264
Χαμογελάτε, έρχονται αυξήσεις, λέει η υπουργός Εργασίας | INTIMEnews

Η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις το 2019!

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 16:48
Χαμογελάτε, έρχονται αυξήσεις, λέει η υπουργός Εργασίας
|INTIMEnews

Η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις το 2019!

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 16:48

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την τραγική διαπίστωση του  Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) ότι οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη το 2017 και ενώ είναι «νωπό» ακόμη στους συνταξιούχους το τσεκούρι (60%) στις επικουρικές, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, βγήκε να πει ότι το 2019 μισθοί και συντάξεις θα αυξηθούν!

«Μισθοί και συντάξεις αυξάνονται το 2019 και αυτό είναι πάρα πολύ κομβικό ζήτημα για τη χώρα που έχει περάσει μία οχταετία μνημονίων», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου  σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3, και συντηρώντας  το πανηγυρικό κλίμα που θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επανέλαβε ότι «ο κύκλος των μνημονίων έχει κλείσει μια για πάντα».

«Αντιστρέψαμε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις, είμαστε ήδη σε εντατική διαδικασία για να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο, υλοποιούμε προγράμματα εργασίας για τους νέους», ήταν ο μαγικός κόσμος που θέλησε να μοιραστεί μαζί μας η υπουργός και για να ολοκληρώσει την εικόνα ανακοίνωσε ότι «αυτό που σχεδιάζουμε για τους πρώτους μήνες του 2019 είναι ένα συνολικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία».

Ειδικά για τις συντάξεις, η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι χάρη στη θετική προσωπική διαφορά, «600.000 συνταξιούχοι, κατά κανόνα προερχόμενοι από το ΙΚΑ, θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019».

Αρα, τόνισε εμφανώς ικανοποιημένη, «και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, λόγω της μη περικοπής της αρνητικής προσωπικής διαφοράς, και για αρκετούς εκ των συνταξιούχων θα υπάρχουν αυξήσεις».

Ετσι, με όχημα τέτοιες δηλώσεις, συνεχίζεται η πορεία προς τις εκλογές, αλλά και η αναζήτηση των προθύμων που θα γίνουν κοινωνοί του κυβερνητικού αφηγήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...