383
Πολλές αμερικανικές ΜΚΟ προτρέπουν τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους για ιατρικούς λόγους | shutterstock

Guardian: H Amazon χρηματοδοτεί το κίνημα κατά του εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 21:40
Πολλές αμερικανικές ΜΚΟ προτρέπουν τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους για ιατρικούς λόγους
|shutterstock

Guardian: H Amazon χρηματοδοτεί το κίνημα κατά του εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 21:40

Στη χρηματοδότηση οργανισμών και οργανώσεων που σχετίζονται με το παγκόσμιο αντιεμβολιαστικό κίνημα εμπλέκεται η Amazon, μέσω του AmazonSmile Foundation, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Μέσω του προγράμματος AmazonSmile ο τεχνολογικός «κολοσσός» δωρίζει χρήματα σε τέσσερις γνωστούς οργανισμούς που τάσσονται κατά του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για τα National Vaccine Information Center (NVIC), Physicians for Informed Consent, Learn the Risk και Age of Autism, ενώ και πολλές άλλες οργανώσεις λαμβάνουν χρήματα απευθείας από την Amazon.

Οργανώσεις όπως η NVIC προτρέπουν τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους για ιατρικούς λόγους και ταυτόχρονα προωθούν μηνύματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αλλά και ο ιστότοπος «Age of Autism» δημοσιεύει πολύ συχνά άρθρα για τους κινδύνους του εμβολιασμού ενώ τονίζει στους χρήστες της πως αν αγοράσουν κάτι από την Amazon, τα χρήματά τους θα διατεθούν υπέρ των σκοπών τους.

«Οι δωρεές της Amazon είναι μονάχα ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο πολλές τεχνολογικές εταιρείες τροφοδοτούν αντίστοιχα κινήματα. Ήδη το Facebook και το YouTube έχουν δεχτεί σκληρή κριτική για την παρουσία βίντεο που τάσσονται κατά των εμβολίων και απειλούν τη δημόσια υγεία στις πλατφόρμες τους», σημειώνει το άρθρο.

Το ίδρυμα AmazonSmile ξεκίνησε τη δράση του το 2013 και μέχρι στιγμής έχει δωρίσει 125 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες ΜΚΟ.

«Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο τι ποσά έχουν φτάσει στους οργανισμούς που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, ωστόσο εκτιμάται ότι κάθε ένας από αυτούς το 2017 είχε λάβει ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 δολάρια», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η Amazon έχει αποφύγει να σχολιάσει άμεσα τις δωρεές προς τους οργανισμούς κατά των εμβολιασμών, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε σιβυλλικά ότι από τις δωρεές αποκλείονται ομάδες που «ασχολούνται, στηρίζουν ή προωθούν τη μισαλλοδοξία, το μίσος, την τρομοκρατία, τη βία, το ξέπλυμα χρήματος ή άλλες παράνομες δραστηριότητες».

Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει συνδράμει στη χρηματοδότηση ενός προσώπου που έχει γίνει γνωστό για τις εκστρατείες του κατά του εμβολιασμού, τον Λάρι Κουκ, ιδρυτή της ιστοσελίδας Stop Mandatory Vaccination (Σταματήστε τους Αναγκαστικούς Εμβολιασμούς), με δική της σελίδα στο Facebook και μια κλειστή ομάδα που αριθμεί 150.000 μέλη.

Να σημειωθεί ότι η Amazon έχει ήδη μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, με την Επιτροπή Πληροφοριών να στέλνει επιστολή στον Μπέζος, στην οποία εκφράζει «ανησυχία για την ενίσχυση και προώθηση μέσω της πώλησης προϊόντων του κινήματος κατά των εμβολιασμών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...