301
|

Γνωστός της φοιτήτριας ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 14:41

Γνωστός της φοιτήτριας ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 14:41

Δύο νεαροί με τους οποίους γνωριζόταν η Ελένη Τοπαλούδη, η φοιτήτρια που βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο, είναι οι ύποπτοι που κρατούνται στις Αρχές.

Πρόκειται για έναν 19χρονο αλβανικής καταγωγής και έναν Ελληνα από τη Ρόδο, ηλικίας 21 ετών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με έναν από τους δύο γνωριζόταν η κοπέλα και αντάλλασσε μαζί του μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα. Το θύμα και ο θύτης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία τη μοιραία ημέρα της δολοφονίας

Ο 21χρονος έχει ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία, ενώ ρίχνει τις ευθύνες στον έτερο κατηγορούμενο. Είναι γιος γνωστής οικογένειας στο νησί η οποία διατηρεί επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Αντίθετα, ο 19χρονος είναι ο πρώτος που ομολόγησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ξεχωριστές ανακρίσεις.

Η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην Εισαγγελία Ρόδου από το Λιμεναρχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα Τρίτη. Στην συνέχεια η δικογραφία θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους δύο εμπλεκόμενους.

Το οπτικό υλικό από κάμερες κοντά στην κατοικία της φοιτήτριας ήταν αυτό που οδήγησε τις Αρχές προς τους νεαρούς. Εντοπίστηκαν ακόμη ίχνη DNA σε ένα σπίτι όπου πήγε η άτυχη Ελένη.

Το κίνητρο της δολοφονίας είναι σεξουαλικό. Η κοπέλα δεν δέχτηκε τις ερωτικές τους προτάσεις των φίλων. Ακολούθησε καβγάς και δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Επειτα οι δράστες μετέφεραν την Ελένη στην παραλία της Λίνδου και τη πέταξαν στη θάλασσα. Κατά τον ιατροδικαστή πέθανε από πνιγμό, ενώ είχε και κάποια χτυπήματα που μάλλον σχετίζονται με την παρουσία της στη θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας ανέφερε ότι ένας από τους ανθρώπους που τη βρήκε νεκρή ήταν συγγενής ενός από τους δυο δραστες. «Αυτό που έβγαλαν οι άνθρωποι από τη θάλασσα τους έκανε λυγίσουν… όλοι οι άνθρωποι εδώ εκφράζουν τη θλίψη τους» είπε με σπασμένη φωνή ο πατέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...