470
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαμογελαστός και έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις | Giorgos Zachos / SOOC

Η εξομολόγηση του Giannis σε πέντε φράσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 20:40
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαμογελαστός και έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις
|Giorgos Zachos / SOOC

Η εξομολόγηση του Giannis σε πέντε φράσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 20:40

Ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ στον κόσμο. Ενα παιδί νιγηριανών μεταναστών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ενα ίνδαλμα για εκατομμύρια παιδιά. Μία απόδειξη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο έλληνας MVP του NBA βρίσκεται στη χώρα μας και το μεσημέρι της Παρασκευής μίλησε σε δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσίαση νέων παπουτσιών που φέρουν το όνομά του. Πάντα σεμνός και ευγενικός, μίλησε για όλα. Αναφέρθηκε στα χρόνια που αναρωτιόταν γιατί δεν έχει ταυτότητα και διαβατήριο, ενώ εξήγησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τα δικά του παιδιά να παραμείνουν ταπεινά από τη στιγμή που θα τα έχουν όλα έτοιμα στα… πόδια τους!

Τα πέντε κύρια σημεία της συνέντευξής του:

Για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε 20 χρόνια από τώρα: «Φαντάζομαι τον εαυτό μου σε ένα μεγάλο σπίτι, σε ένα μεγάλο τραπέζι περιτριγυρισμένο από πολλά παιδιά και εγγόνια, να τους διηγούμαι ιστορίες και εμπειρίες από την καριέρα μου. Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν καλά Ελληνικά και να μάθουν την ελληνική κουλτούρα και ιστορία. Μακάρι να έχουν τη δική μου νοοτροπία, δηλαδή να είναι ταπεινά και εργατικά, αν και αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί, γιατί μάλλον θα μεγαλώσουν σε πολυώροφα σπίτια, με πισίνες και πολυτελή αυτοκίνητα, οπότε καταλαβαίνετε…»

Για το ξέσπασμά του μετά την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη στο ΝΒΑ: «Γενικά δεν κλαίω ποτέ σαν άνθρωπος! Μέχρι τότε, μου είχε συμβεί μόλις μία φορά, όταν έφυγε ο πατέρας μου. Μάλιστα είχα βάλει στοίχημα με τα αδέλφια μου, που ήταν σίγουρα ότι θα ξεσπάσω. Οταν ακούστηκε το όνομά μου όμως και ανέβηκα στην σκηνή για να παραλάβω το βραβείο, είδα τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των δικών μου ανθρώπων και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν σαν να είδα όλη τη ζωή μου να περνάει μπροστά μου. Εκεί δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ!»

Για το πότε κατάλαβε ότι θα γίνει καλός μπασκετμπολίστας: «Οταν κάρφωσα πρώτη φορά πάνω από τον Θανάση! Εφυγα τρέχοντας από το γυμναστήριο του Ζωγράφου και πήγα σπίτι να το πω στον πατέρα μου, που ήμουν σίγουρος ότι δεν θα πιστέψει. Τότε κατάλαβα ότι έχω δυνατότητες».

Γιατί άρχισε το μπάσκετ: «Πολύ απλά, γιατί έπαιζε ο Θανάσης και ήταν καλός! Ο αδελφός ήταν πάντα το μεγάλο μου πρότυπο και ήθελα πάντα να του μοιάσω. Ξαφνικά σταμάτησε το ποδόσφαιρο που παίζαμε και όχι απλά άρχισε το μπάσκετ, αλλά ξεχώριζε κιόλας. Τότε, λοιπόν, αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ, πολύ απλά γιατί ήθελα να κάνω ό,τι έκανε και ο Θανάσης και να περνάμε χρόνο μαζί!»

Για τη δική του παρουσία στην Εθνική και στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάμε στο Παγκόσμιο. Εχω μιλήσει ήδη με αρκετούς συμπαίκτες μου για τη διοργάνωση. Δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα με τους κανονισμούς, καθώς η άποψή μου είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα αγωνίζομαι, είναι θέμα του προπονητή, αυτά θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...