312
|

Η «κόκκινη» Ρένα το «γυρίζει» τώρα διαπαραταξιακά

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 11:21

Η «κόκκινη» Ρένα το «γυρίζει» τώρα διαπαραταξιακά

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 11:21

Λίγες μόλις ώρες μετά την ολομέτωπη επίθεση (με βαρείς χαρακτηρισμούς) κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, άλλαξε γραμμή και θέλοντας τώρα να πέσουν οι τόνοι, συγκάλεσε στο γραφείο της  διαπαραταξιακή σύσκεψη για το θέμα των πλημμυρών στη Δυτική Αττική.

Η κυρία Δούρου έχει καλέσει στο γραφείο της τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη, αλλά και τις σκηνές «απείρου κάλλους» που εκτυλίχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας όταν δημοτικοί σύμβουλοι ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια (δείτε το βίντεο κάτω).

Φανερά εκνευρισμένη από το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την  Τρίτη, η περιφερειάρχης εξέδωσε αμέσως μετά ανακοίνωση εξαπολύοντας μύδρους κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Ντόρας Μπακογιάννη, με ασυνήθιστα επιθετική φρασεολογία. Ήταν ο τρόπος που επέλεξε να απαντήσει στους επικριτές της και όσους αναδεικνύουν τις βαρύτατες ευθύνες της για την καταστροφή στη δυτική Αττική, τρία χρόνια μετά την εκλογή της ως επικεφαλής της Περιφέρειας.

Σε μια ακόμη απέλπιδα προσπάθειά της να αποποιηθεί των ευθυνών της η κυρία Δούρου επικαλέστηκε «λογική μονταζιέρας» και άδικη – ανερυθρίαστη στοχοποίησή της, καθώς όπως λέει η αντιπολίτευση ψάχνει «πάση θυσία για εξιλαστήρια θύματα». Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μιλά ακόμα και για «ύβρη στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας» από κάποιους «που έχουν κάνει την πολιτική καριέρα ζωής».

Σύντομη και σαφής ήταν η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία που σημειώσε με νόημα πως «η περίπτωση της (κυρίας Δούρου) θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της».

Και μπορεί πολλοί να λένε ότι «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», η ανακοίνωση όμως της «κόκκινης» Ρένας το μόνο που μαρτυρά είναι ότι έχει χαθεί κάθε έννοια αυτοκριτικής. Για ψυχραιμία ούτε λόγος. Και λίγες μόλις ώρες μετά το επιθετικό της κρεσέντο, η περιφερειάρχης αλλάζει τέμπο και συγκαλεί «διαπαραταξιακή» σύσκεψη για να συζητήσει με αυτούς που καθύβρισε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...