206
Η μικρή Σέιμπι είναι πλέον ένα υγιές βρέφος | San Diego Hospital

Γεννήθηκε (και επέζησε) το μικρότερο μωρό του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 10:52
Η μικρή Σέιμπι είναι πλέον ένα υγιές βρέφος
|San Diego Hospital

Γεννήθηκε (και επέζησε) το μικρότερο μωρό του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 10:52

Ακόμη και για πρόωρο βρέφος η Σέιμπι ήταν εξαιρετικά λιποβαρής – ζύγιζε μόλις 243 γραμμάρια, περίπου το μισό βάρος για ένα βρέφος 23 εβδομάδων και λίγων ημερών.

Γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο πρόωρη κατά 16 εβδομάδες και πέρασε πέντε μήνες στην εντατική του νεογνολογικού τμήματος του νοσοκομείου του Σαν Ντιέγκο.

Η Σέιμπι, όπως την ονόμασαν, είναι το μικρότερο μωρό που έχει γεννηθεί και έχει επιβιώσει, αναφέρει η USA Today. Πριν από μερικούς μήνες είχε αναφερθεί η γέννηση και επιβίωση ενός αγοριού 268 γραμμαρίων στην Ιαπωνία.

Οι γιατροί αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο το βρέφος γιατί η μητέρα (τα στοιχεία της οποία δεν έγιναν γνωστά) εμφάνισε προεκλαμψία, μια κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της εγγύου.

Οι πιθανότητες να επιζήσει η μικρή Σέιμπι ήταν μικρές. Υπολογίζεται ότι βρέφη 23 εβδομάδων έχουν μόλις 33% πιθανότητες να επιβιώσουν αν και συνήθως τα υπερβολικά πρόωρα κοριτσάκια έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από τα αγοράκια.

Τελικά στα μέσα του Μαΐου βγήκε από το νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι της ζυγίζοντας πλέον πάνω από 2 κιλά.

Η μητέρα της λέει ότι η ημέρα της γέννησης ήταν η χειρότερη της ζωής της. Είχε πει στον σύζυγο ότι το μωρό έχει μόνο μία ώρα ζωής. «Αλλά η μία ώρα έγινε δύο, μετά έγινε μία ημέρα και μετά μία εβδομάδα», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...