238
Ο Τεντ Κρουζ βλέπει στα tweets του Μεγάλου Πουλιού «κυβερνητική προπαγάνδα» | REUTERS/Evelyn Hockstein + Twitter

Γιατί ο Τεντ Κρουζ τα έβαλε με το Μεγάλο Πουλί από το «Σουσάμι άνοιξε»;

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2021, 18:53
Ο Τεντ Κρουζ βλέπει στα tweets του Μεγάλου Πουλιού «κυβερνητική προπαγάνδα»
|REUTERS/Evelyn Hockstein + Twitter

Γιατί ο Τεντ Κρουζ τα έβαλε με το Μεγάλο Πουλί από το «Σουσάμι άνοιξε»;

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2021, 18:53

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Τέξας Τεντ Κρουζ τα έβαλε με το Μεγάλο Πουλί από την παιδική σειρά «Σουσάμι άνοιξε» επειδή προτρέπει τα παιδιά υπέρ του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Το μεγάλο κίτρινο πουλί της σειράς έλεγε το Σάββατο στο Twitter ότι το φτερό του είναι λίγο μουδιασμένο από το εμβόλιο «αυτό όμως θα δώσει στο σώμα μου έξτρα προστασία να με κρατήσει εμένα και τους άλλους υγιείς».

Αυτό δεν φαίνεται να άρεσε ιδιαίτερα στον Κρουζ, που απάντησε στο tweet γράφοντας ότι τα λόγια του Μεγάλου Πουλιού «είναι κυβερνητική προπαγάνδα… για το πεντάχρονό σας».

Αλλοι συντηρητικοί απάντησαν σε πιο υψηλούς τόνους. Η Λίζα Μπουθ, που εμφανίζεται τακτικά στο Fox News, είπε ότι «η πλύση εγκεφάλου σε παιδιά που δεν κινδυνεύουν από Covid είναι διεστραμμένη». «Σατανική προπαγάνδα», υπερθεμάτισε ο Στιβ Κόρτες, παρουσιαστής στο συντηρητικό δίκτυο Newsmax, που κάλεσε τους γονείς να μην υποκύψουν στην προπαγάνδα του Μεγάλου Πουλιού

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Πουλί προτρέπει υπέρ του εμβολιασμού, γράφει ο Guardian. Αυτό έκανε εδώ και μισό αιώνα, ήδη από το 1972 όταν καλούσε τα παιδιά να εμβολιαστούν και να μην περιμένουν καθόλου.

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ έδωσαν την τελική έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer και σε παιδιά 5-11 ετών, την ώρα που οι μολύνσεις σε αυτές τις ηλικίες αυξάνονται και πλέον ξεπερνούν το 10,6% του συνόλου. Ο κίνδυνος για τα παιδιά από τη νόσο είναι μικρότερος από αυτόν που διατρέχουν οι ενήλικοι, αλλά όχι αμελητέος, λένε οι επιστήμονες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...