519
Ο Αντετοκούνμπο εφορμά προς το καλάθι των Καβαλίερς, περυσινών φιναλίστ του ΝΒΑ. Τελείωσε το ματς με 44 πόντους | Reuters

Giannis, ο απίθανος! 44 πόντοι χωρίς τρίποντο!

Sportscaster Sportscaster 15 Δεκεμβρίου 2018, 11:00
Ο Αντετοκούνμπο εφορμά προς το καλάθι των Καβαλίερς, περυσινών φιναλίστ του ΝΒΑ. Τελείωσε το ματς με 44 πόντους
|Reuters

Giannis, ο απίθανος! 44 πόντοι χωρίς τρίποντο!

Sportscaster Sportscaster 15 Δεκεμβρίου 2018, 11:00

Απέναντι στους Πέισερς, μεσοβδόμαδα, οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν μια απογοητευτική βραδιά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν στα κέφια του -κάτι που σπανίως του συμβαίνει- και περιορίστηκε στους 12 πόντους. Η ήττα ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Οταν ο «Greek Freak» δεν είναι στα καλά του, η ομάδα του δεν βλέπει «άσπρη μέρα». Χρόνια τώρα.

Ο Giannis θύμωσε. Με τον εαυτό του. «Στο επόμενο παιχνίδι θα είμαι αυτός που είμαι – να είστε βέβαιοι», καθησύχασε τους «φαν» του. Και το επόμενο παιχνίδι ήταν αυτό με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα. Ξέσπασε πάνω τους. Τους νίκησε «μόνος του» (114-102), στο γήπεδό τους, πετυχαίνοντας… 44 πόντους. Ηταν μια μαγική παράσταση του έλληνα σούπερ-σταρ. Η καλύτερή του, μέχρι στιγμής, στην εφετινή σεζόν.

Αλλους τόσους πόντους είχε σκοράρει σε βάρος των Μπλέιζερς, πέρυσι τον Οκτώβριο. Χρειάστηκε σχεδόν 14 μήνες για να ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ, μόνο που αυτή τη φορά η στατιστική του ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή: κατέβασε 14 ριμπάουντ (double – double) και μοίρασε οκτώ ασίστ. Εάν ο προπονητής του δεν τον είχε κρατήσει στον πάγκο στην τελευταία επίθεση των Μπακς, θα είχε καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ πόντων. Δεν πειράζει. Με τους ρυθμούς που ανεβαίνουν οι μέσοι όροι του στο σκοράρισμα, δεν θα αργήσει να βελτιώσει αυτή την καταπληκτική του επίδοση ακόμη περισσότερο.

Το… φοβερό είναι ότι στο παιχνίδι με τους Καβαλίερς ο ηγέτης των «Ελαφιών» δεν επιχείρησε ούτε ένα τρίποντο! Είχε 14/19 δίποντα και 16/21 βολές. Επίσης, δυο κοψίματα και τέσσερα λάθη, σε 38 λεπτά συμμετοχής. Ο δεύτερος πιο παραγωγικός παίκτης των Μπακς ήταν ο Λόπεζ, που πέτυχε λιγότερους από τους μισούς πόντους (19). Ο «Greek Freak» δεν άφησε στους αντιπάλους του το παραμικρό περιθώριο να τον εξουδετερώσουν. Αλλαξαν συστήματα, άλλαξαν πρόσωπα, όμως εκείνος συνέχισε να σκοράρει.

Ευτυχώς για τους Μπακς, γιατί η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα. Τρία λεπτά πριν από το τέλος βρίσκονταν στο +5 (99-104). Σε εκείνο το σημείο χρειάστηκε να τρέξουν ένα 7-0, για να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας που κράτησαν έως τη λήξη του παιχνιδιού.

Ο Giannis είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις του, όταν στην πρώτη, κιόλας, επίθεση των Μπακς κάρφωσε θεαματικά τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Τα «Ελάφια» πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο τετράλεπτο (13-2) και δεν τον έχασαν ποτέ. Ολοκλήρωσαν την Α’ περίοδο στο 27-16 και το ημίχρονο στο 61-47. Οι συμπαίκτες του Αντετοκούνμπο, περισσότερο… τον χάζευαν να κάνει «όργια» στην επίθεση, και λιγότερο έπαιζαν οι ίδιοι. Ακόμη και το εχθρικό κοινό του Κλίβελαντ, που τον έβλεπε να κερδίζει τους Καβαλίερς μόνος του, δεν άντεξε να μη χειροκροτήσει θερμά τις πιο εντυπωσιακές του προσπάθειες.

Στο τέλος του ματς εμφανίστηκε με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Οι δημοσιογράφοι διψούσαν για λεπτομέρειες. «Σαράντα τέσσερις πόντοι! Μα, πώς…». Ο Giannis δεν είχε τίποτα φοβερό να τους πει: «Το τεχνικό μας επιτελείο μου ζήτησε να είμαι δημιουργικός για τους συμπαίκτες μου και, ταυτοχρόνως, αρκετά επιθετικός. Ε, αυτό έκανα κι εγώ». Γι’ αυτόν τον φοβερό τύπο, η βραδιά που πέτυχε 44 πόντους στο NBA δεν ήταν παρά… άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...