184
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης | INTIMEnews

Γεραπετρίτης: Με αδιάσειστα στοιχεία, στη Δικαιοσύνη και ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 12:24
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης
|INTIMEnews

Γεραπετρίτης: Με αδιάσειστα στοιχεία, στη Δικαιοσύνη και ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 12:24

Για τον διαφαινόμενο διαχωρισμό των ευθυνών στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis, με τη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Τσίπρα, ρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε ριαδιοφωνική του συνέντευξη.

Ερωτηθείς γιατί δεν μπαίνει στον κάδρο των ευθυνών ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε πως οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες εκτός, όπως επεσήμανε, εάν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι συντελέστηκε αδίκημα.

Υπό το σκεπτικό αυτό, ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην πορεία της διαδικασίας που ξεκίνησε την Τετάρτη στη Βουλή (περισσότερα εδώ), να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον 30 βουλευτές της ΝΔ θα καταθέσουν πρόταση για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την σκευωρία Novartis κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου», τόνισε σε δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά 90,1», διευκρινίζοντας πως η πρόταση της ΝΔ θα περιλαμβάνει μόνο τις κατηγορίες που αφορούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Το κρίσιμο – σημείωσε- είναι κατά πόσο τα αδικήματα τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του κ. Παπαγελόπουλου», καθώς στην περίπτωση που «τελέστηκαν παράπλευρα, η δικογαρφία θα πρέπει –σύμφωνα με το Σύνταγμα- να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...