251
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη δήλωση για τις εικόνες στο Καπιτώλιο και την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ | YouTube

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεν θα αφήσω να περάσει το παιδί μου αυτά που βλέπω στην τηλεόραση

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 11:37
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη δήλωση για τις εικόνες στο Καπιτώλιο και την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ
|YouTube

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεν θα αφήσω να περάσει το παιδί μου αυτά που βλέπω στην τηλεόραση

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 11:37

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε ξανά θέση. Μετά «το φτάνει πια» για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και το «θέλουμε αλλαγή – θέλουμε δικαιοσύνη» που φώναξε (εδώ) μαζί με τους συμπαίκτες του και πλήθος κόσμου στους δρόμους του Μιλγουόκι, ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ βγήκε μπροστά και πήρε θέση για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ζήτησε και πάλι αλλαγή ώστε να μην περάσει ο γιος του, και εκατομμύρια άλλα παιδιά στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, καταστάσεις όπως αυτή με την επιδρομή του όχλου του Τραμπ στον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας. Και δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από χέρι του ώστε να συμβάλει, έστω και στο ελάχιστο, προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ως Γιάννης στηρίζω την αλλαγή. Ξέρω ότι η ομάδα μου κάνει το ίδιο. Οποτε βλέπουμε κάτι λάθος, θα μιλάμε. Το ΝΒΑ και οι Μπακς μάς δίνουν αυτό το βήμα για να μιλήσουμε για ό,τι μας ενοχλεί. Και αυτό με ενοχλεί πραγματικά.

»Γιατί στο τέλος της ημέρας, όταν σταματήσω το μπάσκετ, το παιδί μου θα μεγαλώσει εδώ στις ΗΠΑ και το παιδί μου είναι μαύρο.

»Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτά που βλέπω στην τηλεόραση», τόνισε ο «Greek Freak», σχολιάζοντας τις εικόνες κατάλυσης της δημοκρατίας από τα «τάγματα» τραμπούκων του Τραμπ (από τους ακραίους ρατσιστές Proud Boys μέχρι τους τρομακτικούς QAnon) στο Καπιτώλιο.

«Αν όσο ζω και αναπνέω μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω, έστω σε ποσοστό 2% ή 5%, θα το κάνω», ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...