306
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη | Intime

Γκάγκα: Η μελέτη Τσιόδρα έχει αδυναμίες – Ο Πρωθυπουργός ελέγχει όλα τα δεδομένα

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 18:54
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη
|Intime

Γκάγκα: Η μελέτη Τσιόδρα έχει αδυναμίες – Ο Πρωθυπουργός ελέγχει όλα τα δεδομένα

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 18:54

Αμφισβήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την εγκυρότητα της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης.

Η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι δεν είναι σαφές τίποτα από αυτά που αναφέρονται στη συγκεκριμένη έρευνα, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από μια μελέτη περί θνητότητας στις ΜΕΘ, η οποία έχει προκαλέσει μείζονα πολιτική αντιπαράθεση, με την αξιωματική και όχι μόνον αντιπολίτευση να περιγράφει την κυβέρνηση ως πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη —φτάσαμε στο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας να ζητά την παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας!

«Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο, το οποίο έχει αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Καταρχήν, είναι σχετικά λίγα τα δεδομένα. Οι θάνατοι που παρατηρούνται εκτός ΜΕΘ, είναι άνθρωποι που πήγαν αργά στο νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα. Αρα, αυτοί θα έπρεπε να θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Δηλαδή για να χαρακτηρίσει κάποιος τη θνητότητα, θα πρέπει να δει σε τι κατάσταση έφτασε στα Επείγοντα ο ασθενής. Πρέπει να δούμε συννοσηρότητες και άλλους, διάφορους παράγοντες. Αρα για να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση, θα πρέπει να έχουμε πολλά στοιχεία», τόνισε.

Η ίδια ανέφερε ότι για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να εξετάσουμε μεγαλύτερο δείγμα πληθυσμού, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και πολλά ακόμη δεδομένα. «Είναι λίγα αυτά της μελέτης», επανέλαβε.

Απαντώντας στην ερώτηση «εάν είχε ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός» και ποιος είχε ενημερωθεί, η κυρία Γκάγκα απάντησε ότι «κάθε εβδομάδα έχουμε μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου ελέγχει τα δεδομένα. Να πω επίσης ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να βλέπει όλα τα δεδομένα κάθε μέρα. Αρα η παρακολούθηση, η ενημέρωση και τα διορθωτικά μέτρα είναι συνεχή και καθημερινά».

Ουσιαστικά δηλαδή, η κυρία Γκάγκα πήρε και αποστάσεις από την επίσημη εκδοχή, όπως αυτή διατυπώθηκε νωρίτερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης μελέτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...