349
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της «Ερωτας και Εξουσία» το 2015 | INTIMEnews / Κώστας Μπαλτάς

H Mαργαρίτα Παπανδρέου μιλά για το περίφημο νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:20
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της «Ερωτας και Εξουσία» το 2015
|INTIMEnews / Κώστας Μπαλτάς

H Mαργαρίτα Παπανδρέου μιλά για το περίφημο νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:20

Φαίνεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πουλάει. Είτε είναι ο Αλέξης Τσίπρας που γράφει γι’ αυτόν προτείνοντας τον εαυτό του ως μετεξέλιξή του, είτε είναι lifestyle περιοδικά που αναζητούν πάντα μια ιστορία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ – άλλωστε, είπαμε, ο Ανδρέας επανήλθε ξαφνικά στην επικαιρότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα το περιοδικό Down Town φιλοξενεί τη Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία μεταξύ άλλων μιλά για το διαζύγιό της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και το νεύμα του πρώην πρωθυπουργού στη Δήμητρα Λιάνη στις σκάλες του αεροπλάνου της Ολυμπιακής, κατά την επιστροφή του από το Χέρφιλντ τον Οκτώβριο του 1988, που έμεινε στην ιστορία.

Η πρώην σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ απαντά αν τελικά τον συγχώρεσε ποτέ για το χωρισμό τους, ενώ για το περίφημο νεύμα σχολιάζει λακωνικά πως πρόκειται για μία από τις σκηνές που μένουν, χωρίς ωστόσο -όπως λέει- να την ενοχλεί πλέον.

Ακολουθούν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη υπό τον τίτλο «Dear Margaret»:

margarita

Βλέπω μια κορνίζα με τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου στην τραπεζαρία. Συνεπώς, τον έχετε συγχωρήσει;

«Δεν μου αρέσει η λέξη “συγχώρησα”, λες και ο Ανδρέας έκανε κάτι εναντίον μου. Η ερωτική έλξη για μια άλλη γυναίκα απλώς ικανοποιούσε τις ανάγκες του για εκείνη την εποχή. Ένιωσε, πιστεύω, ότι χρειαζόταν κάτι καινούριο στη ζωή του. Είχαμε μακροσκελείς συζητήσεις πριν από τον χωρισμό, αναπολώντας το κοινό μας ταξίδι στη ζωή. Είδα ότι τον βασάνιζε η «ρήξη» μαζί μου. Πρότεινε κάτι σαν ένα προσωρινό διάστημα διάστασης. Εγώ είπα να κοιτάξουμε την πιθανότητα διαζυγίου. Τελικά, αυτό και αποφασίσαμε. Αφού έφυγε, διατηρήσαμε μια γραπτή επικοινωνία μεταξύ μας μέσω της κόρης μας, Σοφίας, αλλά από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να ακολουθήσει καθένας τη ζωή του».

Γιατί πιστεύετε ότι η περιβόητη σκηνή με το «νεύμα» του Ανδρέα Παπανδρέου προς την «αεροσυνοδό» έγινε κομμάτι της ελληνικής pop κουλτούρας; Το ξέρετε ότι έγινε πρόσφατα αναπαράστασή της με Playmobil στην έκθεση G80’s;

«No comment».

Γιατί δεν τη σχολιάζετε;

«Ηταν μια σκηνή από αυτές που μένουν. Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη όμως που την είδα. Είχα κάποιες “συναισθηματικές” αντιδράσεις. Από την άλλη είμαι συνηθισμένη σε πολιτικές συμπεριφορές και προπαγάνδες και έτσι στην τελική δεν είναι κάτι που με ενοχλεί πλέον τόσο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...