330
Η Ελενα Ράπτη στη Βουλή, την οποία υπηρετεί εδώ και 16 χρόνια | George Vitsaras / SOOC

Η Ελενα Ράπτη διαφημίζει ότι κοινώνησε και θα συνεχίσει να κοινωνεί παρά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 18:55
Η Ελενα Ράπτη στη Βουλή, την οποία υπηρετεί εδώ και 16 χρόνια
|George Vitsaras / SOOC

Η Ελενα Ράπτη διαφημίζει ότι κοινώνησε και θα συνεχίσει να κοινωνεί παρά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 18:55

Τροφή στη δημόσια συζήτηση που —λόγω της εντυπωσιακής σιωπής της κυβέρνησης— έχει αναπτυχθεί σχετικά με το κατά πόσο οι τελετουργίες της Εκκλησίας και ειδικά η Θεία Κοινωνία συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού είπε να δώσει η Ελενα Ράπτη, βουλευτής της ΝΔ.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης παρενέβη στην προβληματική —ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει (εδώ) από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ να εκδώσουν σχετική σύσταση, δεδομένου ότι ο Covid-19 κολλάει με το σάλιο, αλλά έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη θέση του ελληνικού κράτους—, λέγοντας ότι η ίδια όχι μόνοι κοινώνησε την Κυριακή, αλλά θα συνεχίσει να κοινωνεί!

Και όλα αυτά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του κόμματος με το οποίο εκλέγεται η κυρία Ράπτη, διαφημίζει τα μέτρα αυτοπροστασίας και στις συναντήσεις του με τους ξένους ηγέτες αντικαθιστά τις χειραψίες με «χαιρετισμούς» με τους αγκώνες (εδώ).

Η κυρία Ράπτη διευκρίνισε, σε σχετική συνέντευξή της στον εκκλησιαστικό ιστότοπο romfea.gr, ότι δεν ομιλεί ως γιατρός, που δεν είναι, αλλά ως πιστή. Βέβαια μιλάει ως πολιτικός, ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, αλλά αυτό μπορεί να διαβαστεί διπλά: η κυρία Ράπτη έχει μεν τις ευθύνες που της αναλογούν και λογικά θα της ζητηθούν αν πάει κάτι στραβά, αλλά παράλληλα έχει μια εκλογική πελατεία να «αφουγκραστεί», ιδίως στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου το ελληνορθόδοξο πλήθος είναι μια δεξαμενή ψηφοφόρων. Και σε κάτι τέτοια η λογική της επιστήμης παραχωρεί με ευκολία τη θέση της στη «λογική» του θυμικού του χριστεπώνυμου πλήθους — η κυρία Ράπτη εκλέγεται εδώ και 16 χρόνια βουλευτής στην περιφέρειά της.

«Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Romfea.gr η κυρία Ράπτη, η οποία προσέθεσε πως «όταν υπάρχει βαθιά πίστη, δεν φοβάσαι την Θεία Κοινωνία, η Θεία Κοινωνία θεραπεύει».

Ασφαλώς η κυρία Ράπτη κρίνεται για όσα λέει και όσα προτείνει εκ της θέσεώς της ως πολιτικού.  Το θέμα είναι τι κάνει το υπουργείο Υγείας του Βασίλη Κικίλια και το (αρμόδιο περί των ζητημάτων της Εκκλησίας) υπουργείο Παιδείας της Νίκης Κεραμέως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...