398
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά τις δηλώσεις του για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ | Facebook

Αντετοκούνμπο: Μεγάλωσα με τον Κόμπι Μπράιαντ, αυτός με ενέπνευσε

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 10:04
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά τις δηλώσεις του για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
|Facebook

Αντετοκούνμπο: Μεγάλωσα με τον Κόμπι Μπράιαντ, αυτός με ενέπνευσε

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 10:04

Τον Κόμπι Μπράιαντ αποχαιρέτησε εμφανώς συγκινημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τονίζοντας ότι όχι μόνο ήταν η πρώτη επαφή του με τον κόσμο του NBA, αλλά και ο άνθρωπος που στάθηκε πηγή έμπνευσης και δάσκαλος.

Το καλοκαίρι του 2018, ο σούπερ σταρ των Μπακς είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί με τον Μπράιαντ στο γυμναστήριο για να βελτιώσει το στυλ του στο παιχνίδι. Τώρα, έχει το πικρό καθήκον να μιλήσει για τον ξαφνικό θάνατο του ανθρώπου που ενέπνευσε γενιές αθλητών.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης των Μπακς τη Δευτέρα, ο Αντετοκούνμπο μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Ο καθένας αντιμετωπίζει την τραγωδία με τον δικό του τρόπο. Εζησα μια τραγωδία πριν από μερικά χρόνια με τον πατέρα μου. Δεν βγήκα να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί πολύ από αυτό.

»Η χθεσινή μέρα ήταν φριχτή για όλους, για το μπάσκετ, για όλους. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του, στη Βανέσα [τη σύζυγο του Μπράιαντ] και τα παιδιά που έμειναν πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτούς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ» είπε ο Αντετοκούνμπο.

Giannis Antetokounmpo On The Passing Of Kobe Bryant | 1.27.20

"Yesterday was a horrible day. For basketball, for everybody…I send my deepest condolences to Vanessa and the kids."

Geplaatst door Milwaukee Bucks op Maandag 27 januari 2020

 

Σε ερώτηση για την επίδραση που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, απάντησε ότι «το μεγαλείο του ως μπασκετμπολίστα και ως ανθρώπου ήταν εκτός γηπέδου.

»Είχε αυτό το χάρισμα, νομίζω ότι άγγιξε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την οικογένειά μου, τόσους που δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι στη ζωή η οικογένεια.

»Δεν ξέρω τι να πω, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, είμαι άνθρωπος. Ολοι το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι τις κουβέντες μας, αλλά δεν θέλω να πω τι λέγαμε. Με άλλαξε, άλλαξε το ποιος είμαι».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε ακόμη ότι ο πρώτος αγώνας που είδε ποτέ ήταν ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς. Τι θυμάται από τον αγώνα; «Ηταν τρομερός. Μεγάλωσα με τον Κόμπι, αυτός με ενέπνευσε. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μπάσκετ και είμαι σήμερα εδώ. Αυτό.

»Οταν φύγω, αν έχω καταφέρει να επηρεάσω τη ζωή των ανθρώπων όπως ο Κόμπι, θα είναι ευλογία για μένα. Με ενέπνευσε να μη φοβάμαι, να μη με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και να κάνω τη δουλειά μου, να είμαι χαμογελαστός, να θυσιάσω πολλά για να πετύχω. Η οικογένειά σου ξέρει τι σημαίνει αυτό που κάνεις, ότι αγαπάς το παιχνίδι».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν θέλει να γίνονται συγκρίσεις μαζί του, επειδή ακόμη «δεν είμαι καν κοντά στο επίπεδό του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...