144
Επειτα από 5ετή αναστολή της συμμετοχής της, η Ρωσική Ομοσπονδία είχε γίνει και πάλι δεκτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης με πλήρη δικαιώματα ψήφου το 2019. Σήμερα αποχωρεί με δική της απόφαση | REUTERS/Vincent Kessler/File Photo

Ο Πούτιν βγάζει τη Ρωσία και από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 09:50
Επειτα από 5ετή αναστολή της συμμετοχής της, η Ρωσική Ομοσπονδία είχε γίνει και πάλι δεκτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης με πλήρη δικαιώματα ψήφου το 2019. Σήμερα αποχωρεί με δική της απόφαση
|REUTERS/Vincent Kessler/File Photo

Ο Πούτιν βγάζει τη Ρωσία και από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 09:50

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει σταθερά τη πολιτική απομόνωσης της Ρωσίας απέναντι στην «κακή» Δύση, βγάζοντας πλέον τη χώρα του και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κορυφαίο οργανισμό προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Ρωσία δεν θα συμμετέχει εφεξής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει 47 μέλη, εκ των οποίων 27 είναι μέλη της ΕΕ) και του ΝΑΤΟ υπονομεύουν τον Οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας.

H Ρωσία είχε γίνει εκ νέου δεκτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον Ιούνιο του 2019 έπειτα από πέντε χρόνια αναστολής της συμμετοχής της (και των δικαιωμάτων ψήφου) το 2014 λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...