143
Η ΕΝΙ ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει την υπογραφή νέων συμβολαίων για την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία» και ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου | REUTERS/Alessandro Bianchi/File Photo

H ιταλική ΕΝΙ σταματά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 10:17
Η ΕΝΙ ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει την υπογραφή νέων συμβολαίων για την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία» και ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου
|REUTERS/Alessandro Bianchi/File Photo

H ιταλική ΕΝΙ σταματά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 10:17

Την απόφασή της να σταματήσει την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως την Πέμπτη η δημόσια εταιρεία ενέργειας της Ιταλίας, ENΙ.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου έως τώρα συνεχίζονται κανονικά.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, όμως, έχει διαμηνύσει ότι μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχει μειώσει κατά 50% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, πρόκειται για απόφαση που επεκτείνεται σε πεδίο το οποίο δεν είχε θιγεί ακόμη από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης εις βάρος της Μόσχας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΝΙ γνωστοποιεί ότι «αναστέλλει την υπογραφή νέων συμβολαίων για την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία» και παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η ENI ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον Blue Stream, τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία. Η ENI ήταν μέτοχος στην κοινοπραξία που λειτουργεί τον αγωγό, μαζί με την Gazprom.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...