304
Το ξενοδοχείο όπου κρατούνται οι πρίγκιπες - ένα μέρος τους τουλάχιστον | instagram.com/bassproshots/

Φυλακισμένοι πολυτελείας: Σε «λουξ» ξενοδοχείο στο Ριάντ οι σαουδάραβες πρίγκιπες

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 14:35
Το ξενοδοχείο όπου κρατούνται οι πρίγκιπες - ένα μέρος τους τουλάχιστον
|instagram.com/bassproshots/

Φυλακισμένοι πολυτελείας: Σε «λουξ» ξενοδοχείο στο Ριάντ οι σαουδάραβες πρίγκιπες

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 14:35

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων με εσωτερική πισίνα, υψηλή βαθμολογία από τους πελάτες και σπα – ποιος δεν θα ήθελε να μένει σε τέτοιο μέρος αν είχε την δυνατότητα;

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είναι φυλακισμένοι σε αυτό: είναι οι σαουδάραβες πρίγκιπες που το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν σε επιχείρηση των Αρχών της χώρας.

Πρόκειται για 11 πρίγκιπες μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες και άλλα σημαντικά πρόσωπα.

Οι μαρτυρίες που δημοσιεύτηκαν σε δυτικά μέσα αναφέρουν ότι αργά το Σάββατο το βράδυ, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Ritz-Carlton του Ριάντ ζήτησαν από πελάτες να μαζέψουν επειγόντως τα πράγματά τους. Χωρίς να τους πουν γιατί, τους μετέφεραν σε άλλo ξενοδοχείο, αφήνοντας, όπως φάνηκε στη συνέχεια χώρο για τη φιλοξενία ή έστω φυλάκιση των υψηλών κρατουμένων.

Επιχειρηματίες, γαλαζοαίματοι, οι φρουροί τους και οι συνοδείες τους έφτασαν σε αυτό, σε συνέχεια της εκκαθαριστικής επιχείρησης κατά της διαφθοράς στο βασίλειο, την οποία καθοδηγεί ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πανίσχυρος γιος και διάδοχος του μονάρχη.

Βίντεο από κινητό που δημοσιεύουν οι New York Times και άλλα μέσα δείχνει δεκάδες άτομα σε μια αίθουσα χορού, να κοιμούνται σε στρώματα ενώ τους φυλάσσουν ένοπλοι φρουροί.

Τουλάχιστον 30 άτομα, μεταξύ των οποίων και συγγενείς εξ αίματος της πολυπληθούς βασιλικής οικογένειας, είναι φυλακισμένα κατηγορούμενα για διαφθορά.

Ο Guardian εξηγεί ότι η προσβολή του πατριάρχη, της πιο σεβαστής φιγούρας σε μια οικογένεια στη Σαουδική Αραβία -και πόσο μάλλον μιας οικογένειας με δεσμούς με την βασιλική- είναι μια ενέργεια βαθιά προσβλητική. Το να κατέληγαν αυτοί οι άνθρωποι σε κελιά φυλακής σαν και αυτά όπου καταλήγουν οι κοινοί θνητοί θα ήταν ακόμη περισσότερο προσβλητικό.

Ετσι ο περιορισμός σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο είναι, με τον τρόπο της, μια αξιοπρεπής λύση για αυτούς τους ανθρώπους. Περισσότερο ίσως είναι λύση για τη χώρα, γιατί η προσβολή στο πρόσωπο των πριγκίπων και κατ’επέκταση της φυλής τους θα μπορούσε να την αποσταθεροποιήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...