292
Οταν η σύνδεση στο Διαδίκτυπο μπορεί να γίνει η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας... | EPA/DIEGO AZUBEL

Γιατί το Facebook ζητά γυμνές φωτογραφίες από τους χρήστες του

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 11:12
Οταν η σύνδεση στο Διαδίκτυπο μπορεί να γίνει η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας...
|EPA/DIEGO AZUBEL

Γιατί το Facebook ζητά γυμνές φωτογραφίες από τους χρήστες του

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 11:12

Ξέρει τα πάντα για εκατομμύρια χρήστες του, από το πότε γεννήθηκαν ως τις αγαπημένες τους ταινίες και από το σε ποια τραγούδια έκαναν like μέχρι το αν έχουν παράλληλες σχέσεις και πόσες.

Το Facebook θέλει τώρα και γυμνές φωτογραφίες των χρηστών του, αλλά για καλό σκοπό. Που δεν είναι άλλος από την καταπολέμηση της εκδικητικής πορνογραφίας, αυτής που εκθέτει στο διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες -συνήθως γυναικών και κατά κανόνα γυμνές- όταν τελειώσει η σχέση.

Η πρώτη εφαρμογή της δυνατότητας θα γίνει πιλοτικά στην Αυστραλία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, σύμφωνα με τον Guardian και το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Το Facebook θα δημιουργήσει ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα της κάθε εικόνας και με τον τρόπο αυτό, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης του θα εντοπίζουν και θα μπλοκάρουν έγκαιρα κάθε προσπάθεια άλλου χρήστη να ανεβάσει την ίδια φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram.

Οι χρήστες που ήδη έχουν πέσει θύμα ή ανησυχούν ότι θα πέσουν θύμα εκδικητικής πορνογραφίας από κάποιον άλλο (ή άλλη), θα συμπληρώνουν μια online φόρμα στην ιστοσελίδα του κυβερνητικού επιτρόπου της Αυστραλίας για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, εξηγώντας τις ανησυχίες τους.

Ακολούθως, θα καλούνται να στείλουν τις φωτογραφίες τους μέσω του Messenger και η κυβερνητική υπηρεσία θα αναλαμβάνει να ενημερώσει σχετικά το Facebook. Τελικά, το Facebook θα φροντίζει να βάζει την αναγκαία ψηφιακή επισήμανση σε κάθε εικόνα, ώστε να μπαίνει «μπλόκο» σε κάθε μελλοντικό μοίρασμα από τρίτους.

Το δίκτυο θα αποθηκεύει αυτές τις φωτογραφίες για σύντομο χρονικό διάστημα και μετά θα τις διαγράφει.

Εκτιμάται ότι περίπου το 4% των χρηστών στις ΗΠΑ (ένας στους 25) έχει πέσει θύμα εκδικητικής πορνογραφίας, ποσοστό που αυξάνεται στο 10% για τις γυναίκες έως 30 ετών. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις  όπου τα θύματα είναι ανήλικα ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις αυτοκτονίας γυναικών που είδαν προσωπικές τους στιγμές στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...