384
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μήνυση κατά Μπογδάνου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση για τον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 17:31
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μήνυση κατά Μπογδάνου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση για τον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 17:31

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η προσφυγή αφορά ανάρτηση του κ. Μπογδάνου το Σάββατο, στην οποία αναδημοσίευσε δημοσίευμα ΜΜΕ με το βίντεο που εμφανίζει τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Εβρο.

Ο κ. Μπογδάνος σημείωσε στην ανάρτησή του ότι το περιστατικό συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά «ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο δικηγόρος τονίζει στην αναφορά ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Εβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως «συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες».

Ο κ. Τάτσης ζητά να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση του κ. Μπογδάνου είχε στόχο «να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα τουρκικά συμφέροντα».

Επίσης, αφού τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι «τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές», ο κ. Τάτσης ζητά επίσης να κληθούν να καταθέσουν επί του ισχυρισμού του κ. Μπογδάνου οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ώστε να διακριβωθεί το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτησή του ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News