377
Πελώρια κύμματα στο λιμάνι Ακι στη Δυτική Ιαπωνία | Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Η Ιαπωνία στο έλεος του ισχυρότερου τυφώνα των τελευταίων 25 ετών

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24
Πελώρια κύμματα στο λιμάνι Ακι στη Δυτική Ιαπωνία
| Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Η Ιαπωνία στο έλεος του ισχυρότερου τυφώνα των τελευταίων 25 ετών

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24

Είναι ένα πολύ σκληρό καλοκαίρι για την Ιαπωνία. Πριν από λίγες εβδομάδες η χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου ήταν στο έλεος ενός πρωτοφανούς καύσωνα· οι πολίτες έτρεχαν να προστατευτούν από αυτόν ακριβώς τον ανελέητο ήλιο μόλις εκείνος ανέτειλλε. Τώρα η χώρα δοκιμάζεται από έναν τρομακτικής ισχύος τυφώνα.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου προκαλούν τρόμο.

Ο τυφώνας Τζέμπι έπληξε με τεράστια κύματα, έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους τις ακτές χωρίς να αφήνει κάτι όρθιο στο πέρασμά του.

Δείτε το παρακάτω χαρακτηριστικό βίντεο με ένα φορτηγό να εκτρέπεται από τον άνεμο στην πόλη Yodogawa-ku:

Ο Τζέμπι έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ο σφοδρότερος που έχει πλήξει την Ιαπωνία εδώ και 25 χρόνια ενώ «χτυπά» μια περιοχή που έχει ήδη πληγεί αυτό το καλοκαίρι, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ηδη 300.000 άνθρωποι εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε καταφύγια, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τουλάχιστον 50.000 σπίτια.

Ο κυκλώνας Τζέμπι, ο 21ος της τρέχουσας περιόδου στην Ασία, πλήττει τη νομαρχία Τοκουσίμα (νοτιοδυτικά), στο νησί Σικόκου, με πολύ ισχυρούς ανέμους με ριπές 220 χιλιομέτρων την ώρα.

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στην Οσάκα

Με ανέμους 160 ως 190 χιλιομέτρων την ώρα στο κεντρικό του τμήμα, ο «Τζέμπι» κατατάσσεται στην κατηγορία «πολύ ισχυρός», ενώ μετακινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τα βόρεια και βορειοανατολικά, δηλαδή κατευθυνόμενος στο δυτικό τμήμα της νήσου Χονσού.

Οι θυελλώδεις άνετοι δεν δείχνουν να ανησυχούν αυτόν τον Ιάπωνα

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε ακύρωσε επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει στο δυτικό τμήμα της χώρας και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για τη διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες να «λάβουν μέτρα για να προστατευτούν».

Οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προληπτικά δεν θα γίνουν περισσότερες από 650 πτήσεις, ενώ δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν. Μεγάλα εμπορικά καταστήματα, ειδικά στην Οσάκα, θα μείνουν σήμερα κλειστά. Οι εταιρείες στις περιοχές που αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο προέτρεψαν τους εργαζομένους τους να μείνουν σήμερα στα σπίτια τους. Τέλος, πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έδωσαν την ίδια οδηγία στους μαθητές και στους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τυφώνες πλήττουν συχνά το ιαπωνικό αρχιπέλαγος κάθε καλοκαίρι. Με τον «Τζέμπι» όμως εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ειδικά στη Δυτική Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...