναι ότι κάποια μέρα θα υπάρχει σε κάθε σχολείο ένας ειδικός καθηγητής ψυχολογίας, ή ψυχοθεραπευτής. Κι ότι αυτό θα συμβεί όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο έτσι έχει σημασία να είσαι γυναίκα στο Χόλιγουντ -για να επιστρέψω και στον λόγο για τον οποίο με βραβεύετε απόψε. Είμαι γυναίκα στο Χόλιγουντ σημαίνει έχω έναν δίαυλο επικοινωνίας, άρα μπορώ να κάνω τη διαφορά. Εύχομαι και προσεύχομαι να ακούμε προσεκτικότερα όσους γύρω μας, μας έχουν ανάγκη… Δώστε μία χείρα βοηθείας. Ας κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...